Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De stralen van de zon

Auteur(s): Nelly-Jane Dahler Beoordeling:  
bekijk alle (3) reviews

De moeder van auteur Nelly-Jane Dahler is zestien wanneer zij vanuit haar geboorteland Indonesië naar Nederland komt met haar moeder, broers en zusjes om hier een nieuw leven te beginnen. Na een reis van bijna een maand krijgt het schip vanwege de slechte weersomstandigheden geen toestemming om de haven van Rotterdam binnen te varen.

Nelly-Jane's moeder staat aan dek, midden in de hardnekkige nevelen, die weliswaar het laatste stukje van hun bootreis belemmeren, maar haar zicht op de dingen die haar bezig houden blijft haarscherp. In gedachten wordt een groot deel van de familiegeschiedenis beschreven. Maar ook de eigenzinnige kijk van dit jonge meisje op zichzelf, anderen en het leven maken deel uit van dit bijzondere verhaal.

Vooral de eerste jaren van haar leven in het Jappenkamp, waarin het recht van de sterkste gold, en de kracht waarmee haar ouders zich door de ellende van een oorlog en vervolgens een revolutie hebben weten heen te slaan, hebben haar gevormd. Ondanks al het verdriet en gemis en alle onzekerheid over haar toekomst in het Holland – dat zij alleen kent van de verhalen, van de familiefoto’s en uit de boeken van Louis Couperus – is zij ervan overtuigd dat ze het hoe dan ook zal redden. Haar familie kenmerkt zich door krachtige, autonome persoonlijkheden. De trots op haar afkomst sterkt haar vertrouwen.

De stralen van de zon is een waargebeurd verhaal over hoop, geloof en liefde, dat wars is van uiterlijke schijn, gebakken lucht en hechten aan materie en status. De boodschap in dit boek is helder: verliezen zijn relatief, zelfbehoud is van levensbelang.

Reacties

Amy Cramer (niet gecontroleerd)

5

Ik kan niet wachten tot 3 mei, de boekpresentatie om het boek in 1 keer uit te lezen.
Succes!!!

Trieneke Olgers (niet gecontroleerd)

Kortom...een geweldig boek!! Het voerde me mee, alsof ik zelf ook in de mist aan dek stond,op die boot naar Rotterdam en haast ademloos luisterde naar Janneke,dat meisje van toen 16...die me het hele verhaal vertelde.Haar geschiedenis..haar leven tot dan toe, in dat verre Indië. Het leven dat boeiend ,byzonder,interessant en haast passioneel is omschreven, door haar dochter Jayne ,zoals enkel een dochter over haar moeder maar kán schrijven. Respectvol,liefdevol! En dan kan het niet anders dan meeslepend zijn!
Een aanrader,voor iedereen die van lezen houdt..en geinteresseerd is in dit stuk
prachtige geschiedenis. NELLY- JANE DAHLER.. dank je! En ..mevrouw uw moeder, ...dank dat u dit via Jane met de wereld wilt delen!

Anoniem (niet gecontroleerd)

5

Zo mooi geschreven!

Reactie schrijven

 

€17,50

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Nelly-Jane Dahler

Verschenen

3 mei 2014

ISBN

978 94 917731 6 7

Verkoopprijs

17,50 euro

Aantal pagina's

192

Formaat

14 x 21,50 cm (staand)

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 16 uur geleden
Op 2 februari verschijnt 'Aan u', de vierde dichtbundel van kunstenares Anneke Groot, waarin ze schrijft over de vo… https://t.co/6kDZTeZk9q
1 week 17 uur geleden
De taal die Jaco Wineke hanteert is helder, zo nu en dan lichtvoetig, maar blijft geheimvol. Het zijn gedichten die… https://t.co/YsdVCQ2lhd
1 week 20 uur geleden
'Totem' is de debuutbundel van Jaco Wineke en verschijnt 31 januari, maar is nu alvast te reserveren via onze websi… https://t.co/LX33JNjJm7

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2022
website door: wemagine