Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Dichters in de Prinsentuin: poëzietips

07 juli 2019

Dit weekend vindt de tweeëntwintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats! Talloze debutanten en doorgewinterde dichters mogen voor een publiek uit heel Nederland hun werk voordragen in de loofgangen van de Prinsentuin in Groningen. Ter gelegenheid hiervan geeft Uitgeverij Pamslag drie poëzietips om te lezen.
 

 ‘Greep naar de maan’ door Harm Stapert

Deze bundel is het poëziedebuut van Harm Stapert, die vorig jaar al de verrassende verhalenbundel ‘Scherven hebben geluk’ uitbracht. ‘Greep naar de maan’ zit vol rake observaties over Stad en Ommeland en over de dichter zelf, waarbij hij lichte spot niet schuwt; ondeugende en verdrietige liefdeslyriek, rake observaties en snedige versregels over hoe wij omgaan met de aarde, met het leven op aarde en met onszelf. Je kunt het boek hier bestellen.

‘Met inkt uit de veren’ door Bas Geeraets

‘Met inkt uit de veren’ is een boek vol poëzie, maar ook vol prachtige vogeltekeningen in inkt. Elke vogel heeft het in zich om zo van het papier weg te vliegen, de wijde wereld in, maar laat zich exact op dat moment nog even vangen. Uit de bijbehorende poëzie spreekt urgentie. Terugkerende thema’s zijn twijfel, opnieuw beginnen, perfectionisme en verwondering. Bestellen? Dat kan via deze link.

‘Het is overal’ door Minke Maat

Het is overal. In hondenoren die hangen als pijpestelen. In het doen van een donzig dutje. In houden van wat wil glanzen. In hoe de zon je wimpers vlindert. Minke Maat (1974) schrijft op een luchtige manier over de leuke en minder leuke dingen van alledag. Ze laat je even stilstaan bij wat je wel weet, maar soms niet ziet. ‘Het is overal’ laat ook de mooiste gedichten uit haar eerdere dichtbundels ‘Meifeest’, ‘Een kus op je gedachten’ en ‘Water op pootjes’ zien. En voor je het weet, zie je na het lezen van haar gedichten zelf ook: het is overal.
 

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 9 uur geleden
Of je nou weg gaat of vakantie viert in je achtertuin, een goed boek mag niet ontbreken vinden wij! Daarom hebben w… https://t.co/QvCKrepGNl
2 dagen 7 uur geleden
'Het Ontprikkeldieet' staat in ! Heb jij deze cover al gespot?😍 https://t.co/spvMoKq1OF
3 dagen 6 uur geleden
🎉'Weg van mijn vader' is uit!! Michiel Schrijver schrijft over Cees, een introverte man die opgroeit in een gezin w… https://t.co/ad4QxzLUbY

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine