Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Hysteria

In en om het gezin van Trees en Huib Verbeek vinden talrijke, soms onverklaarbare, verschrikkingen plaats. Op het moment dat Huib op het punt staat een eind te maken aan zijn huwelijk, omdat zijn echtgenote er een intieme relatie op na houdt met zijn beste vriend Ben, overlijdt zijn jongste dochter Hannah. De doodsoorzaak luidt 'wiegendood', maar is dat wel de juiste diagnose?

Auteur(s): Dinie Bell Beoordeling:  
bekijk alle (12) reviews

Huib kan het niet over zijn hart verkrijgen zijn gezin in de steek te laten op een moment dat hij het hardst nodig is. Hij blijft, maar als blijkt dat Trees, ondanks haar verzekering dat het over is met Ben, toch op de oude voet is doorgegaan, besluit Huib haar alsnog te verlaten. Kort na zijn vertrek, houdt ook Ben het voor gezien en Trees blijft in haar eentje achter met vier dochters: Katja, Tanja, Carla en Sarah.

Wanneer Trees na verloop van tijd een nieuwe liefde ontmoet, heeft oudste dochter Katja, die niets leuker vindt dan anderen schade berokkenen, er grote bezwaren tegen dat zij met hem in het huwelijk treedt. Haar zusjes, de ingetogen Tanja, die geobsedeerd is door het katholieke geloof, Carla, fel en met een groot gevoel voor rechtvaardigheid en verlegen Sarah, het tweelingzusje van de overleden Hannah, hebben echter geen moeite met hun toekomstige stiefvader.

Trees en Edwin krijgen een dochter, Anna. Is het toeval dat ook zij overlijdt aan wiegendood? Moeder Trees, kapot van verdriet, kan na deze tragedie het leven niet meer aan en verandert in een zombie. Edwin doet wat hij kan om de zaken voor zijn gezin in goede banen te leiden, maar wanneer hij een catastrofale fout maakt, beginnen de dingen hem boven het hoofd te groeien. Uiteindelijk neemt hij een beslissing die hem duur kan komen te staan.

Jaren later, als de zusjes volwassen zijn en ze de liefdes van hun leven hebben ontmoet, zijn de moeilijkheden nog niet voorbij. Integendeel...

De spannende, bij vlagen soms huiveringwekkende thriller Hysteria wordt afwisselend verteld door een van de zussen, die ieder een eigen kijk op het verhaal hebben. Maar er is ook een anoniem persoon met een afwijkende visie, die iets kwijt wil over de gruwelijkheden die plaatsvinden.
 

Reacties

Ilse Tilborghs (niet gecontroleerd)

5

Zohee Dinie dat beloofd veel goeds voor je 3de boek...

kan niet wachten tot die uitkomt

groetjes ilse

Dinie Bell (niet gecontroleerd)

Het zal nu niet zo heel lang meer duren, Ilse. Bedankt voor je reaktie en ik zie je bij de presentatie van 'Hysteria'.

Karin Hazendonk (niet gecontroleerd)

5

Het lijkt me heel goed Dinie. Laat me even weten wanneer en waar de presentatie is.

Groetjes,
Karin

Dinie Bell (niet gecontroleerd)

Dank je, Karin. Ik zal je zeker een uitnodiging bezorgen.
Groetjes!

Dinie.

Saskia Fiers (niet gecontroleerd)

5

Dat klinkt echt heel erg spannend. Weet al welk boek mee op zomervakantie gaat.

Silvia (niet gecontroleerd)

5

Lijkt me een erg spannend boek!

José van Straaten (niet gecontroleerd)

Klinkt spannend! Ben heel benieuwd!

Dinie Bell (niet gecontroleerd)

Dan heb je vást een spannende vakantie, Saskia!

Dinie Bell (niet gecontroleerd)

Ja,ik mag wel zeggen dat het een spannend boek is, Sylvia.
Bedankt voor je reaktie.

Dinie Bell (niet gecontroleerd)

Ja, Hysteria is tenenkrullend spannend, José. Ik zie je op de presentatie.

Wendy Koedoot (niet gecontroleerd)

5

We maken kennis met Huib en Trees, die inmiddels twee dochters hebben. Als dochter drie geboren wordt, is het overduidelijk dat Huib niet de vader is maar Ben, zijn beste vriend. Huib vergeeft Trees haar slippertje. Ze krijgen een paar jaar later een tweeling, maar een van de meiden overlijdt aan wiegendood. Althans, dat denkt men. De 4 overgebleven dochters hebben allemaal hun eigen karakters en dat zorgt voor de nodige ruzies en treiterijen. Trees blijft een relatie met Ben houden, uiteindelijk gaat Huib bij zijn gezin weg. Trees blijft met haar vier meiden achter en kan het allemaal niet bolwerken .Ze laat de zorg van de drie jongste kinderen vaak over aan Katja, de oudste, die haar zusjes constant commandeert , treitert en kleineert en daarna de vermoorde onschuld speelt.
Als Trees een relatie krijgt met Edwin, probeert Katja er alles aan toe doen deze relatie te laten mislukken. Ook nu raakt Trees zwanger en wordt dochter Anna geboren. Maar ook dit keer slaat het noodlot toe, het kind overlijdt. Weer is de diagnose wiegendood. Maar is dat ook zo?
De relatie tussen Trees en Edwin gaat uiteindelijk voorbij, om redenen die in het verhaal wel duidelijk worden.
De meiden hebben allemaal een eigen karakter, Katja is dus de oudste en doet er alles aan om het leven van haar zusjes te verpesten. Tanja is erg gelovig, Carla is het buitenbeentje en Sarah is de jongste alles over haar heen laat komen. Trees is mannengek en vertrouwd Katja, ze is haar lievelingetje. Het verhaal gaat verder in de tijd, de meiden zijn dan allemaal volwassen op Sarah na en ook dan maakt Katja hen nog steeds het leven zuur.
Het verhaal wordt beschreven vanuit de verschillende hoofdpersonen, in het begin moest ik daar even aan wennen. Ieder verteld de gebeurtenissen op een eigen manier. Het boek leest vlot, de verhaallijn is spannend genoeg om door te willen lezen. Omdat de meiden allemaal aan bod komen in de verhaallijn, is het niet moeilijk je in hen te verplaatsen. Ik wilde Katja wat aandoen, zo gemeen als zij is. Ik heb enorme sympathie gekregen voor Carla, die zich niet uit het veld laat slaan en een flapuit is .Trees zou van mij een flinke schop onder haar kont krijgen, misschien dat ze dan een betere moeder wordt en niet een van kinderen voortrekt.
Tussen de verhaallijn door is ook het verhaal van een persoon te lezen, je weet niet wie het is. Het is zeer spannend en bloedstollend. Pas aan het eind van het verhaal weet je wie het is. Ik was compleet verrast dat het deze persoon was … zeer goed plot.
Een aanrader. 5 verdiende sterren .

Dinie Bell (niet gecontroleerd)

5 sterren maar liefst! Bedankt, Wendy Koedoot voor deze mooie recensie!

Reactie schrijven

 

€15,00

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

"Een ijzersterk spannend verhaal!"  Hebban.nl

Productinformatie

Auteur

Dinie Bell

Verschenen

7 juni 2014

ISBN

978-94-917731-8-1

Verkoopprijs

15,00 euro

Aantal pagina's

216

Formaat

14 x 21,50 cm (staand)

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Achtervolgingsdrift

Dinie Bell

€15,00

Knekelhuis

Dinie Bell

€15,00

Driest

Dinie Bell

€18,95

Gifgas

Peter J.L.M. Bernink

€18,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 7 uur geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b
2 dagen 8 uur geleden
Kun je niet wachten om je koffer weer te pakken? Met 'Rondje Oostzee' van Altwin de Moor kun je op vakantie, zonder… https://t.co/1s4wSzv4Eg
4 dagen 6 uur geleden
Vandaag verschijnt 'Een kerstboom met een grote droom' van Kim van der Veen. Een inspirerend kinderboek over het ve… https://t.co/AZvCsNfocS

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine