Op zaterdag 31 maart brengt Palmslag het Nomadologisch Manifest van Huig de Groot uit. Het Manifest is een oproep om de relatie tussen mens en natuur te herstellen - een relatie die ernstig verstoord is geraakt in de tijd waarin we leven: het antropoceen. In een bevlogen essay, doorspekt met bijzondere reisverhalen, legt Huig ons zijn nomadische levensvisie uit en verbindt hij thema's als antropologie, reizen, natuur en filosofie. Een geweldig boek voor reizigers op zoek naar inspiratie, en een must voor mensen die de noodzaak van verandering voelen voor mens, natuur en klimaat. Nomadologisch Manifest wordt op 31 maart gepresenteerd bij boekhandel Scheltema in Amsterdam (Rokin 9, vanaf 15:00 uur).
Over het boek
Het Nomadologisch Manifest is een betogend essay dat de mens in relatie tot de natuur in een nomadisch perspectief zet. Huig de Groot beschrijft hoe die relatie verstoord is geraakt en hoe deze verstoring leidt tot vervreemding, aantasting van natuurlijk evenwicht en de klimaatcrisis.
Met bezorgde kritiek over hoe de natuur al millennia geweld wordt aangedaan, legt Huig ons zijn nomadische levensvisie uit en illustreert deze met verhalen uit zijn eigen uitgebreide reiservaring. Hij denkt daarbij – vaak in bevlogen en afgewogen bewoordingen – maximaal door over wat moet bijdragen aan het herstel van onze natuurlijke leefomgeving en de psychologie van ons bestaan.
Het Manifest is een oproep om de kracht van verandering, zo intrinsiek aanwezig in ons allen, vanaf nu nomadisch en cyclisch te duiden en daarnaar te handelen.
Over de auteur
Huig de Groot (1951) heeft naast jaren van activisme en een werkzaam leven in Nederland, 15 jaar aaneengesloten gereisd in de wereld en in diverse landen gewoond en gewerkt. Hij heeft onderweg en in de jaren daarna filosofie en natuurbeleving met elkaar verbonden en ontwikkelde een eigen, nomadologische levensfilosofie. Hij omschrijft zichzelf als een bezorgde wereldburger, als een activist die prozaïsch en anarchistisch doordenkt op het grote thema: mens en natuur.