Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Een interactieve ervaring: 'Het geheim van de Lacheend'

18 december 2020

Afgelopen november kwam het interactieve kinderboek ‘Het geheim van de Lacheend’ uit. Maar wat maakt dit kinderboek nou zo leuk en interactief en wat is dan precies het geheim van die Lacheend? We kunnen je dat natuurlijk vertellen, maar we vonden het veel leuker om het zelf te ondervinden! Medewerker Kim las daarom het boek en installeerde app. Je leest hieronder hoe ze dat ervaarde.

Ik (Kim, dus) ben hier even goed voor gaan zitten, heb het boek erbij gepakt, de app gedownload en heb mijn innerlijke kind naar boven gehaald om deze ervaring goed te kunnen beoordelen.

Het eerste wat me opvalt zijn de illustraties. Zodra je het boek openslaat zie je namelijk allerlei kleurrijke karakters uit het boek. Toen ik de bladzijde omsloeg zag ik echter dat het helemaal geen illustraties waren, maar dat de karakters in het boek van klei zijn gemaakt! Dat alleen maakt het boek natuurlijk al uniek, maar toen ik de app erbij pakte en de eerste QR-code scande, begonnen de karakters ook nog eens te bewegen en geluid te maken! Waar je in het boek het verhaal dus mooi mee kunt lezen en de verschillende karakters leert kennen, wordt het met de app erbij een complete stop-motion ervaring.

Een fijne, rustige stem vertelt het verhaal op een aangenaam tempo waarbij het makkelijk is om zelf mee te lezen. Er is dus goed rekening gehouden met de doelgroep: kinderen. Dan, wanneer het eerste deel van het verhaal verteld is en het filmpje uit, blijft het scherm op het laatste beeld van de scene staan. Sommige dieren bewegen nog wel een klein beetje, of er komt bijvoorbeeld rook uit een schoorsteen. Dat zijn erg leuke details. Vervolgens verschijnen er een paar icoontjes op het scherm, die je vertellen dat de karakters aanklikbaar zijn.

Sommige karaktes maken een bepaalde beweging, anderen gekke geluidjes en veel ook allebei. Een vis die uit het water springt, een mol die uit de grond omhoogkomt. Dit zorgt ervoor dat je het hele scherm afzoekt om te zien of je nog iets gemist hebt dat je aan kunt klikken.

Het plot van het verhaal zal ik natuurlijk niet verklappen, maar ik kan wel zeggen dat ik me kostelijk vermaakt heb. Het werken met de QR-codes is slim gedaan en geeft een goede balans tussen het boek en de app. Als volwassene moet ik zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de filmpjes en hoe dit in elkaar is gezet. Stopmotion is een flinke onderneming en het heeft hier goed uitgepakt. De ludieke geluidseffecten maken het geheel helemaal af en zorgen voor een zeer geslaagde, interactieve leeservaring.

En zeg nou zelf, als ik hier al zoveel lol aan beleefd heb, hoeveel zouden je kinderen hier dan wel niet van genieten?

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 15 uur geleden
Op 2 februari verschijnt 'Aan u', de vierde dichtbundel van kunstenares Anneke Groot, waarin ze schrijft over de vo… https://t.co/6kDZTeZk9q
1 week 16 uur geleden
De taal die Jaco Wineke hanteert is helder, zo nu en dan lichtvoetig, maar blijft geheimvol. Het zijn gedichten die… https://t.co/YsdVCQ2lhd
1 week 19 uur geleden
'Totem' is de debuutbundel van Jaco Wineke en verschijnt 31 januari, maar is nu alvast te reserveren via onze websi… https://t.co/LX33JNjJm7

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2022
website door: wemagine