Vandaag rijst, morgen rijst Negentig dagen in China

 • Vandaag rijst, morgen rijst Negentig dagen in China
€ 12,95

Levering

 • Gratis verzending vanaf 17,50 *
 • Met iDEAL of achteraf betalen **
 • 30 dagen bedenktijd

Vandaag rijst, morgen rijst - Negentig dagen in China is het debuut van de in Friesland geboren en getogen schrijver en freelance journalist Ate Hoekstra. Van oktober 2009 tot en met begin januari 2010 woonde en werkte hij als journalist in Shanghai en reisde hij met een oude jeugdvriend door China. De Friese nuchterheid van Ate levert rake observaties en droogkomische beschrijvingen op van een fascinerend land en haar inwoners.

Nuchtere Fries
Hoewel het werken in Shanghai op veel momenten niet was wat hij ervan had verwacht, maakte Ate veel mee in de gigantische metropool, begon hij de maatschappij vanuit andere ogen te zien en verzamelde hij een wereld aan verhalen op zijn reis in China. Bij terugkomst in Nederland besloot hij al die verhalen volledig uit te werken. Het resultaat is een boek met 37 reisverhalen bekeken door de ogen van deze nuchtere Fries. Graag willen we je enkele verhalen uit het boek presenteren: ‘In Shanghai fietsen we elektrisch’, ‘Een klein beetje Frankrijk’, ‘Charlie en Obama’ en ‘De winkelmeisjes van Shanghai’.

Gastvrije Chinese samenleving
Ate’s verhalen geven een realistische indruk van China als land. Ze vertellen ook hoe het is om als jonge Fries van het platteland ondergedompeld te worden in de chaotische, maar uitermate gastvrije Chinese samenleving. Het boek varieert van verhalen die hij schreef over zijn werk als journalist voor het tijdschrift ‘That’s Shanghai’ tot de ontmoeting met een Chinese kunstenaar en het beleven van kerstnacht in Peking. Iedereen die een band voelt met China, of meer over het gigantische land en haar bevolking wil weten, komt met Vandaag rijst, morgen rijst - Negentig dagen in China aan zijn trekken. Maar ook de liefhebber van reisverhalen zit met dit boek gebeiteld. Het boek bevat bovendien veelzeggende foto's die Ate in China maakte.
 

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

 • Geen HTML toegestaan.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 12,95

Levering

 • Gratis verzending vanaf 17,50 *
 • Met iDEAL of achteraf betalen **
 • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
april 2011
ISBN
978 90 814838 4 1
Verkoopprijs
€ 12,95
Aantal pagina’s
190 (incl. foto’s)
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
Vol rake obeservaties, die geregeld op de lachspieren werken
"
ANWB Reiz& Magazine
"
Ate Hoekstra vraagt zich terecht af of het stereotype beeld dat wij van Chinezen hebben wel terecht is.
"
NBD|Biblion
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.