Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Merel Morre draagt stokje over aan nieuwe stadsdichter Eindhoven

30 september 2015

Na twee jaar heeft dichter Merel Morre dinsdag 29 september 2015 het stokje als stadsdichter van Eindhoven overgedragen aan Nienke Esther Grooten. Een vak- en publieksjury verkoos haar boven de twee andere finalisten, Wen van der Schaaf en Griet Menschaert. In totaal 14 mensen hadden werk ingestuurd om kans te maken op de titel stadsdichter.

Merel publiceerde twee dichtbundels bij Uitgeverij Palmslag: Met mijn ogen dicht ik alles heel en Dons op mijn tanden. Bovendien stelde ze het gelegenheidswerk Een bundel geluk samen, dat Palmslag in samenwerking met Parktheater Eindhoven uitbracht.

Romandebuut...
Na twee jaar hard werken – het stadsdichterschap is volgens haar een fantastisch leerzame ervaring, maar vergt ook veel energie – is Merel toe aan een adempauze. Maar niet voor lang. “Uitgeverij Palmslag heeft me gevraagd na te denken over het schrijven van een roman, die te zijner tijd bij Palmslag uitkomt! Een totaal nieuwe weg voor me, die ik graag in sla.” Wat kunnen we verwachten? "Ik heb al enkele ideeën, maar die houd ik nu nog even voor mezelf. Kleine hint: het wordt naar alle waarschijnlijkheid een psychologische roman."
We moeten Merel natuurlijk wat tijd gunnen. Het is haar romandebuut, dus het duurt zeker nog enkele maanden voordat ze de eerste gedachten en contouren van haar verhaal goed op papier zal kunnen zetten. Hoe dan ook: het is voor Merel een creatief proces waarvan we jullie en de liefhebbers van haar werk natuurlijk van op de hoogte houden!

Afscheidsgedicht
Naast een enorme bijdrage aan het kunstzinnige, creatieve en poetische landschap, liet Merel de stad Eindhoven een afscheidsgedicht na, dat je onderaan dit artikel kunt lezen. Ook de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu bedankte Merel en dat op een wel heel bijzondere maniermanier: als telefoongedicht (staat hier ook onder). En dan nog de drie finalisten, met van links naar rechts: Nienke Esther Grooten, Wen van der Schaaf en Griet Menschaert.

Authentieke invulling
Meer info en een video op de site van het Eindhovens Dagblad (foto's in dit artikel (c) ED.nl 2015). En check ook eens de blog van Merel Morre, met een dagelijkse portie dichtwerk en creatieve uitspattingen. Intussen wensen we de nieuwe stadsdichter Nienke Esther Grooten heel veel plezier. Dat ze een maar een mooie en authentieke invulling geeft aan dit bijzonder belangrijke ‘ambt’!

 

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

3 uur 12 sec geleden
Ben je er alweer klaar voor om aan een druk schooljaar te beginnen? Of moet je nog wat meer ontspannen en tot rust… https://t.co/IvoZcWm5ao
2 dagen 3 uur geleden
De Schrijversacademie zette Sylvia Huberts in de spotlight. Ze vertelde over de reden achter het schrijven van haar… https://t.co/PIvK9OTZyI
4 dagen 3 uur geleden
😁"Als je mij als lezer al in het eerste hoofdstuk bij de keel grijpt en die knoop in de maag stevig aandraait, dan… https://t.co/D55zlQIF7o

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine