Kinderen van Amalek

  • Kinderen van Amalek
€ 22,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Dit boek is geschreven voor iedereen die wil weten hoe het schrijnende Israëlisch-Palestijns conflict is ontstaan en een antwoord zoekt op de vraag waarom het nog steeds niet is opgelost. 

Erik Ader (1944) is zoon van ouders die bekend werden door hun grootschalige hulp aan joodse onderduikers. Dat verzetsverleden was van grote invloed op zijn leven en interesses. Op een liftreis naar Israël, in 1966, ontdekte hij in de omringende landen de verzwegen achterkant van de zionistische medaille: verdreven Palestijnen die de terugkeer naar hun huizen en landerijen werd ontzegd. Sindsdien houdt het Israëlisch-Palestijns conflict hem bezig. 

Door zijn werk als diplomaat in de regio, tijdens zijn reizen in Israël en de Bezette Gebieden, alsmede zijn contacten met oud-onderduikers en door literatuurstudie, vergaarde hij grondige kennis van het conflict. In 'Kinderen van Amalek' laat hij de lezer op systematische wijze delen in die kennis. 

Zijn diplomatieke loopbaan voerde hem naar vier continenten; de laatste decennia als ambassadeur.

Over 'Oorlogen & oceanen'
Zijn familiegeschiedenis en persoonlijke ervaringen in het Midden-Oosten zijn verwerkt in het boek 'Oorlogen & oceanen' (2020). Hij beschrijft daarin het verzetsverleden van zijn ouders en vertelt over zijn broer, de internationaal bekende kunstenaar Bas Jan Ader. 

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
€ 22,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
10 mei 2023
ISBN
978 94 93245 96 9
Verkoopprijs
€ 22,95
Aantal pagina’s
260
Formaat
13 x 21,5cm
Afwerking
Paperback
"
Erik Ader vindt woorden voor het onzegbare. ****
"
NRC (Over 'Oorlogen & oceanen)
"
… deze observaties en belevenissen zijn adembenemend om te lezen.
"
Literair Nederland (Over 'Oorlogen & oceanen')
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt € 10,00 per bestelling.
** Voor iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor ‘Achteraf betalen’ dan worden er € 2,00 aan extra kosten doorberekend.