Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De tropenjaren van de lintworm van Josine van Boxmeer verschijnt zaterdag 25 november

21 november 2017

Op zaterdag 25 november verschijnt bij Uitgeverij Palmslag het verhalend essay De tropenjaren van de lintworm van Josine van Boxmeer. Josine beschrijft in haar eerste boek haar alledaagse leven met een burn-out en de daaropvolgende paniekstoornis en depressie. Beschouwend, analytisch, kritisch en met humor creëert zij haar verhalen. Het boek is vormgegeven met medewerking van studio Piet Paris uit Amsterdam. De tropenjaren van de lintworm wordt op zaterdag 25 november gepresenteerd in café-restaurant Usine in Eindhoven, om 14:30 uur. 

Over het boek
Het was hoogzomer. In een stad als Amsterdam werden wel zeshonderd feestjes gedurende het seizoen gevierd. Ik wilde alles, maar kon niets meer. Burn-out.

Josine is zesentwintig jaar wanneer ze, bruisend van levenslust, overvallen wordt door slaapproblemen. Van alles top raakt ze volledig op. Josine schrijft in verhalende vorm een essay over de eerste twee en een half jaar van de burn-out. Over het ontstaan en het verloop en over dit steeds vaker voorkomende ziektebeeld in de maatschappij. Ze beschrijft haar eigen denkbeelden, waarmee ze ons allemaal een spiegel voorhoudt.

Ze schrijft kritisch over de zorg die ze kreeg, of misschien vaker nog: niet voldoende kreeg. Josine deelt wat zij zelf ontdekte wat helpend was. Over ademhalen, over helpende gedachten, over Hygge en over de kunst van het ontspannen die zij leerde van haar kat.
Het verhaal is een kennisdeler die de lezer meer leert over burn-out en allerlei facetten van de vluchtige, prikkelende maatschappij waarin wij nu leven.

Over de auteur
Josine van Boxmeer is een 30-jarige logopedist, datingcoach, watersport- en theaterliefhebster uit Eindhoven. Na haar studie volgt zij lessen Letteren. In 2014 werd ze getroffen door een burn-out. Sociale activiteiten minderen en schrijven neemt een steeds grotere plaats in haar leven in.

Josine dacht, zo nuchter als ze is, nooit burn-out te kunnen gaan. En toch strandde zij ook, inmiddels alweer jaren geleden. De burn-out leek haar lichaam van binnen als een lintworm op te vreten. Daar bovenop werd ze ook getroffen door een depressie en paniekstoornis.

 

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 uur 45 min geleden
Ben je er alweer klaar voor om aan een druk schooljaar te beginnen? Of moet je nog wat meer ontspannen en tot rust… https://t.co/IvoZcWm5ao
2 dagen 1 uur geleden
De Schrijversacademie zette Sylvia Huberts in de spotlight. Ze vertelde over de reden achter het schrijven van haar… https://t.co/PIvK9OTZyI
4 dagen 1 uur geleden
😁"Als je mij als lezer al in het eerste hoofdstuk bij de keel grijpt en die knoop in de maag stevig aandraait, dan… https://t.co/D55zlQIF7o

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine