Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Tussenspel

Auteur(s): Birgit Pouplier , Iris van Bruggen Beoordeling:  
bekijk alle (1) reviews

"In het luchthavenwinkeltje wemelt het van de knick-knack, snuisterijen – zelfs de kilts zien er souvenirachtig uit. Er is niets bij wat ze leuk vindt, maar het is ook te vroeg om aan cadeaus te denken. Haar blik valt op een paar oude schaatsen die in een vitrine liggen, precies zoals zij die vroeger droeg. Je moest ze met een sleutel onder je schoenen vastdraaien, maar toch gingen ze steeds los."

Denemarken, de jaren zestig. Ondanks het feit dat ze een aangenaam leven leidt als journalist en vertaalster en gelukkig getrouwd is met de chirurg Torsten Hammer, gaat hoofdpersoon Krista in de psychologische roman Tussenspel gebukt onder verdriet en schuldgevoel. Ineens wordt de vraag actueel of ze haar verleden en heden achter zich moet laten. Maar vooral hoe ze dat moet doen, om zo als een gelukkiger mens de toekomst in te kunnen gaan. Het boek van de Deense auteur Birgit Pouplier is vertaald door Iris van Bruggen.

Denemarken, IJsland, Afrika, Hollywood...
In de hoop om uit haar doelloze en lethargische toestand te ontsnappen, reist Krista naar IJsland om haar jeugdvriendin Stefanía te bezoeken. Daar ontmoet ze de bekende schilder Kiljan Kjartansson. Op een tocht te paard door het desolate en dramatische landschap van IJsland bestaan slechts deze twee mensen en hun hartstocht voor elkaar.

Maar Krista moet terug naar huis. Wat zal ze doen? Bij Torsten en hun drie kinderen blijven of alle schepen achter zich verbranden en een nieuw leven met Kiljan beginnen? En welk geheim draagt ze bij zich waardoor ze zo depressief is geworden?

In een boeiend panorama waarin heden en verleden elkaar afwisselen, voert Tussenspel de lezer van IJsland naar Kopenhagen en Bornholm en van Afrika naar Hollywood. Ingewikkelde chirurgische operaties door Krista’s man Torsten worden in deze roman met evenveel deskundigheid en inlevingsvermogen beschreven als situaties uit haar gezinsleven. De gelaagdheid die beide werelden met zich meebrengen geeft het boek een realistisch, maar soms ook confronterend karakter. Tussenspel is in dat opzicht meer dan alles een boek dat gaat over de rafelranden van de liefde.

Nederlandse vertaling


Tussenspel (oorspronkelijke titel ‘Intermezzo’) verscheen voor het eerst in 2001 in Denemarken bij uitgeverij Rosinante. Het boek is al vertaald in het Duits en vanaf juni 2012 is het ook eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar. 
Vertaalster Iris van Bruggen kwam Poupliers bestseller in de boekhandel tegen tijdens een van haar vele verblijven in Denemarken. Ze was zo onder de indruk, dat ze Tussenspel ook met het Nederlandstalige lezerspubliek wil delen.
 

Reacties

Chris Huinder (niet gecontroleerd)

3

Kijk: je bent als vrouw getrouwd met een bekwame chirurg, je hebt kinderen, houdt van het stadsleven, leeft in welstand en te midden van aardige vrienden en vriendinnen, maar toch begint er iets te knagen. Is dat alles wat je uit leven wilt halen?
Je besluit op een dag om uit deze voortdurende twijfel te komen – een midlife crisis? – door er voor enkele weken tussen uit te knijpen en naar een oude schoolvriendin die op IJsland woont en werkt te vertrekken. Je man is ook nog zo aardig dat hij je steunt en zegt: zoek het goed uit, voor je eigen bestwil, voor de kinderen en voor ons huwelijk.
En daar op dat eiland van puur natuur, ruige bergen, onmetelijke ijsvlaktes en gestolde lava waarboven ook nog eens miljoenen sterren flonkeren, kom je de man van je dromen tegen: ook een en al ongerepte natuur, een gevoelige kunstschilder, ruig behaard, die zich eenzaam en hoog tussen de bergen heeft teruggetrokken. Hij neemt je mee op een uiterst avontuurlijke en niet minder gevaarlijke reis dwars door het paradijselijke eiland, weet de meest fantastische sagen bij het houtvuur te vertellen over het oude, mythische eiland en zijn bewoners en heeft je ook nog lief tot je botten er van kraken. Wat dan? Blijven toch bij die spetter!
Of is die IJslandse vamp uiteindelijk een intermezzo, een vlucht naar een onrealistische werkelijkheid, een zinsbegoocheling? Durf je als moeder je nog jonge kinderen in de steek te laten, je trouwe en lieve man te verraden voor een gril, een onmogelijke droom?
Kortom, een superromantische verkenning van en trektocht door IJsland, een overweldigende ontmoeting met een IJslandse natuurmens. Of toch maar gekozen voor die beschaafde stadmens die tijdens lange dagen zieke kindertjes beter maakt en een tikkeltje aan de saaie kant is?
Een ander boek van Birgit Pouplier dat in het Nederlands is vertaald, is De zwarte roos.

Reactie schrijven

 

€17,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

"Met veel inlevingsvermogen geschreven. Levendig en rijk aan onderwerpen en stof tot nadenken."  Politiken (Deens dagblad)

"De schrijfster kent de tijd waarin het boek zich afspeelt en beschrijft haar personen uiterst nauwkeurig en gedetailleerd, ze komen meer dan overtuigend over"  Berlingske Tidende (Deens dagblad)

Productinformatie

Auteur

Birgit Pouplier , Iris van Bruggen

Verschenen

juni 2012

ISBN

978 90 814838 8 9

Verkoopprijs

17,95 euro

Aantal pagina's

290

Formaat

14 x 21,50 cm (staand)

Afwerking

paperback

Vertaling

Iris van Bruggen

Misschien ook leuk om te lezen

De zwarte roos

Birgit Pouplier

€17,50

Ik zag Menno

Sandra Bernart

€15,00

De geluksverdeling

André Degen

€15,00

Vlinder

Merel van der Lande

€19,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 7 uur geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b
2 dagen 8 uur geleden
Kun je niet wachten om je koffer weer te pakken? Met 'Rondje Oostzee' van Altwin de Moor kun je op vakantie, zonder… https://t.co/1s4wSzv4Eg
4 dagen 7 uur geleden
Vandaag verschijnt 'Een kerstboom met een grote droom' van Kim van der Veen. Een inspirerend kinderboek over het ve… https://t.co/AZvCsNfocS

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine