Palmslag presenteert: De Vaderdagselectie

Palmslag presenteert: De Vaderdagselectie!

Over een week is het Vaderdag, dus is het hoog tijd om een cadeautje te kopen! En wat is er nou leuker om weg te geven dan een boek? Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we een Vaderdagselectie voor je gemaakt. Of je gewoon op zoek bent naar een goede woordspeling, naar een verhaal dat echt over vaderschap gaat, of je gewoon een gaaf boek wilt dat bij de gelegenheid past, ze staan er allemaal tussen!

Fantoomzoon - Ronald van den Broek. Want kom op, dat is toch een leuke woordspeling voor vaderdag?

Hoe los je een moord op als de dader geen motief lijkt te hebben? 

Op het plaatselijke kerkhof in Maastricht wordt een gewurgde puber aangetroffen. De CEO van een internationaal opererend bedrijf overlijdt tijdens een pikant  seksavontuurtje en de flamboyante ontwerper en creatief directeur van modehuis  MonPote  wordt geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist. 

De Amsterdamse rechercheur  Irisa  Romijn krijgt de leiding over het onderzoek, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. Ondertussen wordt ze afgeleid door problemen met een starre officier van justitie en onrustige demonen uit haar eigen recente verleden. 

De klokt tikt genadeloos door terwijl de druk op  Irisa  en haar team om deze zaken op te lossen steeds verder toeneemt, want het volgende slachtoffer kan elk moment vallen… 

Na de met lovende kritieken ontvangen thriller  'Mijn Kartonnen Broer'  komt Ronald van den Broek met een nieuwe pageturner die nog spannender en angstaanjagender is. 

Biernotities - Paul en Maurice van Dijk. Voor de bierliefhebbende papa's!

De broers én bierliefhebbers Paul en Maurice van Dijk hebben een droom: alle Nederlandse en Vlaamse bierliefhebbers houden proefnotities bij in hun Biernotities! Geen app voor je iPhone of Androidtelefoon, niet online, wel ouderwets gezellig en volledig onthaast biernotities bijhouden onder het genot van een mooi biertje.

Ben je bierliefhebber? Dan is dit handige en compacte bierproefnotitieboekje onmisbaar. Naast het noteren van de harde feiten – denk aan bitterheid, alcoholpercentage, brouwer – geef je het biertje dat je proeft een genadeloos eindoordeel. Is het bier voor herhaling vatbaar of kun je er absoluut zonder mee leven? Een handig geheugensteuntje voor de volgende keer dat je het biertje onder ogen krijgt.

Terug naar vandaag - Marko Poucki. Een hart onder riem, een flauwe grap en nieuwe inzichten.

Als je als man de magische grens van 35 jaar gepasseerd bent, ‘krimpt’ je haar en ‘groeit’ je buik. Maar ondanks, of misschien dankzij deze ongewenste nieuwe lichamelijke eigenschappen, kom je uiteindelijk tot bloei. Levenservaringen en nieuwe inzichten compenseren de melancholie over een tijd die nooit meer terugkomt.

Terug naar vandaag is een verzameling korte verhalen over dromen, vaderschap, man zijn en vergankelijkheid. Een openhartig en vriendelijk boek, waarin de auteur zelfkritiek niet schuwt. Marko Poucki schrijft met een knipoog over weemoed. Want hij ziet dondersgoed ook de mooie kanten van het ouder worden.

De verloren jaren van Martin McGrew - Chris Huinder. Ouderschap, een moeilijke kindertijd, leren lief te hebben.

John Derks, 57 jaar, ontvangt uit Australië het nieuws dat zijn moeder is gestorven. Aanvankelijk reageert John onverschillig. Hij heeft zijn moeder nooit gekend, heeft niet eens een foto van haar. Contact met zijn hertrouwde vader heeft hij nauwelijks. Wat kunnen die ouders hem schelen? Hij is immers zonder hen én op eigen kracht de trotse eigenaar van een vertaalbureau geworden.

Het bericht begint toch aan hem te knagen als hij stukje bij beetje meer over zijn moeder te horen krijgt. Na lang aarzelen gaat hij op onderzoek uit, wat resulteert in een wereldwijde zoektocht. Zo ontdekt hij details over de vlucht van zijn vader in de Tweede Wereldoorlog en diens veel te snelle huwelijk met een bloedmooie Schotse. Hun verblijf in Indonesië, waar John wordt geboren, loopt uit op een drama. Was zijn moeder daar schuldig aan, zoals zijn vader beweert?

