Aanbevelingen

Ber Runderkamp

Uitgeverij Palmslag bestaat uit een groep bijzonder bevlogen professionals die er alles aan doen om de boeken die zij uitgeven tot een kwaliteitsproduct te maken. Zij dragen hiermee bij aan een diversifiëring van het Nederlandse boekenlandschap. De samenwerking tussen auteur, redacteur en vormgever is intensief en constructief. Precies wat ik als auteur van een uitgeverij verwacht!

Ber Runderkamp

Paula Dukker

"Het was een juiste keuze om Uitgeverij Palmslag mijn boek te laten uitgeven. Mede dankzij de persoonlijke adviezen van het begeleidend team bij Palmslag is Alle luiken gesloten een boekje geworden waar ik trots op ben!"

Paula Dukker

Leo A.A. de Jong

"Grote uitgevers lijken debutanten niet serieus te nemen, Uitgeverij Palmslag doet dat wel. Bij deze nogmaals dank voor het uitgeven van mijn debuutroman, De Nacht van de Blauwe Eekhoorns. 'Capo di tutti Capi' bij Palmslag is uitgever Maurice van Dijk ;-) Hij is belangstellend, vriendelijk, maar heeft bovenal veel kennis van zaken. En hij kan zich goed vinden in mijn gevoel voor humor (niet onbelangrijk gezien mijn schrijfstijl).

Ook na de publicatie bleef er een goed en persoonlijk contact. Daarnaast heeft Maurice gespecialiseerde mensen om zich heen, die kunnen bijspringen bij tal van ondersteunende activiteiten. Zo is er een gelieerd bedrijf dat voor mij een mooie website heeft gebouwd, die er vrijwel precies zo uitzag als ik voor ogen had (www.blauwe-eekhoorns.nl). Hoewel ik één of twee dingen anders zou doen (je leert altijd wel iets van zo’n uitvoerig uitgeeftraject, zeker als je nieuw bent in de branche), zou ik mijn volgende boek graag weer bij Palmslag willen uitbrengen!"

Leo A.A. de Jong

Ronald van den Broek

"Als auteur is het schrijven van een boek datgene wat mij enthousiasmeert en blij maakt. Dat je boek vervolgens wordt gelezen door een zo groot mogelijk publiek is een compliment en maakt het verhaal compleet. Op één ding na natuurlijk: het uitgeven van je boek, de belangrijke en onmisbare schakel tussen het schrijven en het lezen! Het is niet te onderschatten hoeveel kennis en kunde dat traject nog kost. Ik was dan ook blij dat ik de zorg voor het uitgeven van mijn boek Beschermduivel in de vertrouwde handen van Uitgeverij Palmslag kon geven.

De samenwerking met Palmslag was erg goed en heb ik ervaren als zeer plezierig en professioneel. De uitgever neemt de tijd om samen met de auteur het gehele proces te doorlopen en toe te lichten. Er was voldoende ruimte voor mijn eigen inbreng, alsook voor mijn eigen zakelijke en creatieve ideeën. Tijdens en na het gehele uitgeefproces hielden de mensen van Palmslag contact en ondersteunden mij waar nodig om het boek tot een succes te maken.

Samenvattend: een zeer kundige uitgever die genoeg ruimte biedt voor de eigen inbreng van de auteur en adviseert op de juiste momenten, en ook betrokken blijft als het boek al op de markt is verschenen."

Ronald van den Broek

Quintra Rijnders

"Van half 2015 tot en met september 2016 heb ik intensief samengewerkt met Uitgeverij Palmslag om mijn eerste boek Er was eens een zwarte wolk uit te brengen. Dit boek gaat over mijn eigen ervaring met de ziekte post partum depressie – geen lichte kost en heel erg specifiek. Palmslag keek hier echter doorheen en heeft mij vanaf het begin zeer deskundig ondersteund in het totaalproces van redigeren, boekontwerp, drukwerk en marketing en verkoop.

Door de inzet van Palmslag kon ik mij volledig concentreren op het boek zelf. Alle zaken eromheen werden zeer kundig uit handen genomen. Daarnaast vond ik zowel uitgever Maurice van Dijk als zijn redacteur Mirjam Hoekstra zeer behulpzaam met het aandragen van suggesties om het uitgeefproces nog beter te maken. Ik heb me bovendien nooit een 'nummer' of de zoveelste klant gevoeld. Tot slot vond ik de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend!"

