Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De tropenjaren van de lintworm van Josine van Boxmeer verschijnt zaterdag 25 november

21 november 2017

Op zaterdag 25 november verschijnt bij Uitgeverij Palmslag het verhalend essay De tropenjaren van de lintworm van Josine van Boxmeer. Josine beschrijft in haar eerste boek haar alledaagse leven met een burn-out en de daaropvolgende paniekstoornis en depressie. Beschouwend, analytisch, kritisch en met humor creëert zij haar verhalen. Het boek is vormgegeven met medewerking van studio Piet Paris uit Amsterdam. De tropenjaren van de lintworm wordt op zaterdag 25 november gepresenteerd in café-restaurant Usine in Eindhoven, om 14:30 uur. 

Over het boek
Het was hoogzomer. In een stad als Amsterdam werden wel zeshonderd feestjes gedurende het seizoen gevierd. Ik wilde alles, maar kon niets meer. Burn-out.

Josine is zesentwintig jaar wanneer ze, bruisend van levenslust, overvallen wordt door slaapproblemen. Van alles top raakt ze volledig op. Josine schrijft in verhalende vorm een essay over de eerste twee en een half jaar van de burn-out. Over het ontstaan en het verloop en over dit steeds vaker voorkomende ziektebeeld in de maatschappij. Ze beschrijft haar eigen denkbeelden, waarmee ze ons allemaal een spiegel voorhoudt.

Ze schrijft kritisch over de zorg die ze kreeg, of misschien vaker nog: niet voldoende kreeg. Josine deelt wat zij zelf ontdekte wat helpend was. Over ademhalen, over helpende gedachten, over Hygge en over de kunst van het ontspannen die zij leerde van haar kat.
Het verhaal is een kennisdeler die de lezer meer leert over burn-out en allerlei facetten van de vluchtige, prikkelende maatschappij waarin wij nu leven.

Over de auteur
Josine van Boxmeer is een 30-jarige logopedist, datingcoach, watersport- en theaterliefhebster uit Eindhoven. Na haar studie volgt zij lessen Letteren. In 2014 werd ze getroffen door een burn-out. Sociale activiteiten minderen en schrijven neemt een steeds grotere plaats in haar leven in.

Josine dacht, zo nuchter als ze is, nooit burn-out te kunnen gaan. En toch strandde zij ook, inmiddels alweer jaren geleden. De burn-out leek haar lichaam van binnen als een lintworm op te vreten. Daar bovenop werd ze ook getroffen door een depressie en paniekstoornis.

 

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

16 uur 17 min geleden
Afgelopen zomer verscheen ‘Scherven hebben geluk’ van Harm Stapert. Met Harm zijn bijzondere kijk op het leven maak… https://t.co/9mNyfpWv9h
1 dag 16 uur geleden
Onze is genomineerd voor de : een lijst met daarop 400 inspirerende vrouwen die uitblinken… https://t.co/3atqsgGow5
2 dagen 12 uur geleden
'De nacht van de blauwe eekhoorns', de debuutroman van Leo A. A. de Jong over seks, eenzaamheid en het noodlot, hee… https://t.co/mSL5ly9hpp

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

06 218 263 97
Contact van maandag t/m donderdag tussen
9.00 en 16.30 uur


Mailen kan natuurlijk altijd!

Volg ons hier:

2018
website door: wemagine