Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Het geheim van de Lacheend

Met gratis app!

Auteur(s): Marieke Leseman Beoordeling:  
bekijk alle (3) reviews

De Lacheend vindt mensen maar gekke wezens. Hij lacht iedereen uit die hij ziet. Of toch niet? Wat is het geheim van deze stoere eend? Beleef het avontuur samen met zijn Kleivriendjes. Het geheim van de Lacheend is een crossmediaal kinderboek voor peuters en kleuters; het boek komt tot leven in de bijbehorende app. Zoek en scan de QR-codes en er verschijnen stop-motion-filmpjes, met voorleesfunctie en interactieve animaties.

De bijbehorende app is te downloaden in de appstore(Apple) en de playstore(Android).

Reacties

Mieke (niet gecontroleerd)

5

Ontzettend leuk boek. Mijn kleinkinderen van 3 en 5 zijn laaiend enthousiast. Ze willen het meerdere keren per dag bekijken/voorgelezen krijgen . Ze vermaken zich kostelijk met de animaties en vinden hetprachtig om te ontdekken dat dingen tot leven komen en geluid maken als je het op het scherm aanraakt.

Sandra Hutchison (niet gecontroleerd)

3

Over een stoere eend met een voorliefde voor brood

Hoor je ze kwaken, die eenden in de vijver of sloot? Heb jij je stiekem ook weleens afgevraagd of ze je nu uitlachen als je voorbij loopt?

Dit interactieve prentenboek zal bij peuters en kleuters voor veel vermaak zorgen. De illustraties in het boek zijn eenvoudig tot leven te wekken dankzij een bijhorende app. Deze app is gratis te downloaden in de appstore (Apple) en de playstore (Android). Het is misschien nog altijd het leukste om samen met je kind het boek te lezen. Jij leest voor en kinderen krijgen zo de broodnodige aandacht. Ook kun je op deze manier zo nu en dan een andere wending geven aan het verhaal.

Maar heb je echt even geen zin of wil je gewoon een keer wat anders, dan kun je via de app het boek ook voor laten lezen. Extra leuk is dat de auteur zelf het verhaal voorleest. Dat doet ze op een rustige goed te volgen toon. Klein nadeel is wel dat je het verhaal niet in één keer van a tot z voorgeschoteld krijgt, je moet herhaaldelijk een QR-code scannen om het verhaal volledig te kunnen horen.

De illustraties in het boek Het geheim van de Lacheend zijn fraai ogende kleicreaties. Deze verschijnen na het scannen van de QR-codes ook in beeld op je telefoon of iPad. Maar nu bewegen ze en maken de dieren (wanneer je ze op je scherm aanklikt) ook geluid. Voor jonge kinderen van circa 3 tot ongeveer 5 jaar is dit natuurlijk een bijna magisch gebeuren. Klein minpuntje vind ik het feit dat de eend daadwerkelijk mensen uitlacht in het boek. Nu wordt alleen een meisje dat de eend brood voert, niet uitgelachen. We hebben dus te maken met een hebzuchtige eend? Ik mis hier toch een beetje een positieve wending. Een wending bijvoorbeeld waaruit zou blijken dat de eend de mensen niet uitlacht maar juist toelacht.

Desalniettemin is dit prentenboek voor gezinnen met jonge kinderen een aanwinst. Een grappig voorleesboek waarmee ze spelenderwijs kennis kunnen maken met moderne technieken. De stop-motion-filmpjes geven het prentenboek echt een meerwaarde.

Ann Usquart (niet gecontroleerd)

5

Ik geef het grif toe: normaal gezien hou ik mij ver van prentenboeken om te recenseren. Toch koos ik voor Het geheim van de Lacheend van Marijke Leseman. De reden daarvoor was het extraatje: de app die het boek interactief maakt.
Het verhaal

De Lacheend vindt mensen maar gekke wezens. Als iemand voorbij de vijver van eend komt, lacht hij die uit. Behalve één iemand. Misschien is eend toch niet zo stoer als hij zich voordoet.

“Mijn grote geheim is dat niemand weet

Dat ik soms mijn lach vergeet.”

Hoe dat zo komt, lees je in Het geheim van de Lacheend
De techniek

Marieke Leseman is een Nederlandse creatieveling: tekenen, schrijven, schilderen en boetseren houden haar dagelijks bezig. In Het geheim van de Lacheend kon ze al die talenten kwijt. Het verhaal is op rijm geschreven, de figuurtjes zijn niet getekend, maar in klei gemaakt en de interactieve app maakt het plaatje compleet.
De app

In het boek vind je QR-codes. Door die in te scannen, komt het verhaal tot leven. Je kan ervoor kiezen om het verhaal te laten voorlezen of niet. Als je dat wel doet, wordt het hele verhaal door Marieke zelf voorgelezen. Als Vlaamse moet ik wel toegeven dat ik de uitspraak heel Noord-Nederlands vind. Het voorlezen wordt vergezeld van achtergrondgeluidjes, die de sfeer versterken. Als je na het voorlezen (of meteen als je niet voor voorlezen kiest) de diertjes of andere figuurtjes aantikt, krijg je nog extra geluidjes of animatie. De technische kant van de app nam Hossein Boyafzar voor zijn rekening en Ines Heikoop zorgt voor een streepje muziek bij de intro.
Voor de kleinsten

Ik kan me voorstellen dat de combinatie van het boek en de app een groot succes vormen voor kleuters, zelfs voor de allerkleinsten. De interactie, de geluidjes en de duidelijke prenten zorgen voor een unieke ervaring. Persoonlijk vind ik de optie van het wel of niet voorlezen een meerwaarde. Je uk kan er helemaal alleen mee aan de slag, maar het is nog zo leuk als papa, mama, oma, juf… zelf gaan voorlezen.

Kortom: de vrolijke kleuren, het grappige verhaal en de interactie zorgen voor knusse momenten met net dat tikkeltje meer.

Reactie schrijven

 

€18,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Marieke Leseman

Verschenen

20 november 2020

ISBN

9789493059726

Verkoopprijs

€18,95

Aantal pagina's

40

Formaat

25cm x 25cm

Afwerking

Hardcover, fullcolour

Misschien ook leuk om te lezen

De kracht van groeitaal

Sara Meulenbroeks

€17,50

De Tuinen van Ginder

Rieks Veenker,
Coen Hamelink

€18,50

De Tuinen van Ginder - Deel 2

Rieks Veenker

€18,50

Hiep hiep fantazie

Mary Smits-van Osch

€21,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 8 uur geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b
2 dagen 9 uur geleden
Kun je niet wachten om je koffer weer te pakken? Met 'Rondje Oostzee' van Altwin de Moor kun je op vakantie, zonder… https://t.co/1s4wSzv4Eg
4 dagen 7 uur geleden
Vandaag verschijnt 'Een kerstboom met een grote droom' van Kim van der Veen. Een inspirerend kinderboek over het ve… https://t.co/AZvCsNfocS

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine