Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De lezer vertelt: Wat is het spannendste moment uit je leven?

12 juni 2019

De Spannende Boekenweken staan vol van de verhalen over spannende ervaringen. Waargebeurd, fictief, horror of thriller, allerlei verschillende soorten enge boeken komen langs. In het kader hiervan vroegen we ons publiek naar zenuwslopende momenten uit hun eigen leven. Hieronder vind je een verzameling van vijf van de spannendste levenservaringen!

“Het spannendste moment in mijn leven was de kennismaking met mijn eerste slang, een tijgerpython. Tot die tijd bestond mijn Oosterse show enkel uit buikdans, een vuur-act en een glasscherven-act. Ik wilde er een slangen-act aan toevoegen. Het was 1986. Ik beschrijf dit moment in mijn nog niet voltooide boek/biografie 'Dansen met slangen en vuur'. Het boek gaat over mijn artiestencarrière van 35 jaar als buikdanseres, slangenbezweerster, fakir Samiera. Bijvoorbeeld over mijn belevenissen bij studenten (Vindicat!), in gevangenissen, op legerplaatsen, bij de marine, in het buitenland en nog veel meer. Er zijn inmiddels 23 hoofdstukken klaar.”

“Op mijn dertiende heb ik voor het eerst een nacht in een donker bos gekampeerd. Ik was met mijn beste vriend en we waren van plan om de volgende ochtend de zonsopgang te zien. Mijn ouders vonden het maar niks, want ze zijn niet van die kampeerders en “er kon van alles gebeuren”! Ik zei toen lachend dat het heus wel goed kwam, maar eenmaal in die tent in het donker vond ik het toch eng. We waren zo dom geweest om maar één zaklamp mee te nemen en die hield er in de loop van de nacht mee op.  Je kunt je voorstellen dat je dan extra goed op elk geluid let. Ik had het niet willen missen; de zonsopgang de volgende dag was het absoluut waard!”

“Een spannend moment van vorig jaar was mijn operatie. Er was niks groots aan de hand, ik had een blindedarmontsteking, maar ik had nog nooit een operatiezaal  van binnen gezien. Kort samengevat: dokters met mondkapjes, ligstoel, vreemde instrumenten. Veel weet ik er niet van, want ik werd onder narcose gebracht en werd gezond en wel weer wakker.”

“Mijn spannendste moment was vorig jaar, de dag waarop ik gebeld zou worden met de uitslag van mijn examen. Je zit dan de hele dag praktisch naast de telefoon. Ik zou het horen tussen elf en twaalf en kon de hele dag niets anders doen dan denken: “Wanneer bellen ze? Ben ik geslaagd? Het is al tien over elf en ik ben nog niet gebeld, ben ik gezakt?” Na eindeloos wachten en piekeren kwam het telefoontje: ik was geslaagd!”

“Het spannendste moment uit mijn leven was mijn bevalling. In totaal duurde de bevalling een hele dag. Je kunt een ruggenprik krijgen, maar ik wilde echt voelen hoe het was, want het hoort erbij. Alle clichés zijn waar: ja, het doet meer pijn dan je je kunt voorstellen. Ja, er staan dokters om je heen die voordoen hoe je moet ademen. Ja, je kunt je wanhopig voelen en het doodeng vinden. En ja, als je je pasgeboren baby ziet, is het het allemaal waard. Maar ik ben nog nooit zo moe geweest!”

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 uur 17 min geleden
🤩Soraya Latten (In de boekenkast schreef) een enthousiaste recensie over 'Wereldbaan in blauw' van Dineke Uildriks!… https://t.co/CSnVAavMZE
2 dagen 10 uur geleden
💐😄'Ze zei, ik heb bloemen gekocht' is alweer twee weken uit! Heb jij de dichtbundel al zien liggen? Gedichten over… https://t.co/WBP3t37YOw
2 dagen 20 uur geleden
Het regent sterren voor 'Maanscherf' van Laurens van den Broek ⭐ Deze keer door 😍 Bedankt! https://t.co/AtrXqqcVsM

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine