Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Aantal inzendingen schrijfwedstrijd Gelukkig Ontzet boven verwachting

10 november 2014

Zeer tevreden waren we bij Uitgeverij Palmslag met de 45 inzendingen op de schrijfwedstrijd Gelukkig Ontzet. De kwaliteit en de variatie in onderwerpen van alle ingezonden verhalen en gedichten was verassend goed. 

Naar aanleiding van de jaarlijkse viering van het Gronings Ontzet op 28 augustus ontstond het idee voor de schrijfwedstrijd. Want hoe ervaren de inwoners van Groningen deze dag eigenlijk? We daagden schrijfliefhebbers uit om hier een verhaal of gedicht over op papier te zetten. Dat hoefde niet per se over de Groningse viering te gaan, maar ook over een persoonlijk ‘gelukkig ontzet’ in het leven.

Het Gronings Ontzet was de aanleiding, maar dat betekende niet dat alleen 'Stadjers' mee mochten doen aan de wedstrijd. Het was dan ook leuk om te zien dat mensen uit heel het land gehoor gaven aan de wedstrijd en hun verhalen opstuurden. 

Op dit moment buigt de jury zich over de verhalen en gedichten om in december met een shortlist te komen. De jury bestaat uit Beno Hofman (stadshistoricus Groningen) en Janneke Heimweg (auteur en publicist). Namens Uitgeverij Palmslag jureren Stefanie Liebreks (redacteur en uitgeefassistent) en Maurice van Dijk (uitgever) de inzendingen.

De circa tien tot twaalf best beoordeelde inzendingen krijgen - naast bekende schrijvers en dichters - een plaats in het boek ‘Gelukkig Ontzet’. Uit deze selectie wordt één winnend verhaal en één winnend gedicht gekozen dat door de schrijvers mag worden voorgedragen op de boekpresentatie in februari 2015. 

Gelukkig Ontzet is mede mogelijk gemaakt door Het Huis van de Groninger Cultuur.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

20 uur 12 min geleden
'Een schuurtje in het helse paradijs' van Harm Stapert is nu uit 🥰 Bestel het boek snel via onze website!📚… https://t.co/J0PrQmSNuL
2 dagen 13 uur geleden
Nog een weekje en dan is het zover! Op 14 mei komt het magische kinderboek 'De Schroedels en de toverboom' uit van… https://t.co/3OST21oyzb
3 dagen 15 uur geleden
Het is zover! 'Genoeg betaald?' van auteur Nick Kieft is nu verkrijgbaar! 🤩 Meer informatie of direct bestellen?… https://t.co/mPj8v4SWlJ

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine