Anansi

  • Anansi
€ 21,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Al eeuwenlang zijn in West-Afrika verhalen verteld van de slimme spin Anansi. Als jong meisje heeft Efua ze van haar oma geleerd. Maar haar dorp is niet veilig en Efua wordt, evenals zo vele anderen, geroofd en verkocht op de slavenmarkt van Elmina. In Elmina ontmoet zij de Nederlandse zeeman Evert, die haar met respect aanspreekt en ziet wie zij echt is.  

Efua draagt Anansi met zich mee: in de kerkers van Fort Elmina, in de armen van haar geliefde, in het duister van het slavenschip en in het oerwoud van Suriname.  

'Anansi' gaat over de verschrikkingen van de slavenhandel en de Surinaamse plantages, over Caribische piraten, orkanen en de ontberingen van de zeevaart in lang vervlogen tijden. Een verhaal voor liefhebbers van de zee, van verre landen, historie en spanning. 'Anansi' is bovenal het verhaal van twee jonge mensen, de een zwart en de ander wit, die elkaar niet willen loslaten in weerwil van wrede vervolging. 

Het riviertje nam de wijsheid die Anansi had verzameld mee naar de zee, die alles verspreidde over de hele wereld, en zo komt het dat een klein beetje wijsheid in ons allen voortleeft. 

Reacties

19-12-2023 • 10:31 door Indeboekenkast

'Anansi’ is wat mij betreft een meesterwerk dat liefhebbers van literaire fictie, geschiedenis en avontuurlijke verhalen zeker zal aanspreken. Voor de boeiende personages, de diepgaande thema’s, het verweven van verschillende genres waardeer ik dit boek met vijf sterren.

19-12-2023 • 10:32 door Boekendief

Is dit een roman? Ja, feitelijk is het historische fictie. Tegelijkertijd is het ook een reisverslag maar het boek zit ook barstensvol feiten en geschiedenis. Het is daarom goed om te zeggen dat dit boek meer is dan slechts historische fictie en dat heb ik tijdens het lezen ook zo ervaren. Het is duidelijk te merken dat Ted Polet veel van het onderwerp afweet, onderzoek heeft gedaan en dat wist hij haarscherp uit te schrijven. Het is een meeslepend verhaal, dat beeldend op papier is gezet. Dit boek weet eigenlijk drie soorten genres in één te vatten en dat is knap gedaan. Het verhaal staat als een huis. Een meeslepend romantisch verhaal, wilde zeevaart, verre landen, ontberingen. Ik heb ervan genoten.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 21,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
12 juni 2023
ISBN
978 94 93245 87 7
Verkoopprijs
€ 21,95
Aantal pagina’s
306
Formaat
14 x 21.5 cm
Afwerking
Paperback
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.