Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Comfortzone

28 juni 2017

Hij is uit! Mijn allereerste gedichtenbundel. En ik ben bijna net zo trots als een jonge moeder die haar pasgeborene in haar armen houdt. Ja, zo voelde het ook een beetje, de aanloop naar de uitgave: als een zwangerschap. In volle verwachting heb ik reikhalzend uitgekeken naar het moment dat Over Leven zou uitkomen. En toeval of niet: laat het nu net negen maanden geleden zijn dat ik voor het eerst contact had met Uitgeverij Palmslag! 

Mijn talige genen heb ik te danken aan mijn ouders. Deze genen heb ik op mijn beurt weer mogen doorgeven aan mijn twee kinderen. En het waren mijn zoon en dochter die mij hebben doen inzien dat wij ons talige talent delen. De appel valt in die zin niet ver van de boom! Mijn kinderen inspireren mij niet alleen, maar schrijven zelf ook niet onverdienstelijk. Ik zal nooit vergeten dat mijn dochter twee jaar geleden thuis kwam (mei 2015, ze was toen zeven jaar) en enthousiast vertelde dat ze spelenderwijs een gedicht had geschreven naar aanleiding van een opblaasbare wereldbol, die ze cadeau had gekregen. Prompt droeg ze het gedicht voor, uit haar hoofd en zonder blikken of blozen, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ze liet mij achter in hoogste staat van verbazing en bewondering.

Haar gedicht is letterlijk én figuurlijk de opmaat geworden naar mijn dichtbundel. Haar dichtkunst zorgde ervoor dat ik zelf ook de pen weer oppakte en in november 2015 schreef ik mijn eerste gedicht met de titel Over Leven. De aanleiding daarvan waren de aanslagen in Parijs. Na mijn eerste gedicht was het alsof een slapende vulkaan tot leven was gekomen en vanaf dat moment een onophoudelijke woordenstroom aan lava produceerde. En zo ontstond Over Leven. Het is een bundel geworden vol gedichten die recht uit het hart komen. Met thema's die raken en ontroeren. De titel is daarnaast een kwinkslag naar het werkwoord overleven en heeft betrekking op het afsluiten van een bewogen fase in mijn leven.

Het schrijven van gedichten heeft me geholpen om bepaalde gebeurtenissen te verwerken en een plek te geven. Mijn gedichten, en nog meer het delen van mijn gedichten met anderen, hebben me geleerd dat openheid en kwetsbaarheid bruggen slaan tussen mensen. Omdat je merkt dat iedereen weleens moeilijke periodes kent in zijn of haar leven. En omdat ik gemerkt heb dat bepaalde gevoelens, wensen en behoeftes van mensen universeel zijn. En dat roept herkenning én erkenning op. Het mag er zijn. En hoe eng ook, het belangrijkste wat ik geleerd heb, is dat op de grenzen van je comfortzone de mooiste dingen ontstaan!

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd)

Een woordenstroom aan lava of een lavastroom aan woorden?

Annerieke Höck (niet gecontroleerd)

Ik heb het al eerder geschreven: sinds Toon Hermans ben ik niet zo enthousiast geweest over een gedichtenbundel! Je gedichten raken me zo dat ik het gevoel heb dat je mij en mijn leven kent en ze speciaal voor mij hebt geschreven.... ;-)

Reactie schrijven

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

15 uur 47 min geleden
RT : Claire Brentjens - 'Flardentango' https://t.co/bApogtClFF 'De zoektocht is een puzzel van herinneringen van haar mo… https://t.co/z5RjpV17fg
15 uur 48 min geleden
RT : Format van Willem Groeneveld 🎀 Van mocht ik dit boek lezen! Nogmaals bedankt! 🎀 Waar gaat het boek over:… https://t.co/ep1xVPKb6p
1 dag 16 uur geleden
Blauwe maandag kun je het beste verslaan met het lezen van een goed boek. Om jullie deze maandag door te helpen, he… https://t.co/7p2UN0nd09

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine