Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Gastvrij Organiseren: doe je mee?

24 augustus 2015

Als kind wist ik precies wat ik wilde worden als ik later groot was: brandweer, ambulancebestuurder en schrijver. De eerste twee beroepen trokken mij aan omdat je met sirene en zwaailicht mag rijden en door rode stoplichten, zonder je aan de maximum snelheid te hoeven houden. Schrijver wilde ik worden omdat ik gewoon hield van schrijven. Mijn grote voorbeeld was Annie M.G. Schmidt (of ‘Annie de Smid’ zoals ik haar als kind noemde). Ik schreef versjes en verhaaltjes net als zij. En later als ik groot was, wilde ik boeken schrijven.

Naarmate ik ouder werd raakten deze kinderwensen op de achtergrond. Ik ging naar school, daarna studeren en werd communicatieadviseur en later consultant. Maar hoewel de liefde voor brandweerauto’s en te hard rijden verdwenen, bleef de wens om een boek te schrijven in mij bestaan. Verstopt, maar niet verdwenen. En omringd door twijfels en beperkende overtuigingen dat het een droom was die ik nooit zou kunnen realiseren.

Eind 2010 nam mijn leven een bijzondere wending: ik stopte met mijn baan en had opeens alle vrijheid om te doen wat ik wilde. Ik ontdekte stap voor stap wat dat was: Gastvrij Organiseren. Ik wilde anderen helpen om betrokkenheid te creëren bij de projecten waar ze aan werken, door ervoor te zorgen dat de mensen die ze nodig hebben om hun project tot een succes te maken, zich welkom voelen. Hoe meer ik er met anderen over sprak, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat hier grote behoefte aan is.

Veel mensen realiseren zich dat het voor hun project belangrijk is om het samen met anderen te doen en dat ze draagvlak en betrokkenheid van hun omgeving nodig hebben. Maar ze weten niet goed hoe ze dat moeten doen. Die mensen wilde ik helpen. En ik wilde er een boek over schrijven. In 2012 nam ik het plechtige besluit dat het boek er echt zou komen.

Dat werd een interessant proces. De beste ideeën kreeg ik vaak vlak voordat ik in slaap viel of op momenten dat ik met iets heel anders bezig was. En als ik dan een hele dag had vrij gemaakt om te schrijven, kreeg er soms niets op papier. Misschien herkennen jullie dat? Toch gingen sommige dingen ook weer vanzelf: ik vond een boekenvroedvrouw (Yoeke Nagel), een uitgever en via hem een geweldige redacteur en vormgever. Afgelopen januari is mijn boek Gastvrij Organiseren verschenen.

Hoewel het boek af is, is mijn werk nog (lang) niet klaar. Misschien begint het zelfs pas. Ik wil mensen inspireren om gastvrij te werken en leven en het boek is daar een goed hulpmiddel bij. Maar er is meer te doen. In september organiseer ik een 21-dagen challenge waarin je drie weken lang kunt ervaren hoe het is om gastvrij te werken en leven. Als je je (gratis) inschrijft, krijg je gedurende 21 dagen elke dag een kort bericht met een aanwijzing voor die dag. Wil je meedoen? Inschrijven kan hier.

Reactie schrijven

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

51 min 37 sec geleden
✍️Tijd voor zonnige gedichtjes! Anne-Marije Maris en Harry Vreeswijk schreven beide een dichtbundel om heerlijk me… https://t.co/MqDfWxdVBm
14 uur 49 min geleden
Leuk! Een gedicht uit de bundel ‘Ik geef je mijn hart’ van Maurice Hermans staat in het magazine van Univé!💚😍 Lees… https://t.co/DkPVzQ7L4p
1 dag 50 min geleden
Brrrrrrr😰 Bibberen van angst deze warme dagen met: ‘Format’ van , ‘Zoutzuur’ van Peter Bernink en ‘Varke… https://t.co/aEy46pn9vG

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine