Over Palmslag

Palmslag is al sinds de oprichting in 2006 een zelfstandige en onafhankelijke algemene uitgeverij die zich met veel passie voor schrijven, lezen en boeken richt op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie. We ondersteunen beginnende en gevorderde auteurs tijdens het uitgeven van hun boek. Op die manier bieden we schrijvers en dichters – jong en oud – een podium in Nederland en België om hun talent te ontwikkelen en hun boeken te publiceren.

Jaarlijks geven we ongeveer 40 tot 45 (e-)boeken uit en we ontplooien activiteiten waar lezers en boekliefhebbers plezier aan beleven of die tot nadenken stemmen. We doen dit met een compact, ervaren en hecht team. Samen met onze auteurs hebben we onze vaste plek in de boekenmarkt meer dan verdiend!

Oog voor talent en maatschappelijke thema’s

Door de inzet van onze jarenlange kennis en ervaring willen wij schrijftalent helpen hun boekendroom uit laten komen. We zetten ons dan ook met veel bezieling in voor het stimuleren van talent en een veelzijdig en divers fonds. We vinden het belangrijk om daarin boeken en verhalen die maatschappelijke thema’s belichten op te nemen.
 

Onze werkwijze

De wijze waarop wij werken kenmerkt zich door onze persoonlijke begeleiding en het leveren van maatwerk. Geen boek en geen auteur is immers hetzelfde! 

Om alles eruit te halen wat erin zit, werken we nauw samen met jou als auteur(s) en met onze samenwerkende partners; van redacteuren, drukkers en boekwinkels tot ontwerpers, fotografen en illustratoren. Nadat de ‘palmslag’ – ook wel bekend als handjeklap – met jou is gegeven en je je boek bij ons wilt uitgeven, dagen we alle betrokken partijen uit tot het maken van aansprekende en authentieke (digitale) uitgaves. In die samenwerking is Palmslag de creatieve, maar ook positief kritische sparringpartner. Niet bang om – met respect voor zijn of haar werk – de auteur een spiegel voor te houden.
 

Selectie aan de poort

Boeken uitgeven is een vak, een ambacht zo je wilt, vinden we bij Palmslag. We zijn dus geen ‘POD-boekenproductie-veredeldedrukkerij-te-hoge-verwachtingen-scheppende-uitgeverij’. Daarvoor halen we te veel eer uit het werk van ‘onze’ auteurs en uit de leeservaring van hun lezers. Bij Palmslag doen we dus geen concessies aan het uitgeven van boeken. Daarom moet de redactie waterdicht, de vormgeving visueel aantrekkelijk en de promotie uitgekiend zijn. Gewoon zoals het een ‘goed’ (e-)boek nou eenmaal betaamt.

Kortom, voor elk boek dat we uitgeven geldt dat we altijd de hoogste kwaliteit en betrokkenheid met de auteur en zijn of haar lezer nastreven. Om die reden publiceren we niet alles wat we binnenkrijgen aan manuscripten en boekideeën. Selectie aan de poort waarborgt de kwaliteit van ons fonds, dat we met veel zorg en liefde voor het boekenvak op hebben gezet en aantrekkelijk willen houden voor zowel auteurs, lezers, (online) boekwinkels, media en (maatschappelijke) organisaties.
 

Wie maken Palmslag?

Uitgeverij Palmslag is opgericht door uitgever Maurice van Dijk. Dat doet hij samen met zijn collega-uitgever en operationeel manager Micha Steenbergen en een enthousiaste groep freelance (bureau)redacteuren, onder wie Eelco Blaauw, en Jelle Spijkstra. De marketing en publiciteit ligt in handen van Esther Bolt (coördinator pers en publiciteit) en Femke Meijboom (marketing- en promotiemedewerker). Dankzij onze ervaring en ons inlevingsvermogen vormen we een professioneel en gedreven team. Ons beter leren kennen? Lees en bekijk dan wie wij zijn.

Samen maken we jouw boekendroom waar! Ben je benieuwd waar Palmslag over droomt? Kom daar meer over te weten in onze toekomstvisie...

Medewerkers

Jelle Spijkstra

Redactiecoördinator
Begon als auteursbegeleider en redacteur en is nu als redactiecoördinator ook verantwoordelijk voor het inplannen van alle boeken en het aansturen van andere freelancers.
Meer over deze medewerker

Eelco Blaauw

Uitgeefassistent
Is redacteur, corrector en uitgeefassistent. Hij richt zich op zowel fictie als non-fictie, met een voorkeur voor romans, young adult, geschiedenis en verhalenbundels.
Meer over deze medewerker

Esther Bolt

Coördinator marketing & communicatie
Verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Palmslag. Werkt daarnaast o.a. bij Noorderlicht en Internationaal Filmfestival Assen.
Meer over deze medewerker

Maurice van Dijk

UITGEVER
Startte al op vijftienjarige leeftijd een eigen tijdschrift om later – en inmiddels enkele diploma’s en flink wat werkervaring rijker – Uitgeverij Palmslag op te richten.
Meer over deze medewerker

Wist je dat...

"Een palmslag met de hand geven door het aanraken of aanstoten van de handpalm met elkaars vingertoppen"


Palmslag betekent het bekrachtigen van een overeenkomst (koop of verdrag) door een zogeheten handslag of een koopslag; 'iemand iets met handslag of op de hand beloven', denk aan veeverkopers, bij wie de palmslag ook tegenwoordig nog wordt toegepast.

 

Een palmslag met de hand geven