Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Een boek lezen in het openbaar is niet hip meer

Volgens Hebban zie je bijna geen boeken meer in het openbaar. In het openbaar vervoer, in een café of op het terras: het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig zijn of haar blik heeft gericht op de smartphone. Of lijkt dat maar zo? In de nieuwe serie ‘Read Style’ van Hebban, worden mensen geportretteerd die zijn gespot met een boek in de hand. In het kader van deze rubriek, heeft Uitgeverij Palmslag een nieuwe stelling bedacht: ‘Een boek lezen in het openbaar is niet hip meer.’

Bij Uitgeverij Palmslag hebben de medewerkers zelf natuurlijk ook een mening over deze stelling:

Medewerker Nynke-Boudien leest altijd en overal: op het terras, in de trein en in het park. Zij heeft altijd een boek bij zich, zodat ze zelfs in de wachtkamer van de tandarts een aantal bladzijden kan lezen. En zelfs als ze niet aan het lezen is, is ze met boeken bezig op haar eigen website. Op www.iheartbooks.nl is het laatste nieuws over boeken te vinden en ook schrijft ze haar eigen recensies.

Als het aan medewerker Geke ligt leest ze ook waar en wanneer ze wil, maar de praktijk blijkt iets minder rooskleurig. Wegens ‘tijdgebrek’ leest ze in het openbaar vaak een paar bladzijden van een boek op haar telefoon, maar als ze midden in een spannend boek zit gaat hij overal mee naartoe! Tip: ook boeken lezen op je telefoon? Download “iBooks” gratis in de App-store  en voor Android kun je “Play Boeken” gebruiken!

Uitgever Maurice heeft twee favoriete plekken waar hij leest: op bed vlak voor het slapen gaan en in de trein. Door alle hectiek op kantoor zijn dat de plekken waar hij ontspannen kan lezen. Je zou trouwens denken dat hij als uitgever altijd en overal leest, maar dat is niet zo. “Ik lees natuurlijk veel, maar dat is doorgaans werkgerelateerd. Denk aan binnengekomen manuscripten. Als ik ‘voor mezelf’ lees, moet ik daar echt rust voor vinden. En gek genoeg vind ik die ook in een rumoerige trein. Ik kan het iedereen aanraden!”

03 augustus 2015

Een boek lezen in het openbaar is niet hip meer

- Eens, ik vermaak me liever met mijn smartphone in het openbaar.
4% (1 stem)
- Oneens. Ik lees juist graag in het openbaar.
71% (20 stemmen)
- Oneens. Ik lees wel in het openbaar, maar dan op mijn e-reader.
7% (2 stemmen)
- Oneens, lezen in het openbaar kan prima, maar ik vind het wel lastig om me te concentreren.
18% (5 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 28

Hoe kijkt u aan tegen literatuur, lezen, het boekenvak en alles wat daaraan gerelateerd is? We willen de discussie graag warm houden. Daarom legt Palmslag u om de paar weken een stelling of een vraag voor op de website.

Heeft u ook een idee voor een peiling? Laat het ons weten en ontvang een boek van Palmslag als we uw onderwerp op onze website peilen!

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag. Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

14 uur 47 min geleden
‘’Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand. Er is geen vrijheid mogelijk zonder onze eigen verantwoordeli… https://t.co/oZyWey1kOd
1 dag 19 uur geleden
RT : "Een buitengewone ervaring met ijzingwekkende moorden in Maastricht" Meer lezen over de boekrecensie 'Fatoomzoon' v… https://t.co/BYqWhbTylE

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine