De zwarte roos

  • De zwarte roos
€ 17,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

In 1842 komt de jonge, ondernemende smid Fritz Brincker uit Duitsland om zich in het Deense Vejle te vestigen. Uit een vervallen en met schulden belaste en verliesgevende smederij bouwt hij een enorme fabriek op. 25 jaar later kan hij de kroon op zijn levenswerk zetten. Maar juist op de avond wanneer hij zijn gezin op de hoogte wil stellen van zijn plannen, slaat het noodlot toe, dat hem buitenspel zet.

De daaropvolgende jaren worden een lange en moeizame strijd voor Fritz waarin hij ervaart hoe slecht mensen – van wie men denkt dat ze hun verstand hebben verloren – behandeld worden. Alleen zijn familie en vooral zijn oudste dochter en één van zijn kleinkinderen doen hun uiterste best om zijn situatie te verbeteren.

De historische roman De zwarte roos schetst een gedetailleerd beeld van de omstandigheden en de tijd waarin de familie leeft. Met veel gevoel wordt de relatie tussen de smid Fritz Brincker en zijn eigenzinnige en hartstochtelijke vrouw Julle beschreven, die vanwege haar huwelijk met Fritz door haar familie is verstoten. Het verhaal laat zien hoe een immigrant in aanraking komt met een nieuwe en vreemde cultuur, hoe hij deze ervaart en hoe zijn solidariteit met het nieuwe vaderland, Denemarken, groeit.

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 17,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
30 november 2014
ISBN
978-94-917-7327-3
Verkoopprijs
€ 17,50
Aantal pagina’s
245
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
Birgit Pouplier heeft het persoonlijke drama in De Zwarte Roos op bewonderenswaardige wijze tot leven gebracht. Ze schetst op virtuoze wijze situaties die we allemaal kennen/die iedereen vertrouwd zijn. Het vervlechten van het heden met het verleden werkt heel effectief. Een uitermate boeiende en fascinerende roman.
"
Berlingske Tidende
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.