Quintra Rijnders

Patricia van der Broek

"Het in handen houden van het allereerste exemplaar van mijn boeken blijft altijd een mooi moment. Wat ik daarbij belangrijk vind, is dat deze boeken - ook al steek ik er zelf geld in - er wat betreft cover en binnenwerk niet anders uitzien dan wat je gemiddeld genomen in de boekhandel tegenkomt. De uitgaves van Palmslag voldoen hier stuk voor stuk aan. Geen flinterdun papier waar je bijna doorheen kunt kijken maar mooi papier waardoor het ook voor de lezer plezierig is om te lezen. Uitgeverij Palmslag hanteert verder een verplichte redactie waardoor de kwaliteit van de inhoud bewaakt wordt en gewaarborgd is. En dat laat het fonds van Palmslag dan ook goed zien!"

Patricia van der Broek

Chris Huinder

"Voor mij als auteur staan bij het uitgeven mijn boeken centraal. Daar is Maurice van Dijk als uitgever van Palmslag en zijn team redacteuren het mee eens. Hij zorgt ervoor dat zijn medewerkers uitstekend werk afleveren bij de planning, de redactie van de tekst (dank aan redacteur Jelle Spijkstra), de opmaak van het binnenwerk en de cover, en bij een optimale publieksaandacht voor het uiteindelijke boek. Maurice is bovendien volstrekt helder over de kosten en de baten van mijn boeken voor mijzelf en voor Palmslag. En, als het maar even nodig is, belt hij of de redacteur mij om extra inspanningen aan de kant van Palmslag toe te lichten. Kortom, Maurice ontzorgt mij als auteur! Ik hoef me alleen maar op de inhoud van mijn boeken te richten. 

Het is mijn passie een mooie tekst te schrijven, en het is zijn hartstocht een mooi boek uit te geven, dat past in het uitgebalanceerde en mooie fonds van Palmslag. Dat leidde voor mijn drie Palmslag-boeken niet alleen tot een vruchtbare samenwerking, maar ook tot iets extra: niet alleen mijn boeken staan bij Palmslag centraal, ikzelf als auteur absoluut ook!"

Chris Huinder

Dinie Bell

"Een jaar geleden meldde ik via sociale media dat mijn boek, waarvan ik meegedeeld had dat het binnenkort zou verschijnen, er toch niet kwam. Dit door onverwachte moeilijkheden binnen de uitgeverij die het zou publiceren.
Al snel kreeg ik op LinkedIn een berichtje van Maurice van Dijk van Uitgeverij Palmslag. Of hij het manuscript eens mocht lezen om te kijken of hij er iets mee kon. Ik mailde het naar hem door, en al na een dag of tien kreeg ik antwoord. "Het boek heeft me positief verrast," zei Maurice. Hij wilde het uitgeven. We werden het eens, en een maand of vier later hield ik het boek Achtervolgingsdrift gedrukt en wel in mijn handen. Na de eerdere teleurstelling was ik natuurlijk overgelukkig. Intussen heeft Palmslag ook mijn thrillers Hysteria en Knekelhuis uitgegeven!

De samenwerking met Palmslag liep als een trein. Maurice is recht door zee zonder ooit onvriendelijk of beledigend te zijn, en zijn eindeloze geduld siert hem. Je kunt altijd bij hem terecht voor raad, het is hem nooit teveel. Hij is ook een man die zijn afspraken na komt, wat ik als zeer prettig ervaar. En hij beheerst zijn vak tot in de puntjes. Kortom, Maurice van Dijk is een uitgever waar je op kunt bouwen. Voor mij zal hij altijd een beetje mijn held blijven."

 Dinie Bell

Cecile Clappers

"Enkele jaren geleden zocht ik een uitgever voor mijn boek Cezieltjes. Op een onverwachtte plek en op een onverwacht moment trof ik Palmslag en zijn uitgever Maurice van Dijk op mijn pad en een vruchtbare samenwerking die tot op de dag van vandaag duurt, was geboren. Binnnen drie maanden lag mijn boek op de planken en binnen nog eens twee maanden was de eerste druk uitverkocht.

Wat zegt dit over Maurice? Veel! Als hij een boek of een plan ziet zitten dan zet hij zich er 100% voor in om het tot stand te brengen. Hij heeft daarbij een goed oog voor de wensen en inbreng van de auteur. Daarnaast denkt hij verder dan het uitgeven van het boek alleen. Door zijn communicatie-achtergrond heeft hij ook aandacht voor de promotie en marketing. Door die combinatie van uitgeven en communicatie heeft hij inmiddels een breed netwerk om zich heen dat hij niet schroomt in te zetten. Mede daardoor is mijn boek van prachtige illustraties voorzien door Ellen Okken.

