Tilleke Oomen leerde Karim kennen via haar werk bij Humanitas. Zijn verhaal sprak haar zo erg aan dat ze besloot er een boek over te schrijven. Vanaf 12 oktober is dit boek te koop.
'Naar eer en geweten' vertelt het verhaal van Karim, een Nederlander van Iraanse afkomst. Karim verblijft met zijn gezin bij de Mujahedin in Irak wanneer hij van zijn zoon Boran gescheiden wordt. Karim zet alles op alles om te vluchten en zijn zoon terug te vinden…
Na een jarenlange verzetsstrijd tegen verschillende Iraanse regimes en de Mujahedin, arriveert Karim zonder Boran in Nederland. Hij is ervan overtuigd dat een rechtstaat als Nederland hem kan helpen om zijn zoon terug te krijgen, maar dat valt vies tegen. Hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd en wordt zelfs beschuldigd van kidnapping, om vervolgens gevangengenomen en veroordeeld te worden.
Maar Karim geeft niet op.
Naar eer en geweten is een schokkend verhaal over sluwe wereldpolitiek, falende rechtssystemen, menselijke fouten en heldenmoed.
Over de auteur
Tilleke Oomen (1956) is geboren en getogen in de Randstand, maar al vijfentwintig jaar woonachtig in en verknocht aan Groningen. Naast haar werk als psychiatrisch verpleegkundige deed zij de lerarenopleiding Nederlands en specialiseerde zij zich in Nederlands als tweede taal. Zo kwam ze bij Humanitas terecht waar ze sinds jaar en dag werkt als taalcoach. Hier ontmoette ze Karim. Over hem gaat haar debuut ‘Naar eer en geweten’.
'Naar eer en geweten' alvast recerveren? Klik dan hier!