Vandaag verschijnt 'Het transport' van Ted Polet. Eerder schreef hij al 'De Batavier'. Uit beide boeken blijkt Teds liefde voor zeilen, maar zijn boeken behandelen ook allebei gevoelige maatschappelijke kwesties. Zo richtte 'De Batavier' zich op de vluchtelingenkwestie en krijgen de hoofdpersonen uit 'Het transport' te maken met internationale mensenhandel.
Over het boek
Tijdens een zeiltocht op de Waddenzee vinden vader en zoon Brouwer het lichaam van een verdronken jongeman, drijvend in een reddingvest. Diezelfde avond, nadat ze zijn aangekomen in Harlingen en een verklaring over het incident hebben afgelegd aan de marechaussee, komt een jonge Russische vrouw aan boord vragen naar de drenkeling. De raadsels over dit tragische voorval stapelen zich op, maar na thuiskomst lijkt hun leven aanvankelijk weer zijn normale loop te nemen. Schijn bedriegt echter, want vader en zoon blijken verstrikt geraakt in een web van internationale vrouwenhandel, intimidatie en moord, waar de autoriteiten pas op reageren als er meer slachtoffers zijn gevallen.
Ted Polet vertelt een verhaal over de worsteling van gewone mensen, die niet alleen worden geconfronteerd met een verschrikkelijke situatie, maar ook met de desinteresse en hardvochtigheid van de overheid, die alleen uit lijkt te zijn op het eigen gelijk. Het transport is niet alleen een boek voor zeilers, maar ook voor liefhebbers van een schokkend hedendaags avontuur, dat zomaar iedereen zou kunnen overkomen.
Over de auteur
Ted Polet (1951) doorliep het gymnasium en ging in 1973 naar zee als stuurman. Later werkte hij als informaticus en kwaliteitsmanager, maar de zee liet hem nooit los. Hij is nog steeds actief als zeezeiler. Na zijn pensioen ging hij fictie schrijven, hetgeen in 2019 resulteerde in zijn debuutroman De Batavier. Polet is gehuwd en heeft drie zoons.
Lees hier verder