Eind 2015 verscheen ook mijn tweede boek bij Palmslag: Om niet te vergeten. En weer naar mijn volle tevredenheid en dat van mijn lezers. Kortom als je op zoek bent naar een uitgever die niet alleen oog heeft voor de inhoud van een boek maar ook voor de mens/de auteur, die duidelijk het doel voor ogen heeft en houdt en die je als auteur actief betrekt bij het totstandkomen van een uitgave dan ben je bij hem aan het goede adres."

Cecile Clappers

Ate Hoekstra

"Voor mijn debuut Vandaag rijst, morgen rijst heb ik nauw samengewerkt met uitgever Maurice van Dijk. Maurice toonde niet alleen het lef mijn boek uit te willen brengen, maar ook het vakmanschap en de nauwkeurigheid die je van een uitgever mag verwachten. Mede dankzij zijn werk werd het boek een groter succes dan ik aanvankelijk had verwacht. Maurice is bovendien een prettig iemand om mee samen te werken, een uitgever die inspireert wanneer dat nodig is en het niet vreest de vinger op de zere plek te leggen als het eindproduct daar beter van wordt."

Ate Hoekstra

Tefke van Dijk

"Ik heb de samenwerking met uitgever Maurice van Dijk en zijn team bij Uitgeverij Palmslag altijd als zeer plezierig ervaren. Het is begonnen met de uitgave van mijn eerste boek Psychologie van het boodschappenbriefje, waarbij hij goede tips gaf als het gaat om publicatie en promotie. Nu ik bezig ben met nieuwe boekprojecten is het fijn om een sparringpartner te hebben die meekijkt en meedenkt. Maurice is eerlijk en oprecht, zonder bot te zijn, en geeft je waardevolle adviezen waar je wat aan hebt. Daar wordt uiteindelijk iedere uitgave beter van."

Tefke van Dijk

Iris van Bruggen

"I've translated two novels (Tussenspel and De zwarte roos) and Maurice has guided us/me through the process of making-a-book. He arranged an editor to correct and edit the translation so the text has become natural and fluent. A designer has provided a nice cover for both books and worked on the lay-out of them. Publisher Maurice van Dijk also kept an eye on the deadlines which was practical and necessary at the same time. I'm very satisfied with the result: good looking novels!"

 Iris van Bruggen

Joke Mac-Leane

"Mijn boek Verboden Moeder werd uitgegeven door Palmslag. Een jong, modern en ambitieus team waarmee het prettig en betrouwbaar werken is. Uitgever Maurice van Dijk is een uitgever waarop je kunt bouwen en je ook na de presentatie van je boek niet alleen laat. Grote klasse Palmslag!"

Joke Mac-Leane

Peter J.L.M. Bernink

"Toen ik begon met schrijven kende ik niet één uitgever, laat staan een uitgever die mijn eerste manuscript zou willen uitgeven. Na enig zoeken kwam ik terecht bij een Printing On Demand ( POD) uitgever die zonder al teveel vragen mijn manuscript drukte. Het was gemakkelijk. Als starter een prima begin.

Er was wel een probleem. Het ontbrak aan begeleiding en je moest zelf met je trotse bezit gaan leuren bij boekenwinkels en bibliotheken. Op zich trouwens niet eens zo slecht, want zo leer je die wereld wel kennen.

Toen ik mijn tweede boek had geschreven had ik echter toch behoefte aan professionele begeleiding. Een zoektocht langs de diverse uitgevers in het Noorden bracht mij bij Uitgeverij Palmslag.

Hier vond ik precies waar ik naar op zoek was geweest. Meedenken, plannen, redigeren en corrigeren indien nodig. En promotie waar zinvol. Na meerdere publicaties van mij bij Palmslag kan ik zeggen dat deze uitgeverij een vaste waarde vertegenwoordigt in de Noordelijke, Nederlandse en Vlaamse uitgeverswereld."

Peter J.L.M. Bernink

Schrijven Magazine en Schrijven Online

Wil je je verder bekwamen in het schrijven van literatuur, poëzie of non-fictie? Neem dan eens een kijkje op de website van Schrijven Online. Je kunt daar je ervaringen met andere schrijvers delen of laten weten hoe je de samenwerking met uitgeverijen en redacteuren ervaart.

 Schrijven Magazine en Schrijven Online