De zoektocht roept bij John ook pijnlijke herinneringen op aan het kindertehuis waar hij is opgegroeid en confronteert hem met hartverscheurende vragen. Heeft de mislukte relatie met zijn grote jeugdliefde Petra met zijn verleden te maken? Kan hij ondanks alles nog liefhebben?

Weg van mijn vader - Michiel Schrijver. Een emotioneel verhaal, een gebroken band tussen vader en zoon.

Cees is een introverte man die opgroeit in een gezin waar de ouders langzaam slachtoffer worden van ervaringen uit hun jeugd. Hun onderhuidse strijd is voor Cees het bewijs dat hij ongewenst is. Hij neemt al op jonge leeftijd een dramatische beslissing, waarvan hij zelf het slachtoffer dreigt te worden. In zijn worsteling anders te willen zijn dan zijn ouders, sleept hij zijn dierbaren mee in zijn val. Pas als zijn vader, ‘de man zonder woorden’, overlijdt, lijkt er zicht op een weg terug. Terug naar zijn geliefde, naar zijn moeder en bovenal naar zichzelf.

Weg van mijn vader speelt zich af in de kamer waar Cees, aan het sterfbed van zijn vader, de bekentenis van zijn leven wil doen. Voor het eerst is er contact van man tot man, maar de weg naar het einde lijkt wel erg lang… Waarom zou Cees nu wel lukken wat hem zijn hele leven niet gelukt is?

Het woelige leven van David Castorp - Hans Ulrich. Een levensweg als een rollercoaster.

David Castorp is een melancholieke romanticus die schijnbaar onbekommerd door het leven gaat. Zijn successen in het werkzaam leven lijken groot. Als beginnend journalist bij het Utrechtsch Nieuwsblad, op zijn 60e bij NRC Handelsblad. Als leraar op de gymnasia van Middelburg en Leiden en bovenal als schrijver van (school)boeken. In zijn woonplaats Oegstgeest heeft hij een schrijverstegel net als Jan Wolkers, Frédéric Bastet, F.B. Hotz en Henk Wesseling.

Heftig is zijn liefdesleven met tal van veroveringen. Maar hij faalt als het op blijvende relaties aankomt. Hij twijfelt ook als hij zich afvraagt of hij wel een goede vader was. Door een ingrijpend verlies belandt hij in een psychiatrische inrichting, een ommekeer in zijn leven.

Deze liefdesroman voert de lezer door het Nederland van de twintigste eeuw maar ook door Rome en Florence, waar David een geliefde gids is. Dan ontmoet hij een nieuwe, alles overwinnende liefde. De romanticus komt eindelijk thuis.

Meer nieuws

'Oprecht verborgen' verschijnt vandaag!

Een plek waar beeldende kunst samenkomt met woord; het gebeurt in de bundel ‘Oprecht verborgen’ van kunstenaar Gini van den Berg en dichter Jan van Leeuwen. Een…
Een plek waar beeldende kunst samenkomt met woord; het gebeurt in de bundel ‘Oprecht verborgen’ van kunstenaar Gini van den Berg en dichter Jan van Leeuwen. Een…

'Heter' verschijnt op 29 april!

Hot, hot, hot! Over twee weken verschijnt het boek ‘Heter van Tamara Wiegeraad. Een eerlijk en open boek over lust, verlangens en fantasieën. Weet jij wat je voelt? Durf…
Hot, hot, hot! Over twee weken verschijnt het boek ‘Heter van Tamara Wiegeraad. Een eerlijk en open boek over lust, verlangens en fantasieën. Weet jij wat je voelt? Durf…

‘Een vrolijke dag op gemene kosten’ verschijnt vandaag

‘Een vrolijke dag op gemene kosten’ verschijnt vandaag! Dit boek van Taede de Boer is een historische roman over de geboortejaren van ons democratisch systeem: de opkomst…
‘Een vrolijke dag op gemene kosten’ verschijnt vandaag! Dit boek van Taede de Boer is een historische roman over de geboortejaren van ons democratisch systeem: de opkomst…

‘De pijn van de wind’ verschijnt op 26 april

In de gedichten van ‘De pijn van de wind’ klinkt duidelijk de unieke stem van Charles Goudsmit. Het zijn gedichten over het heden, het verleden en de wereld waarin de…
In de gedichten van ‘De pijn van de wind’ klinkt duidelijk de unieke stem van Charles Goudsmit. Het zijn gedichten over het heden, het verleden en de wereld waarin de…