Je manuscript of boekidee opsturen

Je staat op het punt je manuscript of je boekidee vrijblijvend met ons te delen en we zijn ontzettend benieuwd wat je ons gaat sturen! Omdat we echter heel veel manuscripten krijgen, maken we een selectie. We kunnen én willen namelijk niet alles uitgeven, ook al ben jij degene die de publicatie gaat bekostigen (meer info hierover vind je bij onze Uitgeefdiensten). Voordat we besluiten om nader kennis met je te maken, beoordelen we dan ook eerst dat wat je ons stuurt voor onszelf. Is het publicabel? Past het in ons fonds? Sluiten je verwachtingen bij ons aan en vice versa? Op deze en andere belangrijke vragen zoeken we antwoorden in ons oordeel, dat helder en eerlijk is.


Waarom geeft Palmslag niet alle ingezonden manuscripten uit?

Een duidelijke selectie aan de poort waarborgt de kwaliteit van ons fonds, dat we met veel zorg en liefde voor het boekenvak op hebben gezet en aantrekkelijk willen houden voor zowel auteurs, lezers, (online) boekwinkels, media en (maatschappelijke) organisaties.

Voordat je ons je manuscript en/of boekidee mailt vragen we je onderstaande informatie goed door te nemen.


Wat moet je naar ons mailen?

Pas op het moment dat we onderstaande informatie per e-mail van je hebben gekregen, nemen we je manuscript of boekidee in behandeling:

  • Het (concept)manuscript (of een groot deel ervan) als Word-document en/of het PDF-bestand van je boek (dit laatste bijvoorbeeld in verband met een gewenste heruitgave door ons);

  • (Indicatie) van het totaal aantal woorden dat je manuscript telt;

  • Een samenvatting en/of synopsis;

  • Een beknopte biografie, zodat we ook een goed beeld van jou als schrijver of dichter krijgen;

  • Je verwachtingen en wensen rond de totstandkoming van je boek, kortom: voor welke hulp en uitgeefdiensten wil je ons graag inzetten en wat hoop je bij ons als uitgeverij te vinden?

Op basis van al deze informatie gaan we na hoe het met de kwaliteit van je manuscript of boekidee zit, of het bij onze uitgeverij past en of het in zijn huidige vorm publicabel is.

Je kunt de benodigde info en het (concept)manuscript mailen naar: manuscript[at]palmslag.nl. Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk om met alles wat je ons stuurt.
 

Geduld is een schone zaak...

We krijgen zeer veel manuscripten binnen. Daarom kan het zeker vier tot vijf weken duren voordat we jouw manuscript en/of boekidee voor onszelf hebben beoordeeld en we je hier per mail over informeren. Mochten wij zelf tussendoor vragen aan jou willen stellen, dan mailen we je uiteraard eerder.

Ook voor de antwoorden op je algemene vragen over onze werkwijze en over onze uitgeefdiensten hebben we even de tijd nodig. We doen ons best deze vragen binnen vijf werkdagen te beantwoorden.

We kijken uit naar je volgende stap in de publicatie van je boek!