Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Dansen in het stof

Auteur(s): Arthur Eijs Beoordeling:  
bekijk alle (5) reviews

Dansen in het stof is het ontroerende, spannende en bij vlagen hilarische verhaal van Arthur Eijs als jonge student biologie, die naar Kameroen vertrekt voor acht maanden onderzoek aan olifanten. Hij stapt een nieuw leven in, met een loodzware koffer maar bedenkelijk weinig echte bagage. Zó uit een beschermd nest de bush van Afrika in: het recept voor avonturen, ongelukken, frustraties en ontdekkingen. Een ontgroening die hem zal vormen voor de rest van zijn leven. 

Stofstormen, achtervolging door humeurige olifanten, beschuldigingen van spionage, een verblijf in de gevangenis, beschietingen, malaria en mislukkingen in het onderzoek worden afgewisseld met fascinerende ontdekkingen van de schoonheid van Afrika en kleurrijke ontmoetingen met allerlei Afrikanen.

Langzaam maar zeker verruilt de student zijn heimwee naar huis voor heimwee naar Afrika. Een coming-of-age roman vol hoogte- en dieptepunten, die voor altijd je leven kunnen veranderen.

Meer informatie is te vinden op de website voor het boek: www.danseninhetstof.nl

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd)

5

Met veel plezier gelezen. De avonturen, de schoonheid, de humor. Het leest als een trein en alsof je zelf middenin Kameroen staat.

Marijke de Koning (niet gecontroleerd)

5

Vijf sterren, want inderdaad een boek waarin Arhur Eijs heel mooi beschrijft hoe zijn eerste ervaringen in Kameroen hem hebben gevormd voor de rest van zijn leven. Leuk, spannend, informatief, fijn om te lezen. Een boek waarin de ontmoeting met de ‘vreemde ander’ ongekende dieptepunten bereikt en de wereld meer bewoonbaar maakt. Ondanks en dankzij alle tegenslagen en frustraties over het onderzoek dat zo moeilijk van de grond komt, wordt het verhaal op verschillende momenten doorkruist met 'topervaringen' die het leven een diepere betekenis geven en meer mens doen worden. Proficiat Arthur en blijf schrijven!

Joop beenakker (niet gecontroleerd)

5

Het boek heb ik in 1 adem uitgelezen. Erg goed verteld en heel spannend en boeiend de sfeer weergegeven.
Ik reed als het ware mee in die oude auto door diepe kuilen en ademde de opwaaiende stof in, terwijl ik op mijn hoede was voor wilde honden in die kuilen. Mijn keel was af en toe droog. Misschien door de suggestie van al dat tropen- stof, maar wellicht ook door de spannende en ook mooie belevenissen die mij bijna de adem ontnamen.
Laat de winter maar komen, de storm door mijn huis gieren. binnen is het veilig. Ik maak al lezend in Dansen in het Stof een onverwacht avontuurlijke reis mee.

Hans Hendriks (niet gecontroleerd)

5

Meeslepend, mooie ingetogen stijl, uitnodigende beschrijvingen van land en cultuur en een gevoelige karakterontwikkeling. Een prachtig boek, zeer aan te bevelen.

Anoniem (niet gecontroleerd)

5

Een super leuke boek, ook voor jongere lezers. Prachtig motief en heel mooi en netjes geschreven.

Reactie schrijven

 

€15,00

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

"Door Dansen in het stof te lezen word je als lezer echt nieuwsgierig naar Kameroen en haar wonderschone natuur. Zelfs als je niets hebt met Afrika (of Kameroen) weet het verhaal van Arthur Eijs je direct te boeien. Dit mede door zijn humoristische en vlotte schrijfstijl."  Vertrek NL

Productinformatie

Auteur

Arthur Eijs

Verschenen

27 september 2014

ISBN

978 94 917 7319 8

Verkoopprijs

15,00 euro

Aantal pagina's

208

Formaat

14 x 21,50 cm (staand)

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Beauchamps

Arthur Eijs

€19,95

Was het gras maar groen

Jireël Verhage

€19,95

Een gouden week van gietijzer

Alex van Egmond

€12,50

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 6 uur geleden
De poëzie van Stevine Groenen omvat dichterlijke schetsen en herinneringen uit een vrouwenleven, die verbonden zijn… https://t.co/f2MihySONC
3 dagen 5 uur geleden
Het is 1889. Amélie, een jonge adellijke vrouw, leeft in grote weelde in Parijs. 🇫🇷 https://t.co/AzjpExM2Mi https://t.co/E7qxJBAnkO
6 dagen 9 min geleden
📖 Kanzen betekent perfectie in het Japans, maar bestaat het perfecte eigenlijk wel? 'Kanzen' verschijnt op 1 okto… https://t.co/yIIQcZn3P8

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine