Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Bril & Plu

Auteur(s): Margaret van Mierlo Beoordeling:  
bekijk alle (2) reviews

Bril & Plu is een coming of old age-roman. Nicole en Trix zijn actieve zestigplussers die ervaren dat ze door hun omgeving als oud worden gezien. Vooral Nicole worstelt met een identiteitscrisis nadat ze op haar werk plotseling wordt weggesaneerd. Tegelijkertijd wordt een onverwerkt trauma uit hun gezamenlijke kostschooljaren opgerakeld; een donkere bladzijde uit hun leven die ze maar niet kunnen omslaan. Ook andere herinneringen uit die tijd komen naar boven en laten een oude hobby opleven: amateurtoneel. Deze psychologische roman wisselt ernst en humor af. Het geeft een inkijk in het leven van vrouwen die zich te jong voelen voor de levensfase waarin ze terecht zijn gekomen.
 

Reacties

Jan van der Poel (niet gecontroleerd)

4

BRIL&PLU is zeker een aanrader voor degene die de AOW-leeftijd nadert of al overschreden heeft, omdat het verleden, heden en toekomst combineert en je stof tot nadenken geeft.

Ook voor jongeren is het interessant om een kijkje te nemen in het leven van hun oudere familieleden en kennissen, hun verleden, heden en toekomst. Het boek is helder, beeldend en met humor geschreven. De rode draad die door het verhaal heen loopt wordt langzaam en met toenemende spanning afgewikkeld en krijgt een verrassend einde.

Ann (niet gecontroleerd)

5

Het boek pakt meteen, leest lekker licht. Ineens had ik het uit.
Het geeft o.a. een terugblik in het "oude kostschoolleven" met hilarische momenten, ondeugende streken, mooie vriendschappen en "vijanden". Dit verhaal is verweven in het verhaal van nu. Ik weet nu welke "seniorenmomenten" ik kan gaan verwachten. :-)
De overgangen van de 2 verhaallijnen gaan zo soepel dat je niet eens hoeft te schakelen. Ik had het eerst 4 sterren gegeven maar vanwege de slotscene heb ik er een ster bij gegeven.
Een aanrader en ook leuk om cadeau te doen.

Reactie schrijven

 

€20,00

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Margaret van Mierlo

Verschenen

21 oktober 2019

ISBN

978 94 930 5925 2

Verkoopprijs

20,00 euro

Aantal pagina's

184

Formaat

14x21,5 cm

Afwerking

Paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Hemelse koffie

Margaret van Mierlo

€15,00

Vol van Maan

Sandra Bernart

€19,95

De geluksverdeling

André Degen

€15,00

Beauchamps

Arthur Eijs

€19,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 1,75 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan extra kosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

19 uur 4 min geleden
In de krant Argus verscheen afgelopen week een prachtige recensie over 'Ik leef nog' van Paula van Rijn. Heb jij al… https://t.co/IH9uBuH6gE
1 dag 16 uur geleden
De 'Nationale Voorleesdagen' zijn weer begonnen. 😍 We vroegen een aantal van onze auteurs om een stukje voor te dra… https://t.co/8W5JP1gkLo
2 dagen 18 uur geleden
Kom jij ook? Op zaterdag 25 januari is de boekpresentatie van ‘Kopje onder’ van Anne-Marije Maris. Vind jij het le… https://t.co/7AAr9k8Klm

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine