Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

‘Maar ik heb al een boek’ – Cadeautips van Uitgeverij Palmslag

27 november 2019

Het zal je niet ontgaan zijn dat de feestdagen eraan komen. Gezelligheid, lekker eten en ... cadeautjes! Als uitgeverij zijn we natuurlijk geneigd om boeken aan te raden als geschenk. Maar wat nou als iemand geen lezer is? Of als iemand geen idee heeft wat hij/zij wil hebben? Niet getreurd, we hebben nog meer leuke Sinterklaas- en kerstcadeaus! In dit artikel geven we een paar tips.

Verjaardagskalender: ‘Lang zullen ze lezen’

Voor wie verjaardagen van vrienden en familie wil onthouden – ook zonder Facebook – maar geen afgezaagde kalender aan de muur wil, is ‘Lang zullen ze lezen’ het ideale cadeau. Dichter Merel Morre heeft de handen ineen geslagen met illustratrice Maaike Hartjes en speciaal voor jullie deze prachtige kalender gemaakt!  

Stripmaker en illustratrice Maaike Hartjes ontving in 2016 de Stripschapprijs voor haar gehele oeuvre. Volgens de commissie van deze prijs is ze een van de belangrijkste stripmakers van haar generatie. Dichter Merel Morre is ook geen onbekende: de oud-stadsdichter van Eindhoven publiceerde drie dichtbundels bij Palmslag. Ze staat bekend om haar toegankelijke en spitsvondige teksten met hier en daar een brutaal randje. Merel maakt poëzie toegankelijk, en dat maakt haar gedichten voor veel mensen zo aantrekkelijk.

Biernotities

De broers én bierliefhebbers Paul en Maurice van Dijk hebben een droom: alle Nederlandse en Vlaamse bierliefhebbers houden proefnotities bij in hun ‘Biernotities’! Geen app voor je iPhone of Android-telefoon, niet online, wel ouderwets gezellig en volledig onthaast biernotities bijhouden onder het genot van een mooi biertje. Voor de liefhebber onder je vrienden, familie of collega’s is dit hèt sympathieke cadeautje waar je naar zocht.

Ben je zelf bierliefhebber? Dan is dit handige en compacte bierproefnotitieboekje onmisbaar. Naast het noteren van de harde feiten – denk aan bitterheid, alcoholpercentage, brouwer – geef je het biertje dat je proeft een genadeloos eindoordeel. Is het bier voor herhaling vatbaar of kun je er absoluut zonder mee leven? Een handig geheugensteuntje voor de volgende keer dat je het biertje onder ogen krijgt.

Meer dan wortels - Ditha Blaauw

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een kookliefhebber? Misschien is ‘Meer dan wortels’ wel een idee! 

We zijn gewend aan maaltijden met gluten, melkproducten en suiker. Maar wat als je die bestanddelen niet meer eet of mag eten? Wat blijft er dan over? Wortels? En hoe bak je een taart zonder boter en suiker? Ditha Blaauw laat in ‘Meer dan wortels’ zien dat koken zonder deze bestanddelen juist extra lekker eten oplevert. Haar recepten barsten van de smaak en de meeste ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden. Per seizoen presenteert ze de lekkerste gerechten, zodat je heel het jaar door aan de slag kunt!

Cadeaupakket Dierenrijk

Ben je op zoek naar een cadeau voor een taalliefhebber? Dan is dit cadeaupakket het idee bij uitstek. Rinske Kegel en Wouter Gresnigt stelden kleine encyclopedieën samen met onontdekte diersoorten die alleen bestaan in het rijk der taal. Waarom heeft de paracetamol altijd hoofdpijn, waarom houdt de knijpkat van babybilletjes en de dichterbij van Herman Gorters ‘Mei’? Ontdek het in ‘Dierenrijk’!

Dit cadeaupakket bevat naast de verzamelbox (vijf boekjes met elk elf ‘taaldieren’) een boekenlegger genaamd Boekenworm,  een mok met een taaldier erop en een tas.

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

22 uur 28 min geleden
RT : Cadeautjes op de vrijdagmiddag. Heel Atheneum 5 van leest . "Volgens mij vinden ze het m… https://t.co/5RB6CR13R0
22 uur 29 min geleden
📢 Vandaag verschijnt 'Brommers kiek'n' van Marc-Jan Janssen! In Trouw verscheen onlangs een mooi interview over M… https://t.co/92089JVQ4e
2 dagen 23 uur geleden
🐟' 'Dichter Merel Morre gooit haar hengeltje uit' Heb jij deze recensie van Brabant Cultureel al gelezen?… https://t.co/o7r8h4GEDo

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine