Tussenspel

  • Tussenspel
€ 17,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

"In het luchthavenwinkeltje wemelt het van de knick-knack, snuisterijen – zelfs de kilts zien er souvenirachtig uit. Er is niets bij wat ze leuk vindt, maar het is ook te vroeg om aan cadeaus te denken. Haar blik valt op een paar oude schaatsen die in een vitrine liggen, precies zoals zij die vroeger droeg. Je moest ze met een sleutel onder je schoenen vastdraaien, maar toch gingen ze steeds los."

Denemarken, de jaren zestig. Ondanks het feit dat ze een aangenaam leven leidt als journalist en vertaalster en gelukkig getrouwd is met de chirurg Torsten Hammer, gaat hoofdpersoon Krista in de psychologische roman Tussenspel gebukt onder verdriet en schuldgevoel. Ineens wordt de vraag actueel of ze haar verleden en heden achter zich moet laten. Maar vooral hoe ze dat moet doen, om zo als een gelukkiger mens de toekomst in te kunnen gaan. Het boek van de Deense auteur Birgit Pouplier is vertaald door Iris van Bruggen.

Denemarken, IJsland, Afrika, Hollywood...
In de hoop om uit haar doelloze en lethargische toestand te ontsnappen, reist Krista naar IJsland om haar jeugdvriendin Stefanía te bezoeken. Daar ontmoet ze de bekende schilder Kiljan Kjartansson. Op een tocht te paard door het desolate en dramatische landschap van IJsland bestaan slechts deze twee mensen en hun hartstocht voor elkaar.

Maar Krista moet terug naar huis. Wat zal ze doen? Bij Torsten en hun drie kinderen blijven of alle schepen achter zich verbranden en een nieuw leven met Kiljan beginnen? En welk geheim draagt ze bij zich waardoor ze zo depressief is geworden?

In een boeiend panorama waarin heden en verleden elkaar afwisselen, voert Tussenspel de lezer van IJsland naar Kopenhagen en Bornholm en van Afrika naar Hollywood. Ingewikkelde chirurgische operaties door Krista’s man Torsten worden in deze roman met evenveel deskundigheid en inlevingsvermogen beschreven als situaties uit haar gezinsleven. De gelaagdheid die beide werelden met zich meebrengen geeft het boek een realistisch, maar soms ook confronterend karakter. Tussenspel is in dat opzicht meer dan alles een boek dat gaat over de rafelranden van de liefde.

Nederlandse vertaling


Tussenspel (oorspronkelijke titel ‘Intermezzo’) verscheen voor het eerst in 2001 in Denemarken bij uitgeverij Rosinante. Het boek is al vertaald in het Duits en vanaf juni 2012 is het ook eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar. 
Vertaalster Iris van Bruggen kwam Poupliers bestseller in de boekhandel tegen tijdens een van haar vele verblijven in Denemarken. Ze was zo onder de indruk, dat ze Tussenspel ook met het Nederlandstalige lezerspubliek wil delen.
 

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 17,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
juni 2012
ISBN
978 90 814838 8 9
Verkoopprijs
€ 17,95
Aantal pagina’s
290
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
Met veel inlevingsvermogen geschreven. Levendig en rijk aan onderwerpen en stof tot nadenken.
"
Politiken (Deens dagblad)
"
De schrijfster kent de tijd waarin het boek zich afspeelt en beschrijft haar personen uiterst nauwkeurig en gedetailleerd, ze komen meer dan overtuigend over
"
Berlingske Tidende (Deens dagblad)
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.