Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Over Palmslag

Palmslag is een landelijke, onafhankelijke algemene uitgeverij die zich met veel passie voor het boekenvak richt op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

"Een palmslag met de hand geven door het aanraken of aanstoten van elkaars vingertoppen"

Betekenis: het bekrachtigen van een overeenkomst (koop of verdrag) door een zogeheten handslag of een koopslag; 'iemand iets met handslag of op de hand beloven', denk aan veeverkopers, bij wie de palmslag ook tegenwoordig nog wordt toegepast.

Jaarlijks geven we ongeveer 30 (e-)boeken in opdracht uit en we ontplooien activiteiten waar lezers en liefhebbers van literatuur plezier aan beleven of die tot nadenken stemmen. Daarbij willen we beginnende en gevorderde auteurs en samenwerkende professionals – van redacteuren, ontwerpers en drukkers tot fotografen en illustratoren – uitdagen tot het maken van mooie, aansprekende en authentieke boeken. In die samenwerking zijn we creatief en ambitieus, maar ook kritisch en eerlijk.

Voor elk boek dat we uitgeven geldt dat we altijd de hoogste kwaliteit en betrokkenheid met de auteurs en zijn of haar lezer nastreven; uitgeven is een ambacht en het vereist maatwerk. Om die reden publiceren we dus niet alles wat we binnenkrijgen aan manuscripten en boekideeën. Selectie aan de poort waarborgt de kwaliteit van ons fonds, dat we met veel zorg en liefde voor het boekenvak op hebben gezet en aantrekkelijk willen houden voor zowel auteurs, lezers, (online) boekwinkels, media, (maatschappelijke) organisaties en bedrijven.

Wie zijn Palmslag?
Uitgeverij Palmslag bestaat sinds 2006 en is opgericht door redacteur, tekstschrijver en communicatiekundige Maurice van Dijk. Samen met zijn collega-uitgever Micha Steenbergen en een enthousiaste groep freelance (bureau)redacteuren - onder wie Eelco Blaauw, Irene Wiersma en Jelle Spijkstra - werkt uitgever Maurice vanuit een gezonde dosis enthousiasme in het uitgeefvak. De marketing en publiciteit ligt in handen van Esther Bolt (coördinator pers en publiciteit) en Kim van der Veen (marketing- en promotiemedewerker). Dankzij onze ervaring en ons inlevingsvermogen vormen we samen een professioneel en hecht team.

Onze samenwerkingspartners en wij streven naar een zo persoonlijk mogelijke band met u, de auteur of de opdrachtgever. Want samen tot het mooiste en gewenste resultaat komen, daar draait het om bij Palmslag.

Kostenbewust
Kosten mogen geen obstakel vormen. Daarom streeft Palmslag er altijd naar de kosten voor de redactionele diensten en de publicatie zo laag mogelijk te houden. Dit is mede mogelijk dankzij een uitgebreid netwerk van disciplines en specialisten, denk aan redacteuren, correctoren, ontwerpers, drukkers, fotografen en illustratoren. Door gebruik te maken van de kennis en kunde van deze vakmensen pakt Palmslag uw boekidee op een creatieve manier aan.

Ervaringen auteurs?
Wilt u weten hoe onze auteurs tegen de samenwerking met Palmslag aankijken, lees dan meer over hun positieve ervaringen. Uiteraard brengen we je desgewenst in contact met enkele van onze auteurs, zodat je uit eerste hand verneemt hoe zij onze werkwijze (hebben) ervaren.

Rest slechts het geven van de ‘palmslag’, waarna Palmslag samen met jou/u aan het werk gaat!

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 47 min geleden
Hoera 'Meandertalen' van Wichard de Krijger is uit! 🌲 Ga snel naar onze website en bestel een exemplaar!… https://t.co/8xq99KVcm6
2 dagen 1 uur geleden
RT : Een tragisch romantisch verhaal dat op de longlist van 's verjaardagswedstrijd met thema 'palmares' bleef… https://t.co/IGDDcCzPy8
4 dagen 18 uur geleden
Op 15 november verschijnt de nieuwe bundel van Tanja Helderman: 'Liefzang', een ode aan de liefde en een lofzang op… https://t.co/YJR0UjP3hA

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine