Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Bijzonder feestelijke en geslaagde boekpresentatie Ik zag Menno

18 november 2015

Een straatartiest zonder hoofd, Kenneth Valverde op Spaanse gitaar (bekend van de film ‘Liever verliefd’), immense ballonzuilen, Spaanse goodiebags, een flamencodanseres, burgemeester Vermue van Cranendonck en dé voorleeskampioen van OBS Cranendonck Marij die voorlas uit de debuutroman van haar moeder. Wat was het een feest: de boekpresentatie van Ik zag Menno bij Solmar in Maarheeze op vrijdag 13 november.

Maar liefst 195 mensen kwamen af op de boekpresentatie van de lokale ster: de verbluffende debuutroman van Sandra Bernart stond niet voor niets op de shortlist van de Coffeecompany Book Award, een prijs voor ongepubliceerd schrijftalent. RTV Horizon maakte een prachtige reportage van de boekpresentatie die je hieronder kunt bekijken. Daar vind je ook een aantal foto’s.

Ik zag Menno is een tragikomische roman over de zoektocht naar een verdwenen broer. Vincent heeft berekend dat hij gelukkig zal worden met Kim. Wanneer hij bij het boeken van hun huwelijksreis zijn doodgewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, offert hij zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden op met maar één doel: zijn broer vinden.

Hij begint zijn zoektocht in Spanje, maar zonder succes. Rosana, een straatartieste zonder hoofd, stimuleert hem zijn risicomijdende levenswijze los te laten, om de kans te vergroten zijn vrijgevochten broer tegen het lijf te lopen. Langzaamaan gaat hij het leven leiden dat Menno zou hebben geleid. Aanvankelijk om Menno te vinden, maar de onbevangen manier van leven bevalt hem verwarrend goed. Een zoektocht naar vrijheid en heelheid.

"Een overtuigend verhaal over thema’s die het leven tot een reis maken, vol met dromen en hoop. Sandra Bernart neemt je voor even mee in een ander bestaan, om daarna afscheid te nemen en verder te trekken, met de herinneringen als strohalm om aan vast te houden." – Janneke Siebelink, jurylid Coffee Company Book Award en redacteur boeken bij Bol.com. 

Ben je benieuwd? Een voorproefje lees je hier. En daarna rennen naar de (web)winkel dus!
 

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 uur 36 min geleden
Ben je er alweer klaar voor om aan een druk schooljaar te beginnen? Of moet je nog wat meer ontspannen en tot rust… https://t.co/IvoZcWm5ao
2 dagen 2 uur geleden
De Schrijversacademie zette Sylvia Huberts in de spotlight. Ze vertelde over de reden achter het schrijven van haar… https://t.co/PIvK9OTZyI
4 dagen 2 uur geleden
😁"Als je mij als lezer al in het eerste hoofdstuk bij de keel grijpt en die knoop in de maag stevig aandraait, dan… https://t.co/D55zlQIF7o

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine