Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Publiceren en verkooppromotie

Nadat de redactiefase is afgerond, volgt het ontwerp en het drukken van uw boek. Maar er komt meer kijken bij uw uitgave. Want nog voordat het boek van de drukpers rolt, is het belangrijk dat het de nodige aandacht krijgt door er promotie voor te maken. Palmslag kan beide stappen voor u (laten) uitvoeren. We noemen deze diensten 'Begeleiding uitgeefproces', oftewel het onder meer begeleiden van het ontwerp en het drukken, en 'Publiciteit en verkoop'. Beide diensten lichten we hieronder toe.

Begeleiding uitgeefproces
Palmslag zorgt ervoor dat de totstandkoming van een boek goed verloopt. De begeleiding start met wat de wensen van de auteur zijn en wat zijn of haar budget is voor in ieder geval het ontwerpen en drukken van het boek. Is dat helder, dan zoekt Palmslag partijen die nodig zijn om het boek tot stand te brengen en die passen binnen de verwachtingen van de auteur, denk aan een ontwerper, een fotograaf, een illustrator en een drukker (en een redacteur wanneer Palmslag het redactiewerk niet uitvoert). Palmslag vraagt ook de offertes op bij deze partijen. De kosten die de samenwerkende partijen maken, zoals de ontwerp- en drukkosten, zijn voor uw rekening.

Bewaking voortgang en deadlines
Zodra besloten is met wie we gaan samenwerken, volgt de briefing door Palmslag en worden er afspraken gemaakt over de planning en de deadlines. Ook daarin blijft Palmslag contact- of tussenpersoon. We houden de voortgang van het ontwerp en de productie in de gaten tot en met het moment dat de drukker de boeken heeft gedrukt en afgeleverd.

Samen met de auteur
Tijdens het hele productieproces blijft Palmslag u als auteur betrekken bij de voortgang en de keuzes die gemaakt worden (bijvoorbeeld de keuze voor de omslag of voor foto’s). Het proefontwerp en de drukproef moeten door u zelf worden gecontroleerd op tekstuele onregelmatigheden. Palmslag zal deze slechts globaal bekijken. De grafisch ontwerper doet dit voor grafische onregelmatigheden. Tegen betaling kan Palmslag een gehele controle uitvoeren met een korting van 10% op de dienst Correctie spelling en stijl.

Publiciteit en verkoop
Palmslag voert enkele publiciteits- en verkoopactiviteiten voor u uit om ieder boek bekendheid te geven en de verkoop ervan te stimuleren. Het gaat om de volgende activiteiten:

 • ISBN registratie en barcode;
 • Berichtgeving via nieuwe media Palmslag, waaronder website Palmslag, Facebook, Twitter en LinkedIn;
 • Boek aanbieden in webwinkel op website Palmslag;
 • Tekst over boek opnemen in maandelijkse mailing gericht aan particulieren/klanten/lezers;
 • Tekst opnemen in aanbiedingsbrochures die (grotendeels digitaal) aan circa 400 Nederlandse boekwinkels wordt gestuurd;
 • Opstellen en e-mailen persbericht (Palmslag heeft een uitgebreide perscontactlijst en kijkt per boek welke landelijke, lokale en/of regionale (vak)media benaderd moeten worden);
 • Versturen recensie-exemplaren naar landelijke, lokale en regionale (vak)media;
 • Media te woord staan/beantwoorden persvragen (in overleg met de auteur);
 • Boek aanbieden aan NBD/Biblion (NBD/Biblion is de grootste dienstverlener voor bibliotheken en mediatheken);
 • Boek aanbieden aan Koninklijke Bibliotheek;
 • Verkoop via de boekwinkels (boeken worden via Palmslag bij het Centraal boekhuis (CB) ter inkoop aangeboden aan circa 1800 kleine en grote (internet)boekwinkels in Nederland en Vlaanderen, waaronder ook boekwinkelketens als Bruna, AKO en Bol.com).

Uw bijdrage aan de promotie
Hoewel we er alles aan doen om uw boek onder de aandacht van de lezer te brengen, vragen we ook uw bijdrage aan de promotie. Uiteraard hangt die bijdrage vooral af van uw beschikbare tijd. We vragen u niettemin daar toch goed over na te denken en voldoende tijd te stoppen in de promotie van uw boek. Auteurs weten immers vaak heel goed hoe de doelgroepen eruit zien en hoe die het beste zijn te bereiken.
Manieren om te promoten zijn bijvoorbeeld een boekpresentatie, voordrachten of lezingen, de inzet van social media, uw website of een e-mail naar bekenden en geïnteresseerden. Ook kunt u plaatselijk boekwinkels attenderen op uw boek. Ze kunnen die dan bij het Centraal Boekhuis of desgewenst rechtstreeks bij ons bestellen.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 week 11 uur geleden
'Draft' van gaat over het kwijtraken en terugvinden, van jezelf en elkaar. Over de grootste en de alle… https://t.co/ieQh1m8S4T
1 week 1 dag geleden
In deze roman overstroomt de Tiber, worden blauwe plekken bedekt en komt sla uit de jungle. Vandaag verschijnt het… https://t.co/SQ1iTTLgie
1 week 4 dagen geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine