Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Voorbij de kunst (uitverkocht)

Auteur(s): Yotka Kroeze, Jobbe Holtes Beoordeling:  
bekijk alle (1) reviews

Wat voor veel kunstliefhebbers eigenlijk allang bekend was, wordt door verschillende onderzoeken nu echt bevestigd: kunst kijken en kunst maken helpen je bij het ontwikkelen van veel verschillende competenties die we ook terugvinden in de zogenaamde 21st century skills.
In Voorbij de kunst is er aandacht voor de noodzaak van kijkonderwijs. In korte, overzichtelijke hoofdstukken beschrijven de auteurs de achtergrond en de beoogde doelen van drie vernieuwende, hedendaagse leermethoden: Art Based Learning, Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. Bovendien laten ze concreet zien hoe leerkrachten in het middelbaar onderwijs die methoden in de klas kunnen gebruiken. En minstens zo belangrijk: ze stimuleren hen om na te denken over hoe zij onderwijs kunnen verrijken met kijken naar kunst.

Yotka Kroeze (1986) en Jobbe Holtes (1983) zijn OneDayArtist. Samen organiseren ze blikverruimende projecten die jongeren met een nieuwe blik naar hun omgeving laten kijken. Met hun achtergrond als kunstenaar en ervaring in het onderwijs helpen ze jongeren op weg. Ze openen deuren voor anders denken, flexibiliteit en vindingrijkheid.

Tijdens gesprekken met docenten bleek dat er meer behoefte is aan handvatten om met kijkonderwijs om te gaan in de klas. Naar aanleiding daarvan ontwikkelden ze de cursus Anders kijken naar kunst. Door de vele positieve ervaringen tijdens deze cursussen ontstond het idee om de kennis die ze hebben opgedaan in het boek Voorbij de kunst te vangen. 

 

Reacties

Esther Schaareman (niet gecontroleerd)

5

Prachtig boek! Daar zat het kunstonderwijs op te wachten. Hoe krijg je jongeren voorbij het cliché van 'kunst is saai'? Hoe verleid je ze echt te kijken in plaats van te scannen? Hoe maak je van vertelonderwijs kijkonderwijs? One Day Artist laat zien hoe dat kan. Visual Thinking Strategies, Visible Learning, Art Based Learning in een praktische notendop. Helder geschreven, prachtig vormgegeven en je kunt er meteen mee aan de slag in de klas.

Reactie schrijven

 

€123.456.789,00

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Yotka Kroeze, Jobbe Holtes

Verschenen

19 mei 2018

ISBN

978 94 917 7380 8

Verkoopprijs

20,95 euro

Aantal pagina's

120

Formaat

18 x 22 cm

Afwerking

harde kaft/full colour

Misschien ook leuk om te lezen

Incubator

Hans Lijklema

€15,00

Clio en de waarde van kunst

Kevin Kristiaan

€24,95

Mijn onderneming staat als een huis

Alex van Heeswijk

€19,95

Gastvrij Organiseren

Hetty ten Holt

€19,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

18 uur 7 min geleden
Op 15 november verschijnt de nieuwe bundel van Tanja Helderman: 'Liefzang', een ode aan de liefde en een lofzang op… https://t.co/YJR0UjP3hA
2 dagen 23 uur geleden
Nog heel even...📖 Op 25 oktober verschijnt 'Meandertalen', een metafoor voor zwerven in vrijheid en het vervolgens… https://t.co/sCW1bCs6NR
5 dagen 1 uur geleden
Vandaag verschijnt 'Adams appeltjes' van Anne van Maaskant - van Veen! 📚 Ga snel naar onze website voor meer infor… https://t.co/MpiBI3oL1z

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine