Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

'Grootse dingen gebeuren alleen als ik dat zelf wil'

21 juni 2018

Ik houd van deze stad met haar kerken, torens, steegjes en straten met kinderkopjes. Hier is altijd iets te beleven. Hoe dichterbij de kern, des te meer domineren grachten, binnenplaatsen en herenhuizen het stadsbeeld. Haar kloppende hart bruist. In de nacht sluimert ze misschien, maar echt slapen doet ze nooit. Mensen komen hier samen, geroezemoes op straat, wegen scheiden. Soms is het alsof ze ademt, zich uitrekt met de aanbouw van nieuwe wijken.

De rust laat zich niet altijd makkelijk vinden. Park, plantsoen en mijn eigen stadstuin dragen een kalmte waar ik ook naar kan verlangen. Daar vind ik mijn rust, ontstaat er ruimte. Hier schep ik nieuwe werelden, worden ideeën geboren en krijgen losse plannen bodem. Grootse dingen gebeuren alleen als ik dat zelf wil. De magie van een creatief brein dat voeding haalt uit de woelige stad en haar spaarzame sereniteit. Tijdens een van mijn wandelingen heb ik de ingeving gekregen die het fundament zou vormen van mijn debuutroman De grens voorbij.

Om de juiste toon te ontwikkelen heb ik geput uit de actualiteit, mijn werkervaring in de zorg, met daarbij mijn maatschappijkritische blik. De thema’s radicalisering, vriendschap en loyaliteit zouden de basis vormen. Het idee begon met een blauwdruk van een fictieve plattegrond; in mijn boek zou het op die plek verschrikkelijk mis gaan.

Samen met Uitgeverij Palmslag ben ik de uitdaging aangegaan. En ja: het is een langdurig proces geweest van schrijven, schrappen en herschrijven! Nadat mij een redacteur werd toegewezen begon het pas echt. De ruwe versie van mijn manuscript kreeg ik terug vol op- en aanmerkingen. In eerste instantie was dat schrikken. Ik kon verkrampen óf het aanpakken om verder te komen. Maar ik wilde een boek afleveren dat bijblijft. Het voelt goed om gelezen te worden!

In het kader van De Spannende Boekenweken 2018 schreef ik speciaal voor Uitgeverij Palmslag een kort spannend verhaal, dat ik graag met jullie wil delen (je kunt 'm downloaden in het nieuwsbericht over deze column). Veel leesplezier!

Reactie schrijven

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 9 uur geleden
'Het lichtbaken' van Ber Runderkamp, over een sadistische kidnapper die vijftien jaar geleden voor veel onrust zorg… https://t.co/IDmnGkvOjS
2 dagen 1 min geleden
'‘Sander Blom maakt het spannend vanaf de eerste regel’' - Boekiewoogie Ook is razend enthousiast ov… https://t.co/FeWTqyyc1j
3 dagen 1 min geleden
📢Palmslag presenteert: De Vaderdagselectie! Volgende week is het Vaderdag, dus is het tijd om een cadeau te kopen!… https://t.co/ABbTTvNBI6

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine