Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Merel Morre en Maaike Hartjes aan de slag met verjaardagskalender Lang zullen ze lezen

02 maart 2016

Waar houd jij de verjaardagen van familie en vrienden bij? Als een verjaardagskalender jouw favoriete plek is, dan hebben we goed nieuws: dichter Merel Morre gaat samen met illustratrice Maaike Hartjes een verjaardagskalender maken voor Uitgeverij Palmslag. Lang zullen ze lezen gaat dit kleinood heten en het verschijnt op vrijdag 1 juli, de datum dat Palmslag precies 10 jaar bestaat!

Alsof het toeval was hadden dichter Merel Morre en haar uitgever Maurice van Dijk praktisch op hetzelfde moment het idee om nieuwe gedichten en een paar een paar 'gouwe ouwe' te verwerken in een mooie verjaardagskalender. Eigenlijk ook een beetje om te vieren dat Palmslag 10 jaar bestaat. Maar wie zou het moeten illustreren? Daar hoefde de uitgever niet lang over na te denken: Maaike Hartjes! De winnares van de Stripschapprijs 2016 zag wel wat in een creatieve team up met Merel. En dat maakte ons heel blij en trots tegelijk.

Expressief minimalisme
Stripmaker en illustratrice Maaike Hartjes ontving zondag 28 februari de Stripschapprijs 2016 voor haar gehele oeuvre. Volgens de commissie van deze prijs is ze een van de belangrijkste stripmakers van haar generatie. “De volkomen eigen stijl en het opbouwen van een consistent en op zichzelf staand oeuvre maakt Maaike Hartjes tot een unieke stripmaker. Haar handelsmerk is een stijl die zich het beste laat omschrijven als expressief minimalisme”, zo staat in het juryrapport te lezen.

Brutaal randje
Dichter Merel Morre is ook geen onbekende. De oud-stadsdichter van Eindhoven publiceerde drie dichtbundels bij Palmslag. Ze staat bekend om haar toegankelijke en spitsvondige teksten met hier en daar een brutaal randje. Ze weet hiermee het brede publiek te raken. Dat blijkt ook duidelijk uit haar enorme achterban van duizenden liefhebbers van haar werk, die ze in heel Nederland en Vlaanderen via haar blogs en tweets weet te bereiken. Merel maakt poëzie toegankelijk, en dat maakt haar gedichten voor veel mensen zo aantrekkelijk.

Merel en Maaike gaan de komende maanden hard aan de slag met Lang zullen ze lezen. Als alle punten op de i staan en alle lijnen getekend zijn, is de kalender vanaf 1 juli verkrijgbaar via alle (boek)winkels en de webshop van Palmslag. De verwachte verkoopprijs zal 12,50 euro zijn.

Reserveer nu alvast
Als je wilt kun je alvast een of meerdere exemplaren van Lang zullen ze lezen reserveren. Dat doe je door op de blauwe knop 'Reserveren' bovenaan deze pagina te klikken!
 

Downloads

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

7 uur 37 min geleden
Hij is binnen, klaar om hem op 1 maart aan Bert Visscher te overhandigen! Wie is er nog meer enthousiast?? 😍… https://t.co/R6iZmCtReP
1 dag 11 min geleden
Daniëlle Gemmel schreef voor de Nationale Poëzieweek een fraaie recensie over 'Wie wil er met mij trouwen'. 💍 Wil j… https://t.co/rja3G6I6Up
1 dag 7 uur geleden
Jan Stoel (Hebban) schreef een prachtige recensie over 'Het woelige leven van David Castorp' 💞 Wil jij de hele rece… https://t.co/jbJ7xRCpFa

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine