Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Boekenweek voor jongeren 2020

18 september 2020

Het is weer de Boekenweek voor Jongeren en in deze toffe week zetten we onze jeugd-toppers op een rijtje en in het zonnetje voor je eigen literatour! Zoek dus niet verder, want Palmslag heeft fantastische titels voor je klaar staan binnen verschillende genres.

'Donkerder’ - Ritzo ten Cate

Een spannend en meeslepend verhaal over twee jongeren die opgroeien in Drenthe. Deze spannende literaire roman geeft een kijk in het leven van jongeren die te maken hebben met dakloosheid en huiselijk geweld en is bovendien gebaseerd op waargebeurde jeugdverhalen van daklozen. Spannend, aangrijpend en meeslepend. Een indringend boek dat een aantal grote vraagstukken laat doorleven aan de hand van ‘kleine’ verhalen.

‘Donkerder’ is niet alleen met enorm veel lof ontvangen, maar wordt inmiddels ook gebruikt als lesmateriaal op de middelbare school CSG Augustinuscollege in Groningen met als doel de jeugd inzage te geven in de verborgen wereld die voor ontzettend veel jongeren in Nederland de harde realiteit is. - Docent Dirk Spijk vertelt hier meer over in een interview van afgelopen vrijdag 19 september.

 

'Stilleven’ – Sofie Riezebos

De 18 jarige Sofie Riezebos over haar debuut dichtbundel: Stilleven is een dichtbundel over het leven dat zich stilletjes in mijn hoofd afspeelt. Naast heel persoonlijke gedichten zijn er gedichten over actuele thema’s: armoede, oorlog, liefdeloosheid… De lezer wordt meegenomen in een zoektocht naar stukjes geluk tussen al dat ongeluk; geluk in de natuur, in de muziek en in stilte. Om de esthetische waarde hoog te houden zijn de gedichten aangevuld met foto’s.

In 44 persoonlijke gedichten wordt de lezer meegenomen langs herkenbare diepte- en hoogtepunten over onder andere stilte, eenzaamheid en natuur. Ben jij dus op zoek naar wat stilte en zelfbezinning in je leven? Dan is dit zeker een bundel die in je kast hoort te staan.

 

De strijd om Aera’ - trilogie - Sanne de Bock

Na de uitgave van ‘Vonnis’, het derde en laatste deel van ‘De Strijd om Aera’, komt er een eind aan de spannende trilogie van Sanne de Bock. De trilogie over de eeuwigdurende onenigheid tussen het Noorder Koninkrijk en het Zuider Koninkrijk en het verbeten gevecht van een jonge rebel er middenin. Het is een boek over de strijd die ook tegenwoordig gestreden en die je zeker zult herkennen: de strijd tegen onderdrukking, tegen onrechtvaardigheid en tegen de blindheid van de massa. Wie is er te vertrouwen, wie heeft het bij het rechte eind en wie lukt het vast te houden aan zijn idealen, als alles en iedereen tegenwerkt?

 

'Maanscherf’- Laurens van den Broek

Maanscherf is een ontwikkelingsroman over vaders en zonen, vriendschap, identiteit, en wat er gebeurt met een fragiele geest wanneer dit allemaal ontmanteld wordt. Een echte aanrader voor de jonge literaire lezer.

Het verhaal gaat over Fons die in zijn kinderjaren afwisselend in Nederland en Frankrijk woont. Zijn moeder is Française en zijn vader Nederlands. Zijn vader is wereldwijd bekend als ornitholoog, maar is ook graag op zichzelf. Hij is soms weken van huis. Fons besluit wanneer hij gaat studeren om zijn vaders werk op te volgen. Hij schrijft zich in voor een studie als bioloog.

Wanneer de ruim volwassen Fons besluit een zeiltocht te maken naar het eiland Les Sept Îles, een archipel, om daar de jan-van-genten te bestuderen, belandt hij letterlijk en figuurlijk in een stormachtige reis. Hij komt in een storm terecht, maar we lezen ook het verhaal van Fons gedurende zijn jongere jaren. Afwisselend maken we kennis met de jonge Fons, maar ook met de oudere Fons. Dit resulteert in een bijzonder mooi verhaal waarin vogels centraal staan.

 

 

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

4 uur 37 min geleden
Nieuws alert! 💥 De tweede druk van 'Dansen als een edelman' is binnen! En leuke verrassing: hij is deze keer in har… https://t.co/WEwVH89N2h
4 uur 55 min geleden
📢 Heb je de Hebban win-actie al gezien? Je hebt alleen vandaag nog om kans te maken op een exemplaar an 'Het verzwe… https://t.co/tOxdlS5tkq
5 uur 48 min geleden
RT : “Na deze proloog kan ik een baan bij een bank wel vergeten." Interview met Leo de Jong over zijn verhalen bundel Ti… https://t.co/IeFWifHSLg

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine