Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De jury is compleet!

30 juli 2021

De jury van de schrijfwedstrijd 'Palmares' is compleet! Dit dreamteam gaat de komende tijd aan de slag om de overvloed aan inzendingen te beoordelen en te bepalen welke korte verhalen de longlist gaan halen. Hou onze social media kanalen goed in de gaten om erachter te komen welke verhalen doorgaan in schrijfwedstrijd Palmares! 

Gert-Jan van den Bemd (linksboven op foto)
In 2016 bestond Palmslag 10 jaar. Ik was destijds de gelukkige winnaar van de schrijfwedstrijd met als thema PS Nog even dit. Ik beschouw schrijfwedstrijden als graadmeter: zit er progressie in mijn werk? Hoe verhoudt mijn verhaal zich tot dat van mijn concurrenten? En - ook niet onbelangrijk - een wedstrijd brengt je in contact met uitgevers! Een stuk efficiënter dan de beruchte slushpile…

Inmiddels is het 2021 en viert Palmslag het derde lustrum. In de afgelopen vijf jaar is er veel veranderd. Ook ik ben via het winnen van een schrijfwedstrijd (de Aspe Award, eveneens in 2016) bij mijn uitgever beland. Tot nu toe publiceerde ik twee romans: De Verkeerde Vriend in 2018 en Na De Val in 2019. Het manuscript van mijn derde roman is nagenoeg voltooid.

Ik wens alle deelnemers veel inspiratie en vooral schrijfplezier. Maar wees gewaarschuwd: deelname kan je schrijfcarrière drastisch beïnvloeden!

Saskia van Eenbergen (rechtsboven op foto)
Als tiener schreef ik al dagboeken vol. Tijdens en na mijn studie politicologie leidde dat tot journalistieke verhalen voor de Groene Amsterdammer, essays en brochures tijdens mijn loopbaan bij de provincie Noord-Brabant en nu interviews en nieuwsbrieven voor coöperaties en Museum Slager in Den Bosch.

Mijn voorkeur qua schrijvers is uiteenlopend: van John Steinbeck en George Orwell tot György Konrad en Isabel Allende. Toen mijn kinderen jong waren genoot ik van de verhalen (en tekeningen) van Max Velthuijs. Mijn lief – Chris Huinder, die meerdere boeken bij Palmslag uitgaf – schreef naast romans korte verhalen. Heel bijzonder vond ik het te zien hoeveel discipline en doorzettingsvermogen dat vraagt, en ook hoe ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen - een wandeling in een armoedig straatje in San Francisco, een kookwedstrijd in Den Bosch, luidruchtige buren op een terras in Sevilla – tot bijzondere verrassende verhalen kunnen leiden.

Ik vind het heel mooi als lezer aan de jury deel te mogen nemen en ben zeer benieuwd naar de verhalen over en met Palmares!

Jelle Spijkstra (linksonder op foto)
Ik studeerde Nederlands in Groningen en ben sinds mijn afstuderen in 2015 werkzaam als freelance redacteur, onder andere bij Palmslag, waar ik tegenwoordig ook redactiecoördinator ben.

Bij Palmslag krijg ik heel veel manuscripten onder ogen van aspirant-schrijvers. Ik heb inmiddels ontdekt dat ik steeds weer val voor verhalen waarin de schrijver de lezer een beetje durft te laten dwalen, waarin plek is voor dubbelzinnigheid. Ik ga bij deze inzendingen dus ook zeker op zoek naar schrijvers die hun verhaal kunnen neerzetten zonder zelf heel veel te moeten uitleggen.

Ik ben erg nieuwsgierig naar de inzendingen en wens alle deelnemers veel succes!'

Lotte Zandvliet (rechtsonder op foto)
Van je hobby je werk maken? Ik deed het! Ik ben na mijn opleiding in 2018 het boekenvak ingedoken en ik weet nu al dat ik er nooit meer uit wil. Mijn loopbaan in het kort (want ik ben pas 24 jaar): Ik werkte voor uitgeverij Bindinc. en de redactie van de KRO-NCRV. Daarna ging ik aan de slag als Junior Trade Marketeer bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij en mocht ik vorig jaar deel uitmaken van het verkoopteam van uitgeverij Prometheus. Sinds 1 juli van dit jaar mag ik mij gelukkig prijzen als Medewerker Verkoop Binnendienst & Marketing Services bij Ambo|Anthos Uitgevers.

Daarnaast ben ik sinds 2017 eigenaar van de boekenblog Lottelivre (www.lottelivre.com). Op deze Nederlandstalige boekenblog deel ik mijn recensies van allerlei soorten boeken: van romans tot Young Adult en van literair werk tot chicklits. Op deze website hoop ik mijn lezers te kunnen inspireren bij het kiezen van hun volgende leesavontuur.

Wat ik hoop te ontdekken tijdens het lezen van de inzendingen van deze schrijfwedstrijd? Een verhaal dat mij weet te grijpen en dat ik niet meer wil loslaten. Een verhaal dat ik aan al mijn vrienden wil aanraden en eigenlijk weer voor de eerste keer zou willen lezen. Het laatste boek dat ik las dat dit met mij deed? 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue' van V.E. Schwab. (Echt een aanrader!!!)

Ik wens alle (beginnende) auteurs enorm veel succes en plezier met hun deelname!

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 6 uur geleden
De poëzie van Stevine Groenen omvat dichterlijke schetsen en herinneringen uit een vrouwenleven, die verbonden zijn… https://t.co/f2MihySONC
3 dagen 5 uur geleden
Het is 1889. Amélie, een jonge adellijke vrouw, leeft in grote weelde in Parijs. 🇫🇷 https://t.co/AzjpExM2Mi https://t.co/E7qxJBAnkO
5 dagen 23 uur geleden
📖 Kanzen betekent perfectie in het Japans, maar bestaat het perfecte eigenlijk wel? 'Kanzen' verschijnt op 1 okto… https://t.co/yIIQcZn3P8

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine