Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

'De omsingelde jager': Nieuwe boek Kevin Kristiaan verschijnt 16 april

25 maart 2021

Op 16 april publiceert Uitgever Palmslag het tweede boek van Kevin Kristiaan. 'De omsingelde jager' bekijkt de landbouwrevolutie door de ogen van jagers en verzamelaars. Het is een grimmige avonturenroman over liefde en nostalgie en het vertelt het verhaal van de overgang van het rondtrekkende bestaan naar een samenleving van mensen die in dorpen gingen wonen. Of de mens er beter van werd, valt niet makkelijk te zeggen, maar één ding is zeker: de landbouwrevolutie in Afrika-Eurazië veranderde het leven voorgoed. 

Na het lezen van het boek Sapiens van Yuval Noah Harari vroeg Kevin Kristiaan zich af hoe het zou zijn geweest om 11.000 jaar geleden voor het eerst een boerendorp te zien. Wat dacht de nomadische mens toen? En hoe reageerden ze op deze verandering? Dit zette Kevin aan tot het schrijven over de landbouwrevolutie door de ogen van jagers en verzamelaars. Met als hoofdthema de strijd tussen nostalgie en progressie, met zowel de schoonheid als de valkuilen van beide. 

De landbouwrevolutie in Afrika-Eurazië zorgde ervoor dat het jagen en verzamelen steeds lastiger werd voor de rondtrekkende mens. Akilah, een van de hoofdpersonages, ziet hierdoor de mogelijkheid om zelf ook het land te bewerken, maar haar metgezel Gahiji ziet vooral obstakels in zijn weg staan. Dit dilemma is van alle tijden. Kevin wil de lezer bewustmaken van zijn eigen keuzes met betrekking tot de huidige internetrevolutie. Ons sedentaire leven hebben we aan de landbouwrevolutie te danken en dit zal nog meer een vaste verblijfplaats krijgen door de revolutie van onze tijd. Als steeds meer bedrijven van ons vragen om thuis te werken, de datingsites altijd de perfecte match weten te vinden en supermarkten hun bezorgservice optimaliseren, is het de vraag of we over dertig jaar ons huis nog wel uitkomen. Maar wat zijn de opties? Niet meedoen met je tijd, betekent buitengesloten worden. Wel meedoen, betekent een bestaan als kluizenaar. Of kan het misschien ook anders? 

Het resultaat was 'De omsingelde jager'.

Over het boek
11.000 maanjaren geleden verlaten Gahiji en zijn clangenoten het jachtgebied Makazi. Ze achtervolgen een kudde zwarthuidbuffels naar het noorden. Na een lange reis ontdekt clanleider Khalfani dat de kudde een onbekende rivier is gaan volgen. Hij aarzelt om de jacht af te breken en terug te keren naar Makazi, maar Gahiji overtuigt hem met zijn kennis als hoofdjager de kudde te blijven volgen. Na een geslaagde jacht lijkt het de juiste beslissing te zijn geweest, totdat ze iets tegenkomen wat ze nog nooit hebben gezien. Een dorp… 

Over Kevin Kristiaan
Kevin Kristiaan (Rotterdam, 1992) is een romanschrijver, afgestudeerd kunstenaar en autodidact in de geesteswetenschappen. Zo gebruikt hij de antropologie, psychologie en filosofie om zijn verhalen te vormen en zich te uiten in kunst. Zijn debuutroman Clio en de waarde van kunst behaalde de shortlist van The Indie Awards in de categorie Beste Boek 2018. Sindsdien heeft hij zich in de prehistorie verdiept en daaruit ontstond de grimmige avonturenroman De omsingelde jager.

Meer over Kevin vind je op zijn website: https://kevinkristiaan.nl

Meer over 'De omsingelde jager' of het boek alvast bestellen? Dat kan hier.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

18 uur 32 min geleden
HOERA vandaag verschijnt 'De omsingelde jager' van Kevin Kristiaan: een grimmige avonturenroman over liefde en nost… https://t.co/bOblcNmJmH
1 dag 11 uur geleden
Heb jij onze nieuwe brochure al gezien? Van thrillers, tot dichtwerk, kinderboeken en meer! 😍 https://t.co/xcfsQqgJT6
1 dag 12 uur geleden

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine