Achtervolgingsdrift

  • Achtervolgingsdrift
€ 15,00

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

In deze psychologische thriller wordt José, de dochter van de familie Chatrou, totaal onverwachts geconfronteerd met een stalker die een verborgen verleden weer naar boven brengt. Achtervolgingsdrift is een spannende ‘whydunnit’ die onverbloemd laat zien hoe lust, macht, teleurstelling en liefde als katalysator werken op het gedrag van de hoofdpersonen.

Stalker uit het niets
Als de onhandelbare en verwende zestienjarige Jeanne in 1959 door haar vermogende vader naar een kostschool wordt gestuurd, begint een reeks van onherstelbare gebeurtenissen die verstrekkende gevolgen heeft voor Jeanne’s familie in het hier en nu.

Een woedende Jeanne neemt zich voor nooit meer terug naar huis te keren. Om toch een dak boven haar hoofd te hebben als ze eenmaal eenentwintig is, verleidt de op seks en macht beluste puber leraar Marius Chatrou om met haar te trouwen. Negen maanden later wordt hun dochter José geboren, vernoemd naar Jeanne’s zusje die op tweejarige leeftijd verdronk.

‘De tweede José’ wordt opgevoed door een kille, strenge moeder en een zachtaardige, vriendelijke vader. Als puber valt José als een blok voor de vier jaar oudere, donkerharige politieagent Stef. Ondanks waarschuwingen van haar vader trouwt ze met deze man. Al snel blijkt haar echtgenoot inderdaad niet de charmante man te zijn waar zij hem voor hield. Maar verlaten durft ze Stef niet uit angst voor represailles tegen haar en hun dochtertje Ilona.

Als Stef een punt achter hun huwelijk zet omdat hij met iemand anders verder wil, haalt zijn vrouw opgelucht adem. Een opluchting die echter van korte duur is als ze na haar breuk vanuit het niets wordt gestalkt. De vraag wie de stalker is drijft José tot wanhoop.

Verschrikkelijke waarheid
Nadat José een relatie krijgt met haar vroegere jeugdvriend Hans, overschrijdt de stalker de grenzen van het betamelijke nog verder. Intussen ontdekt Marius dat zijn Jeanne geheimen voor hem heeft. Als hij ze ontrafelt, blijkt de waarheid erger dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

José komt ten slotte op brute wijze te weten wie haar stalker is. En ook zij had de verschrikkelijke waarheid uit het verleden die hiermee aan het licht komt nooit kunnen vermoeden.

‘Whydunit’
Het boek van Dinie Bell is een psychologische thriller die onverbloemd laat zien wat de gevolgen zijn voor anderen als alles om één persoon draait. Het boek leest ondanks de vraag wie de stalker is als een ‘whydunit’, waarin lust, macht, teleurstelling en liefde als katalysator werken op het gedrag van de hoofdpersonen.

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 15,00

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
februari 2013
ISBN
978-90-814838-9-6
Verkoopprijs
€ 15,00
Aantal pagina’s
256
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
"Als lezer word je vanaf de eerste bladzijde meegetrokken naar een zinderende ontknoping."
"
Boekenbijlage.nl
"
"Niet alles is wat het lijkt in Achtervolgingsdrift! Ik raad elke thrillerliefhebber aan dit boek te lezen."
"
Iedereenleest.be
"
"De auteur creëert een stevige spanning. Een geslaagd en daardoor veelbelovend thrillerdebuut."
"
NBD/Biblion
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.