Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Achtervolgingsdrift

Auteur(s): Dinie Bell Beoordeling:  
bekijk alle (0) reviews

In deze psychologische thriller wordt José, de dochter van de familie Chatrou, totaal onverwachts geconfronteerd met een stalker die een verborgen verleden weer naar boven brengt. Achtervolgingsdrift is een spannende ‘whydunnit’ die onverbloemd laat zien hoe lust, macht, teleurstelling en liefde als katalysator werken op het gedrag van de hoofdpersonen.

Stalker uit het niets
Als de onhandelbare en verwende zestienjarige Jeanne in 1959 door haar vermogende vader naar een kostschool wordt gestuurd, begint een reeks van onherstelbare gebeurtenissen die verstrekkende gevolgen heeft voor Jeanne’s familie in het hier en nu.

Een woedende Jeanne neemt zich voor nooit meer terug naar huis te keren. Om toch een dak boven haar hoofd te hebben als ze eenmaal eenentwintig is, verleidt de op seks en macht beluste puber leraar Marius Chatrou om met haar te trouwen. Negen maanden later wordt hun dochter José geboren, vernoemd naar Jeanne’s zusje die op tweejarige leeftijd verdronk.

‘De tweede José’ wordt opgevoed door een kille, strenge moeder en een zachtaardige, vriendelijke vader. Als puber valt José als een blok voor de vier jaar oudere, donkerharige politieagent Stef. Ondanks waarschuwingen van haar vader trouwt ze met deze man. Al snel blijkt haar echtgenoot inderdaad niet de charmante man te zijn waar zij hem voor hield. Maar verlaten durft ze Stef niet uit angst voor represailles tegen haar en hun dochtertje Ilona.

Als Stef een punt achter hun huwelijk zet omdat hij met iemand anders verder wil, haalt zijn vrouw opgelucht adem. Een opluchting die echter van korte duur is als ze na haar breuk vanuit het niets wordt gestalkt. De vraag wie de stalker is drijft José tot wanhoop.

Verschrikkelijke waarheid
Nadat José een relatie krijgt met haar vroegere jeugdvriend Hans, overschrijdt de stalker de grenzen van het betamelijke nog verder. Intussen ontdekt Marius dat zijn Jeanne geheimen voor hem heeft. Als hij ze ontrafelt, blijkt de waarheid erger dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

José komt ten slotte op brute wijze te weten wie haar stalker is. En ook zij had de verschrikkelijke waarheid uit het verleden die hiermee aan het licht komt nooit kunnen vermoeden.

‘Whydunit’
Het boek van Dinie Bell is een psychologische thriller die onverbloemd laat zien wat de gevolgen zijn voor anderen als alles om één persoon draait. Het boek leest ondanks de vraag wie de stalker is als een ‘whydunit’, waarin lust, macht, teleurstelling en liefde als katalysator werken op het gedrag van de hoofdpersonen.

Reactie schrijven

 

€15,00

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

""Als lezer word je vanaf de eerste bladzijde meegetrokken naar een zinderende ontknoping.""  Boekenbijlage.nl

""Niet alles is wat het lijkt in Achtervolgingsdrift! Ik raad elke thrillerliefhebber aan dit boek te lezen." "  Iedereenleest.be

""De auteur creëert een stevige spanning. Een geslaagd en daardoor veelbelovend thrillerdebuut.""  NBD/Biblion

Productinformatie

Auteur

Dinie Bell

Verschenen

februari 2013

ISBN

978-90-814838-9-6

Verkoopprijs

15,00 euro

Aantal pagina's

256

Formaat

14 x 21,50 cm (staand)

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Knekelhuis

Dinie Bell

€15,00

Hysteria

Dinie Bell

€15,00

Driest

Dinie Bell

€18,95

De nacht van de blauwe eekhoorns

Leo A. A. de Jong

€19,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 8 uur geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b
2 dagen 9 uur geleden
Kun je niet wachten om je koffer weer te pakken? Met 'Rondje Oostzee' van Altwin de Moor kun je op vakantie, zonder… https://t.co/1s4wSzv4Eg
4 dagen 7 uur geleden
Vandaag verschijnt 'Een kerstboom met een grote droom' van Kim van der Veen. Een inspirerend kinderboek over het ve… https://t.co/AZvCsNfocS

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine