Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Wat maakt een boek spannend? Era Richmen vertelt

27 mei 2015

De auteurs Eric Bakker en Herman Zandstra, beter bekend als Era Richmen, zijn door uitgeverij Palmslag gevraagd een stukje te schrijven over "De maand van het spannende boek". Promotie van het kopen van boeken, al dan niet spannende, is een goede zaak. Veel mensen, vooral jongeren, worden tegenwoordig helaas veel afgeleid door hun mobieltje, computer of televisie en raken steeds minder geïnteresseerd in het lezen van boeken. Jammer want lezen kan heerlijk rustgevend en verrijkend zijn.

Wat de een spannend boek vindt, wordt door een ander wellicht helemaal niet als ‘spannend’ ervaren. Met andere woorden: spanning wordt door mensen verschillend beleefd, evenals de manier waarop ze er uiting aangeven. Voor thrillerschrijvers is het dus een hele opgave spannende boeken te schrijven en lezers te ‘vangen’ in een sterke betrokkenheid.  Toch zijn er enige uitgangspunten te noemen die daarin bepalend kunnen zijn.  Behalve de schrijfstijl moeten de verhaallijn en het thema ook boeiend zijn.  Het is de kunst van de schrijver of hij/zij de gevoelens van de lezer zodanig kan ‘manipuleren’ waardoor de lezer betrokken blijft. Vaak wordt aan het eind van elk hoofdstuk een cliffhanger gebruikt om de nieuwsgierigheid van ‘hoe het verder gaat’ aan te wakkeren. Iedere thrillerschrijver wil graag van lezers horen dat ze bij het lezen van zijn/haar boek de wereld om zich heen vergeten waren en het boek in een ruk hebben uitgelezen.

Era Richmen heeft inmiddels twee boeken via uitgeverij Palmslag uitgegeven. Van het eerste boek Het Dubai Ultimatum zijn al meer dan 2000 boeken verkocht en ook het tweede boek Het Slater Delict wordt uitstekend verkocht. Beide boeken kenmerken zich door een vlotte filmische schrijfstijl waarin fictie en non-fictie elkaar afwisselen. De complotten zijn slim in elkaar gezet en de lezer wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet. De recensies van beide boeken zijn lovend.

In Het Dubai Ultimatum doet een archeoloog een ontdekking die de wereld in een chaos zal veranderen als hij deze ontdekking kenbaar zou maken. Door de politieke leiders van de G20 en het Vaticaan wordt jacht op hem en het bewijs gemaakt, waarbij iedereen zijn eigen belangen probeert af te schermen. De vergelijking met Dan Brown (De Davinci code) wordt veelal gemaakt door de lezers.

Het Slater Delict gaat over een ernstig delict en over malversaties in de vastgoedsector. Jason Slater wordt verliefd op Annemiek die met haar dochtertje Amy op vakantie in Amerika is. Na de oorlog in Irak besluit Jason met haar en haar dochtertje terug te keren naar Nederland waar hij in de vastgoedsector begint en zeer succesvol wordt. Dan wordt hij verdacht van een ernstig delict, die zijn wereld en die van Annemiek en Amy op zijn kop zet. Jason doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen.

Wat u ook gaat kopen, ik wens u beste lezers heel veel leesplezier  toe. En als het dan een spannend boek moet worden, dan wellicht een boek van mij.

Era Richmen, auteur van Het Dubai Ultimatum en Het Slater Delict

Reactie schrijven

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

14 uur 46 min geleden
🎧Heb jij al voorbij horen komen op ? Nee? Geen paniek, je kunt alles hier terugluisteren: https://t.co/ELFs5ZVQui
16 uur 20 min geleden
Heb jij de boeken uit de reeks ‘De strijd om Aera’ al gelezen? https://t.co/dakdKyH604 https://t.co/OtJiwrKShB
1 dag 18 uur geleden
📰 vroeg auteur naar zijn levenslessen. Lees het hele interview hieronder: https://t.co/VLYbZvPYyP

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine