Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Sporen in de sneeuw: het slotdeel in de historische reeks ‘Tussen de rendieren geboren’

09 oktober 2018

Op vrijdag 19 oktober brengt Uitgeverij Palmslag het slotdeel in de historische reeks Tussen de rendieren geboren van Lillian van Bael uit. Sporen in de sneeuw is het lang verwachte vervolg op De vlucht (deel 1) en De tweeling (deel 2). Sporen in de sneeuw brengt de lezer terug naar het leven van de Sámi na de Grote Noordse Oorlog. Lillian kwam in contact met de Sámi tijdens haar tijd in Noorwegen. Ze raakte zo geboeid, dat ze zich na haar pensionering verder in deze bevolkingsgroep ging verdiepen. Hierdoor kwam ze steeds meer te weten over de bijzondere leefwijze van de Sámi.

Over het boek
Sporen in de sneeuw is het derde deel van Tussen de rendieren geboren. Sporen  in  de  sneeuw  brengt  de  lezer  terug  naar  het  leven  van  de  Sámi  na  de  Grote  Noordse  Oorlog,  met  drieduizend  doodgevroren  soldaten  in  het  hooggebergte  van  Storsylen.  De  grote  droogte  die  daarop  volgt,  veroorzaakt  armoede  en  hongersnood  in  Sàpmi.  Doordat  nieuwe  wetten  worden  uitgevaardigd  mogen  Sámi  niet  meer  op  groot  wild  jagen  en  in  de  rivieren  vissen.  Het  in  bezit  hebben  van  wapens  en  alcohol  is  ten  strengste  verboden  en  overtreders  worden  ter  dood  veroordeeld.  Oude  heilige  rituelen  worden  verboden  en  sjamanen  gedood.

Ondertussen  overtuigt  Tinka  de  Lensman  en  de  Præst  van  de  onschuld  van  de  veroordeelde  Lais.  De  Lensman  volgt  de  sporen  van  Birit  en  raakt  verstrikt  in  de  magie  van  de  wijze  weidevrouw.  De  wraak  van  Birit  is  groot,  haar  magie  laat  de  hemel  splijten.

Over de auteur
Lillian van Bael (1944, Bilthoven) is pas op latere leeftijd op een creatieve manier begonnen met het schrijven van korte verhalen en sprookjes. Daarnaast schrijft ze gedichten die ze van zelfgemaakte foto’s voorziet.

In 1995 kreeg ze bekendheid met haar olieverf schilderijen en in 2000 brak ze door met haar foto’s en gedichten op diverse fototentoonstellingen, waaronder ook een in Tsjechië. Dit succes inspireerde haar tot het schrijven van een boek over Noorwegen, het land waar zij zoveel van houdt.

Ruim 35 jaar geleden keerde Lillian terug naar Nederland, nadat ze samen met haar gezin 10 jaar doorbracht in Noorwegen. Daar was ze parttime werkzaam in het onderwijs, voor clubhuiswerk, in de thuiszorg voor bejaarden, was ze ‘dagmama’ en raakte ze geboeid door de problemen die de Sámi toen ondervonden. Deze bevolkingsgroep was dagelijks in het Noorse nieuws en na haar pensionering vond Lillian de tijd om zich hier verder in te gaan verdiepen. Tijdens latere vakanties naar Noorwegen kwam zij door onderzoek in bibliotheken en gesprekken in Lapland steeds meer te weten over de bijzondere leefwijze van de Sámi.

Nieuwsgierig? Reserveer nu alvast een exemplaar!

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

18 min 41 sec geleden
RT : RECENSIE | las De strijd om Aera 2 - Verlangen van , Uitgeverij https://t.co/5WhncoAxPC
1 uur 14 min geleden
🙌Weer een prachtige recensie voor 'De Strijd om Aera II - Verlangen' door Sanne de Bock. Lees de recensie hier: https://t.co/LgdZpP033P
21 uur 50 min geleden
Inspiratie voor het boek ‘Beauchamps’ door komt uit het onderstaande krantenartikel. De 15-jarige Lily… https://t.co/pdUqlFp513

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2019
website door: wemagine