Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De democratische samenleving: een laatste bijdrage van de Europese beschaving, of een achterhaalde maatschappijvorm?

06 maart 2019

Op 25 maart 2019 verschijnt bij Uitgeverij Palmslag het boek De democratische samenleving van Hubert P. Cramer. Dit boek biedt een kritische blik op het draagvlak voor democratie, gaat in op alternatieve inzichten en is geschreven met een ongebonden visie.

Democratie, een Europese institutie, is een product van eeuwen van ontwikkelingen en is het cultureel erfgoed van de klassieke Grieken. De funderingen van de hedendaagse parlementaire democratie zijn gelegd aan het einde van de 19e eeuw. De Sovjet-Unie bood het communistisch alternatief hierop, dat een koude oorlog tot gevolg had die eindigde met de val van de Berlijnse muur. 

De democratische vorm van samenleving zou wereldwijd prevaleren. Helaas is deze utopische droom achterhaald gebleken. Nationalisme en religieus fundamentalisme hebben de ideologische bipolaire wereld veranderd in een multipolaire wereld: de westerse waarden blijken niet overdraagbaar te zijn. Autocratische regimes evenaren en passeren het Westen economisch en technologisch. Milieuvervuiling neemt toe door bevolkingsgroei, urbanisatie en excessieve consumptiedrang.  

Is de parlementaire democratie verworden tot een moloch dat niet kan anticiperen op nationale en geopolitieke ontwikkelingen? De oligarchische tendensen in de westerse democratieën onthullen de kwetsbaarheden van het Westen. Is de democratische samenleving achterhaald in de snel veranderende wereld? 

Over de auteur
Hubert P. Cramer had ooit een journalistieke ambitie maar koos uiteindelijk voor een technische loopbaan. Als consultant in de energie-industrie heeft hij het merendeel van zijn beroepsleven buiten Europa doorgebracht. Zakelijke en privé interacties met collega’s en cliënten met totaal andere, niet-westerse culturele achtergronden leerden hem de waarden en nieuwsgaring van de westerse media met enig voorbehoud te beoordelen. Genietend van zijn pensioen besloot hij zijn oude ambitie te hervatten.

Ben je benieuwd naar dit boek? Reserveer De democratische samenleving dan nu via onze website.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 17 uur geleden
Jolanda den Heijer heeft afgelopen week 'Onzichtbaar' gepresenteerd! "Ik kan terugkijken op een schitterend moment… https://t.co/pGoOcwq6UF
3 dagen 17 uur geleden
Rients Faber heeft afgelopen week op ludieke wijze zijn boek 'Hen Engelien' gepresenteerd! Met de bus en zijn band… https://t.co/U37frsSuoi
4 dagen 10 uur geleden
Afgelopen weekend kreeg uitgever Maurice het eerste exemplaar van 'Dierenrijk' overhandigd! 🐷Bedankt Wouter en… https://t.co/aI2A4k8jrC

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2019
website door: wemagine