Op Slagboom is een nieuw crowdfundingproject gestart voor Scherven hebben geluk, een verhalenbundel van Harm Stapert. De bundel biedt een verrassend inkijkje in het wezen van de mens: zijn goede of ronduit slechte bedoelingen, zijn gekten en eigenaardigheden en de kolossale kuilen die hij voor zichzelf graaft. Daarnaast heeft hij nog te dealen met het grootste vraagstuk van alle, de dood. Of is het andersom? Dat is het vraagstuk waar we allen voor staan in het leven: je wordt geboren, maar dan… De eerste donaties voor Scherven hebben geluk zijn al binnen, maar Harm heeft nog een steuntje in de rug nodig. Ben je benieuwd naar zijn boek en wil je hem een handje helpen? Kijk dan op Harms crowdfundpagina voor de verschillende opties voor donaties én een preview van het boek.
De donaties variëren van kleine bedragen rond de 20 en 30 euro tot bijdragen van 150 tot 200 euro. Harm waardeert alle steun ontzettend en heeft als tegenprestatie passende geschenken voor de donateurs zodra het boek wordt uitgegeven, zoals bijvoorbeeld: een gesigneerd exemplaar, een unieke boekenlegger en een naamsvermelding in het boek.
Over het boek
Scherven hebben geluk opent met het verhaal Waterman (een sprookje), waarin de hoofdpersoon de watersnoodramp in Zeeland overleeft. Het eindigt met het Waterloo; de protagonist komt om het leven. Daartussen zeventien intrigerende verhalen over het wezen van de mens. Hoe voelt en gedraagt hij zich? Welke onvermoede, soms duistere kanten van zijn persoonlijkheid komen naar voren in alle denkbare situaties? Leven en dood is een ander thema dat een rol speelt in deze bundel. Hoe ga je om met de dood, maar beter nog: hoe leef je. Kun je leren leven of rotzooien we maar gewoon wat aan?
Over de auteur
Schrijver en dichter Harm Stapert, Waterman, kwam in 1953 ter wereld tijdens de watersnoodramp in Zeeland. Fries van geboorte, woonachtig in de stad Groningen. Combineert zijn werk als leraar op een school voor praktijkonderwijs (PRO) met het bezorgen van post. Schrijft van jongs af aan gedichten en verhalen, die eerder in Nederlandse en Vlaamse tijdschriften en bloemlezingen verschenen.