Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Armin Moshkani en Ate Hoekstra signeren 
voor Amnesty Garyp

24 augustus 2011

Armin Moshkani (‘Groene dagen’) en Ate Hoekstra (‘Vandaag rijst, morgen rijst’) signeren op zaterdag 10 september op de boekenmarkt in Garyp, dat wordt georganiseerd door Amnesty Garyp, een lokale werkgroep van Amnesty International. De boekenmarkt is in dorpshuis 't Geahûs en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De opbrengst is voor het PEN Emergency Fund, dat materiële steun biedt aan schrijvers in noodsituaties en samenwerkt met Amnesty International. Bijzonder is dat er naast de boekenmarkt een expositie over 50 jaar Amnesty International in 't Geahûs is. Ook is er een unieke voorpublicatie uit Liu Xiaobo's boek ‘Ik heb geen vijanden, ik ken geen haat’, dat begin 2012 door Uitgeverij De Geus wordt uitgebracht.

Fascinatie

Tijdens de boekenmarkt worden duizenden tweedehands boeken te koop aangeboden. Het aanbod is zeer gevarieerd met onder meer kinderboeken, thrillers, romans, literatuur en biografieën. Maar ook kookboeken, naslagwerken, religieuze werken, klassiekers en zeer oude boeken zijn verkrijgbaar. Het overgrote deel van de boeken is geschonken door tientallen particulieren die achter het werk van Amnesty International staan en de bescherming van de mensenrechten een warm hart toedragen.


Voorpublicatie boek Liu Xiaobo

De boekenmarkt staat voor een belangrijk deel in het teken van China. Amnesty International voert deze zomer actie voor Chinese schrijvers in nood, waaronder Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo, schrijver Nurmemet Yasin en essayist Yang Tongyan. Alle drie zitten gevangenisstraffen uit omdat ze opriepen tot politieke hervormingen of, in het geval Nurmemet Yasin, tot de onafhankelijkheid van de Oeigoeren in Xinjiang. In Garyp is het mogelijk groetenkaarten voor de onderdrukte schrijvers te tekenen. Daarnaast zal er op de boekenmarkt een exclusieve voorpublicatie te zien zijn uit Liu Xiaobo's boek Ik heb geen vijanden, ik ken geen haat, dat begin 2012 door Uitgeverij De Geus wordt uitgebracht.

50 jaar Amnesty International
Tijdens de boekenmarkt zal ook een deel van de expositie te zien zijn die Amnesty Nederland heeft gemaakt in het kader van het 50-jarig bestaan van Amnesty International. De expositie bestaat uit getuigenissen van Amnesty leden die zich, vaak al vele jaren, met hart en ziel inzetten voor de mensenrechtenbeweging. Wat de expositie de moeite extra waard maakt is dat ook het verhaal van Aafke Koopmans en Ankje Land erin is opgenomen. Koopmans en Land richtten in 2007 Amnesty Garyp op en zijn, samen met de andere actieve leden van Amnesty Garyp, de drijvende krachten achter de boekenmarkt op 10 september.


Palmslag auteurs signeren

Daarnaast zal er aandacht zijn voor de schrijver Armin Moshkani, een in 1998 uitgeweken psycholoog uit Iran. Moshkani bracht onlangs zijn boek 'Groene dagen' uit en zal bij de boekenmarkt aanwezig zijn om te signeren. Ook Ate Hoekstra zal signeren. Hoekstra woonde jarenlang in Garyp en bracht in april het boek 'Vandaag rijst, morgen rijst - Negentig dagen in China' uit, waarin de Chinese samenleving door Friese ogen wordt bekeken.


Opbrengst naar PEN

De opbrengst van de boekenmarkt gaat naar het PEN Emergency Fund, voortgekomen uit de vereniging PEN. PEN is een niet-politieke, onafhankelijke vereniging, waarvan schrijvers op voordracht lid kunnen worden. Het fonds biedt vooral materiële steun aan schrijvers die zich in noodsituaties bevinden, bijvoorbeeld omdat ze vanwege hun werk vervolgd worden of gevangen zijn genomen. Het PEN Emergency Fund zet zich onder meer in voor vervolgde schrijvers in China. PEN werkt hierbij nauw samen met Amnesty International.

Voor Amnesty Garyp is het niet de eerste keer dat er een boekenmarkt wordt georganiseerd. In 2009 had de lokale werkgroep ook een boekenmarkt in Garyp. Die werd toen gehouden op het Unicumplein en groeide uit tot een groot succes. Met dorpshuis 't Geahûs als locatie, met meer boeken en met enkele zeer bijzondere extra's verwacht Amnesty Garyp het succes van twee jaar terug te overtreffen.
 

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 11 uur geleden
Vijf mooie sterren voor 'De konijnen kozen het hazenpad' van Frank de Bont 😍 https://t.co/m1UCFMkRBc Heb jij het… https://t.co/TTsyd2H9HB
2 dagen 2 uur geleden
Christine Pannebakker was nauw betrokken bij de realisatie van 'Weg van mijn vader' van Michiel Schrijver. Zij moc… https://t.co/iIeIYGbUjH
3 dagen 10 uur geleden
Hoera! Weer een goede recensie voor ‘Colombia: Vrede tegen elke prijs’ van Gerjan Ekenhorst! ⭐⭐⭐⭐ Lees de hele rece… https://t.co/J1NZFOBPFV

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine