Wat als de waarheid van vandaag de leugen van morgen blijkt te zijn? Hoe kijk je dan terug op je jeugd? En wat betekent het voor je toekomst? Michiel Schrijver vertelt in ‘De middenman’ het verhaal van Benjamin. Als hij het dagboek van zijn moeder vindt, leidt dat tot een reeks onthullingen die een totaal andere kijk op zijn leven geven. Nu voor iedereen te lezen!
Hier gaat ‘De middenman’ over:
In eerste instantie was hij op zoek naar zichzelf. Naar een verklaring. Wat is er mis met mij? Waarom kan ik niet gelukkig zijn in een relatie? Pas als hij zijn moeders dagboek vindt, wordt het Benjamin duidelijk dat hij het geheim van haar leven moet ontraadselen om zelf verder te komen. Samen met zijn therapeut, mevrouw Pien, waagt hij het de eerste stap te nemen. Het is het begin van een puzzelrit, waarbij steeds opnieuw stukjes ontbreken. Uiteindelijk blijken vooral zijn grootouders een leidraad in het leven van zijn moeder – en dus in dat van hemzelf – te zijn geweest.
Zonder het te beseffen zijn we ons hele leven op zoek naar de waarheid. Maar hoe moet je leven met de waarheid als je in een leugen bent opgegroeid, en je leven bepaald wordt door het familiesysteem waarin je gevangen zit? Is het mogelijk om te oordelen als je niet alle feiten kent? Hoe slaat geluk om als de leugen uitkomt, als de waarheid het geluk met terugwerkende kracht vernietigt en liefde omslaat in haat, vertrouwen in wantrouwen en onbegrip in respect?
Wat als de waarheid van vandaag de leugen van morgen blijkt te zijn?