Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De eerste twee juryleden zijn bekend!

06 juli 2021

De Palmares schrijfwedstrijd is in volle gang! We krijgen al onzettend veel mooie inzendingen binnen en kijken uit naar de inzendingen die nog moeten komen. Aangezien de deadline langzamerhand in zicht komt, is het hoog tijd om onze eerste juryleden bekend te maken: Gert-Jan van den Bemd en Saskia van Eenbergen! 

Biografie Gert-Jan
In 2016 bestond Palmslag 10 jaar. Ik was destijds de gelukkige winnaar van de schrijfwedstrijd met als thema PS Nog even dit. Ik beschouw schrijfwedstrijden als graadmeter: zit er progressie in mijn werk? Hoe verhoudt mijn verhaal zich tot dat van mijn concurrenten? En - ook niet onbelangrijk - een wedstrijd brengt je in contact met uitgevers! Een stuk efficiënter dan de beruchte slushpile…

Inmiddels is het 2021 en viert Palmslag het derde lustrum. In de afgelopen vijf jaar is er veel veranderd. Ook ik ben via het winnen van een schrijfwedstrijd (de Aspe Award, eveneens in 2016) bij mijn uitgever beland. Tot nu toe publiceerde ik twee romans: De Verkeerde Vriend in 2018 en Na De Val in 2019. Het manuscript van mijn derde roman is nagenoeg voltooid.

Ik wens alle deelnemers veel inspiratie en vooral schrijfplezier. Maar wees gewaarschuwd: deelname kan je schrijfcarrière drastisch beïnvloeden!

Biografie Saskia
Als tiener schreef ik al dagboeken vol. Tijdens en na mijn studie politicologie leidde dat tot journalistieke verhalen voor de Groene Amsterdammer, essays en brochures tijdens mijn loopbaan bij de provincie Noord-Brabant en nu interviews en nieuwsbrieven voor coöperaties en Museum Slager in Den Bosch.

Mijn voorkeur qua schrijvers is uiteenlopend: van John Steinbeck en George Orwell tot György Konrad en Isabel Allende. Toen mijn kinderen jong waren genoot ik van de verhalen (en tekeningen) van Max Velthuijs. Mijn lief – Chris Huinder, die meerdere boeken bij Palmslag uitgaf – schreef naast romans korte verhalen. Heel bijzonder vond ik het te zien hoeveel discipline en doorzettingsvermogen dat vraagt, en ook hoe ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen - een wandeling in een armoedig straatje in San Francisco, een kookwedstrijd in Den Bosch, luidruchtige buren op een terras in Sevilla – tot bijzondere verrassende verhalen kunnen leiden.

Ik vind het heel mooi als lezer aan de jury deel te mogen nemen en ben zeer benieuwd naar de verhalen over en met Palmares!

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 1 uur geleden
Hoera 'Meandertalen' van Wichard de Krijger is uit! 🌲 Ga snel naar onze website en bestel een exemplaar!… https://t.co/8xq99KVcm6
2 dagen 1 uur geleden
RT : Een tragisch romantisch verhaal dat op de longlist van 's verjaardagswedstrijd met thema 'palmares' bleef… https://t.co/IGDDcCzPy8
4 dagen 19 uur geleden
Op 15 november verschijnt de nieuwe bundel van Tanja Helderman: 'Liefzang', een ode aan de liefde en een lofzang op… https://t.co/YJR0UjP3hA

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine