Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Peter R. de Vries: "Er is moed voor nodig om zo'n boek te schrijven"

11 april 2018

Over iets meer dan twee maanden, op 28 juni om precies te zijn, verschijnt bij Palmslag het indrukwekkende verhaal van Nikki Lee Janssen. In Niet van iedereen – de hel die online shaming heet vertelt Nikki hoe haar wereld even in elkaar leek te storten nadat haar Dropbox-account werd gehackt en pikante foto’s en filmpjes werden buitgemaakt door een vooralsnog onbekende afperser. De beelden werden verspreid via Facebook en Whatsapp, en werden zelfs op Dumpert bekeken door duizenden mensen. Ze besloot het er niet bij te laten en trad moedig in de publiciteit om aandacht te vragen voor het onderwerp, dat steeds dringender en actueler wordt.

Online shaming en sextortion vormen een alsmaar groeiend probleem in de moderne digitale wereld en Nikki wil met haar openhartige verhaal dit probleem aankaarten en bovendien medeslachtoffers helpen met bruikbare tips en adviezen. Voor Nikki begon de misère vorig jaar, toen ze via Facebook een bericht kreeg dat er een filmpje op haar tijdlijn was verschenen ‘dat ze vast niet online wou hebben’. Een anonieme afperser bleek in bezit te zijn van haar foto’s en video’s en eiste losgeld in de vorm van bitcoins. Het wijzigen van de wachtwoorden kwam te laat en ook de politie kon niets voor haar betekenen. De volgende dag bleken de beelden hun weg naar Dumpert te hebben gevonden, waar het uiteindelijk honderden duizenden views zou krijgen.

Nikki en haar vriend Joost schakelden de hulp in van Peter R. de Vries om de beelden van Dumpert verwijderd te krijgen. Zoon Royce de Vries, advocaat, stuurde twee sommatiebrieven om het materiaal offine te halen, wat al na twee dagen lukte. Het leed was toen echter al geleden. Nikki liet het er niet bij zitten en stelde Dumpert aansprakelijk voor de geleden schade. De rechter deed uitspraak in februari en stelde haar in het gelijk; Dumpert had de video onrechtmatig verspreid en moest een schadevergoeding betalen.

De Vries schreef voor Nikki het voorwoord zei over Niet van iedereen het volgende: “Het boek van Nikki heeft alles in zich. Ik heb het in één adem uitgelezen en voelde de woede en verontwaardiging met elke regel van haar lotgevallen weer opborrelen. Er is moed voor nodig - veel moed - om zo'n boek te schrijven.”Naast bijdragen van De Vries, zoon Royce en ICT-veiligheidsspecialist Frank Baalbergen, zette VVD-kamerlid Sven Koopmans zich ook in voor de zaak. Nikki schaarde zich achter zijn recente wetsvoorstel om online privacy te verbeteren en wraakporno zwaarder te bestraffen.

Niet van iedereen werd mogelijk gemaakt door middel van een crowdfundproject op ons eigen platform Slagboom; in rap tempo werd er 7.500 euro opgehaald voor de publicatie van het boek. Donateurs kunnen een leuke tegenprestatie tegemoet zien. Nikki Lee werkt samen met co-auteur Silvie Kamphuis om haar verhaal zo goed mogelijk op te schrijven. De vormgeving is in handen van ontwerpster Gertie Vos.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

27 min 40 sec geleden
Gezocht: een enthousiaste boekenliefhebber die op zoek is naar een stage/werkervaringsplek! 📚💻 Solliciteren kan tot… https://t.co/oM56aEy7uv
21 uur 14 min geleden
R.J. van der S., de hacker die Palmslagauteur afperste en haar Dropboxaccount hackte, is veroordee… https://t.co/NkJLGRvdIO
3 dagen 19 uur geleden
Opnieuw een mooie recensie over ‘De nacht van de blauwe eekhoorns’ door Leo de Jong 🐿 Danielle van booksandwords:… https://t.co/Dywcy7GY7m

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

06 218 263 97
Contact van maandag t/m donderdag tussen
9.00 en 16.30 uur


Mailen kan natuurlijk altijd!

Volg ons hier:

2019
website door: wemagine