Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Debuutroman Sandra Bernart komt uit bij Palmslag

02 april 2015

Deze dagen is auteur Sandra Bernart extra blij: haar roman Ik zag Menno, zo simpel was het komt onder de hoede van Uitgeverij Palmslag. Deze tragikomische roman over een zoektocht naar vrijheid en heelheid is het debuut van Sandra en verschijnt najaar 2015. We zijn er trots op dat we haar bijzondere verhaal mogen uitgeven!

In Ik zag Menno, zo simpel was het volgen we het leven van Vincent, die heeft berekend dat hij gelukkig zal zijn met Kim. Kansberekeningen geven hem grip op zijn leven. Wanneer hij vijftien jaar na dato zijn overleden broer Menno herkent in een reisbrochure, komt zijn voorspelbare bestaan op losse schroeven te staan. De suggestie dat Menno nog leeft, maakt dat Vincent al zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden opoffert met maar een doel: zijn broer vinden.

Vincents zoektocht begint in Spanje. Aanvankelijk zonder succes. Tot hij Rosana ontmoet, een straatartiest. Zij stimuleert hem zijn risicomijdende levenswijze los te laten, om de kans te vergroten zijn vrijgevochten broer tegen het lijf te lopen. Langzaamaan gaat hij het leven leiden wat Menno zou hebben geleid. Zijn ratio fluistert hem in dat dit nodig is om Menno te vinden, maar onbewust bevalt de onbevangen manier van leven hem verwarrend goed.

Wie is Sandra Bernart?
Sandra Bernart is van Belgische origine (1973, Hamont), studeerde Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, werkte bij marketingadviesbureaus, onderbrak haar carrière voor vrijwilligerswerk in Peru en Costa Rica en vult haar dagen als webdesigner en schrijfster. Ze publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites. Sandra’s korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. Met het verhaal Amandelspeculaas behaalde zij een tweede plaats bij de Eindhovense Literatuurprijs. En Ik zag Menno, zo simpel was het stond onlangs nog op de shortlist van de Coffeecompany Bookaward. Sandra heeft een vlotte, toegankelijke schrijfstijl met een tragikomische ondertoon.

Een fragment uit Ik zag Menno, zo simpel was het
"Het is heel reëel dat Kim en ik samen gelukkig oud zullen worden. Dat heb ik berekend. Toeval bestaat niet. Gebeurtenissen zijn voorspelbaar. Wanneer je voldoende toevallige gebeurtenissen verzamelt, laten deze zich hoe dan ook ordenen. De natuur heeft nou eenmaal een onwrikbare neiging naar patronen, naar het verbinden van niet gerelateerde zaken, naar orde in de chaos. Zo werkt het overal en zo werkt het vooral voor mij."

Wil je meer weten over Sandra, bezoek dan eens haar website!

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 week 11 uur geleden
'Draft' van gaat over het kwijtraken en terugvinden, van jezelf en elkaar. Over de grootste en de alle… https://t.co/ieQh1m8S4T
1 week 1 dag geleden
In deze roman overstroomt de Tiber, worden blauwe plekken bedekt en komt sla uit de jungle. Vandaag verschijnt het… https://t.co/SQ1iTTLgie
1 week 4 dagen geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine