Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Verboden moeder

Auteur(s): Joke Mac-Leane Beoordeling:  
bekijk alle (4) reviews

De driejarige Sabine woont samen met haar Nederlandse moeder Katlijn in een fraai huis aan de Portugese kust. Op een dag wordt Sabine plotseling ontvoerd. Haar moeder is volkomen overrompeld. Ook de vader en de grootouders van het kindje zijn ten einde raad. Wat volgt is een zoektocht naar Sabine en een verhaal vol dilemma’s.

Verboden moeder is gedeeltelijk autobiografisch. Auteur Mac-Leane heeft op indirecte wijze te maken gehad met de ontvoering van het driejarige Britse meisje Madeleine in Portugal enkele jaren geleden. Een zaak die nog steeds onopgelost is, ondanks intensief onderzoek.

Het verhaal rond Sabine laat op prachtige en aandoenlijke wijze de grote directe psychische gevolgen van deze ontvoering zien en wat dat doet met het verdere leven van vooral de moeder en de vader van Sabine.
Er begint een lange en zware zoektocht langs een weg die niemand had willen gaan. Door hoop gedreven blijft Katlijn de eindeloze zoektocht vervolgen, want zolang ze hoopt zal haar kind leven.

Van het begin tot het eind van het verhaal wordt de lezer in spanning gehouden hoe het verder zal gaan. Wordt Sabine alsnog gevonden? Zo ja, door wie is ze dan ontvoerd? Misschien geadopteerd?

Voorwoord
Speciaal voor dit boek schreef emeritus hoogleraar Adoptie professor dr. René Hoksbergen het voorwoord. Hierin gaat hij dieper in op de dillema’s die adoptie met zich meebrengt, een belangrijk thema in Verboden moeder.

 

 

 

 

Reacties

miny (niet gecontroleerd)

5

Wat ik nu gelezen heb maakt me nieuwsgierig naar de rest van het boek... Hoe krijg je het toch voor elkaar wat fantastisch dat je deze gave hebt gekregen...
jammer dat er weinig tijd voor andere dingen hebt gekregen, gewoon even praten wat altijd zo gezellig was!!!!
Maar wie weet komt dat ook weer terug, je hebt gelijk je moet doorgaan zolang je de energie nog op kunt brengen, wens je ontzettend veel succes met het promoten van je boek..... graag wil ik het boek kopen om me mee te laten voeren in jouw wereld...

liefs ook voor Jan Miny en Gerard

Yoselien (niet gecontroleerd)

5

EEN PRACHTIG BOEK!

Ik had je mijn lief bedoelde woorden graag in mooi een kaartje willen geven. Maar besef mij dat een kaartje te klein is om je te vertellen wat ik graag met je wil delen. En mijn behoefte te groot is, om dit via de post jou te laten bereiken.

In een zucht heb ik ieder woord die jij geschreven hebt tot mij genomen. En in nog geen vierentwintig uur heb ik van begin tot het einde ieder woord binnen laten komen, van een prachtig verhaal waar ik moeilijk afstand van kon nemen. Ik werd vanzelf meegevoerd in een verhaal wat mij meteen aangreep, me liet nadenken en me nieuwsgierig maakte. Ik bleef lezen.

De prachtige wijze waarop dit boek is geschreven, spreekt mij erg aan en heeft mij doen blijven lezen. De woorden die zorgvuldig zijn gekozen veranderen in prachtige en poëtische zinnen. Met groot empathisch vermogen beschrijf jij complexe en emotionele situaties en gevoelens. En beschrijven alles zodanig dat de geloofwaardigheid van alles wat je beschrijft optimaal is. Het lijkt of het je geen moeite kost om de juiste woorden te vinden, omdat alles klopt. Maar het laat mij zien hoeveel talent jij hebt.

Ik ben dankbaar dat je dit talent met mij deelt en ik je beter heb leren. Ik kan niet wachten tot het volgende boek.

Veel liefs, Yoselien

Mirella de Lange (niet gecontroleerd)

5

Ik geef eigenlijk nooit recensies, maar dit boek verdient het: Wat een prachtig boek! Veel boeken gelezen, dit is een boek dat ook nog in je gedachten blijft als het uit is! Het boek heeft een goede verhaallijn, het is spannend, ontroerend en boeiend. Echt een aanrader!

gea (niet gecontroleerd)

5

leuk boek

Reactie schrijven

 

€19,50

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Joke Mac-Leane

Verschenen

29 november 2013

ISBN

978-94-917731-0-5

Verkoopprijs

19,50 euro

Aantal pagina's

324

Formaat

14 x 21,50 cm (staand)

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Tussenspel

Birgit Pouplier,
Iris van Bruggen

€17,95

Het ruisen van de tjemara's

Ciska Feekes

€15,00

De stralen van de zon

Nelly-Jane Dahler

€17,50

Wild hart

Monique van der Weijden

€19,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 6 uur geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b
2 dagen 8 uur geleden
Kun je niet wachten om je koffer weer te pakken? Met 'Rondje Oostzee' van Altwin de Moor kun je op vakantie, zonder… https://t.co/1s4wSzv4Eg
4 dagen 6 uur geleden
Vandaag verschijnt 'Een kerstboom met een grote droom' van Kim van der Veen. Een inspirerend kinderboek over het ve… https://t.co/AZvCsNfocS

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine