De stralen van de zon

  • De stralen van de zon
€ 17,50

Uitverkocht

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

De moeder van auteur Nelly-Jane Dahler is zestien wanneer zij vanuit haar geboorteland Indonesië naar Nederland komt met haar moeder, broers en zusjes om hier een nieuw leven te beginnen. Na een reis van bijna een maand krijgt het schip vanwege de slechte weersomstandigheden geen toestemming om de haven van Rotterdam binnen te varen.

Nelly-Jane's moeder staat aan dek, midden in de hardnekkige nevelen, die weliswaar het laatste stukje van hun bootreis belemmeren, maar haar zicht op de dingen die haar bezig houden blijft haarscherp. In gedachten wordt een groot deel van de familiegeschiedenis beschreven. Maar ook de eigenzinnige kijk van dit jonge meisje op zichzelf, anderen en het leven maken deel uit van dit bijzondere verhaal.

Vooral de eerste jaren van haar leven in het Jappenkamp, waarin het recht van de sterkste gold, en de kracht waarmee haar ouders zich door de ellende van een oorlog en vervolgens een revolutie hebben weten heen te slaan, hebben haar gevormd. Ondanks al het verdriet en gemis en alle onzekerheid over haar toekomst in het Holland – dat zij alleen kent van de verhalen, van de familiefoto’s en uit de boeken van Louis Couperus – is zij ervan overtuigd dat ze het hoe dan ook zal redden. Haar familie kenmerkt zich door krachtige, autonome persoonlijkheden. De trots op haar afkomst sterkt haar vertrouwen.

De stralen van de zon is een waargebeurd verhaal over hoop, geloof en liefde, dat wars is van uiterlijke schijn, gebakken lucht en hechten aan materie en status. De boodschap in dit boek is helder: verliezen zijn relatief, zelfbehoud is van levensbelang.

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 17,50

Uitverkocht

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
3 mei 2014
ISBN
978 94 917731 6 7
Verkoopprijs
€ 17,50
Aantal pagina’s
192
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.