Over nachttreinen en zilveren lepels

  • Over nachttreinen en zilveren lepels
€ 10,00

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

"Ik vind het verwonderlijk dat de wereld om mij heen – dieren, dingen of die oude boom in mijn tuin die er nu niet meer staat – onverschillig is tegenover het bestaan van jou, van mij of van wie ook. Die boom gaf niks om mij, voor zover ik kan nagaan. Behalve een hert in de wei dat bang voor je is als je haar tegen het lijf loopt. Dan pas heeft je aanwezigheid betekenis voor het dier."
(Uit het interview met Rutger Kopland over zijn favoriete boek Verzamelde Gedichten van Gerrit Achterberg)

Cabaretier Arno van der Heyden, dichter Rutger Kopland, zangeres Imca Marina, commissaris van de koningin Max van den Berg en twaalf andere bekende Groningers vertellen in het boek Over nachttreinen en zilveren lepels - Zestien bekende Groningers en hun favoriete boeken' van Maurice van Dijk vrijuit over hun favoriete boek.

Zestien bekende Groningers
Over nachttreinen en zilveren lepels geeft u niet alleen een inkijkje hoe zestien bekende Groningers hun favoriete boek ervaren. U maakt tegelijkertijd eens op een andere manier kennis met deze mensen uit Stad en Ommeland dan door hun werk of status. Het is bovendien voor het eerst dat zoveel ‘BG-ers’ tegelijk over hun favoriete boek vertellen.

Foto’s en interviews: twee vliegen in één klap
Het bonte gezelschap liet zich fotograferen én interviewen door Maurice van Dijk. “Maar,” benadrukt hij “ik heb niet zomaar wat platte foto’s geschoten. Naast de foto’s waar de geportretteerden bij hun boekenkast of -plank staan, was de grootste uitdaging vooral ze ook zo op de foto te zetten dat hun beroep of status in combinatie met hun favoriete boek tot uiting komt.”

En dan zijn er nog de interviews bij de foto’s. Welke boeken lezen bekende Groninger eigenlijk? Waarom is het hun favoriet? En wat zeggen die boeken eigenlijk over deze mensen en hun alledaagse werk en bestaan? Maurice van Dijk gaat de diepte in en licht met zijn boek een tipje van de sluier op.

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 10,00

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
20 november 2009
ISBN
978-90-814838-1-0
Verkoopprijs
€ 10,00
Aantal pagina’s
100, full colour (incl. foto’s)
Formaat
17x24 cm (staand)
Afwerking
paperback
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.