Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Over nachttreinen en zilveren lepels

Auteur(s): Maurice van Dijk Beoordeling:  
bekijk alle (0) reviews

"Ik vind het verwonderlijk dat de wereld om mij heen – dieren, dingen of die oude boom in mijn tuin die er nu niet meer staat – onverschillig is tegenover het bestaan van jou, van mij of van wie ook. Die boom gaf niks om mij, voor zover ik kan nagaan. Behalve een hert in de wei dat bang voor je is als je haar tegen het lijf loopt. Dan pas heeft je aanwezigheid betekenis voor het dier."
(Uit het interview met Rutger Kopland over zijn favoriete boek Verzamelde Gedichten van Gerrit Achterberg)

Cabaretier Arno van der Heyden, dichter Rutger Kopland, zangeres Imca Marina, commissaris van de koningin Max van den Berg en twaalf andere bekende Groningers vertellen in het boek Over nachttreinen en zilveren lepels - Zestien bekende Groningers en hun favoriete boeken' van Maurice van Dijk vrijuit over hun favoriete boek.

Zestien bekende Groningers
Over nachttreinen en zilveren lepels geeft u niet alleen een inkijkje hoe zestien bekende Groningers hun favoriete boek ervaren. U maakt tegelijkertijd eens op een andere manier kennis met deze mensen uit Stad en Ommeland dan door hun werk of status. Het is bovendien voor het eerst dat zoveel ‘BG-ers’ tegelijk over hun favoriete boek vertellen.

Foto’s en interviews: twee vliegen in één klap
Het bonte gezelschap liet zich fotograferen én interviewen door Maurice van Dijk. “Maar,” benadrukt hij “ik heb niet zomaar wat platte foto’s geschoten. Naast de foto’s waar de geportretteerden bij hun boekenkast of -plank staan, was de grootste uitdaging vooral ze ook zo op de foto te zetten dat hun beroep of status in combinatie met hun favoriete boek tot uiting komt.”

En dan zijn er nog de interviews bij de foto’s. Welke boeken lezen bekende Groninger eigenlijk? Waarom is het hun favoriet? En wat zeggen die boeken eigenlijk over deze mensen en hun alledaagse werk en bestaan? Maurice van Dijk gaat de diepte in en licht met zijn boek een tipje van de sluier op.

Reactie schrijven

 

€10,00

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Maurice van Dijk

Verschenen

20 november 2009

ISBN

978-90-814838-1-0

Verkoopprijs

10,00 euro

Aantal pagina's

100, full colour (incl. foto’s)

Formaat

17x24 cm (staand)

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

In de baas zijn tijd

Willem van Reijendam

€15,00

Haalf Zeuven

Erik Hulsegge

€15,00

Scherven hebben geluk

Harm Stapert

€17,50

Noord Houdt Woord 2014

Maurice van Dijk

€10,00

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 1,75 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan extra kosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

8 uur 11 min geleden
Volhouden, want ‘Homo vanus’ van Harry Bleeker komt 11 september uit! 😱🎉 Dit boek bevat een selectie artikelen en e… https://t.co/Sx526Yz3Hm
1 dag 8 uur geleden
Vier sterren voor 'Stilleven'! Dankjewel Nienke! ⭐⭐⭐⭐ "De gedichten zijn toegankelijk, dus zelfs iemand die nieuw… https://t.co/fPLPXqgxvg
4 dagen 8 uur geleden
Er komt iets moois aan! Over drie weken komt namelijk de gedichten bundel ‘Ongedierte dat niet bevriest’ van Annet… https://t.co/jPqhBP5JIJ

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine