Uitgeefdiensten

Leuk dat je overweegt ons te laten helpen bij het uitgeven van je boek! Of je nou beginnend of ervaren schrijftalent bent of interesse hebt vanuit een (non-profit) organisatie, door de inzet van onze kennis en ervaring helpen we jou jouw boekendroom waar te maken.

Jij bekostigt het uitgeven van je boek. Wij voeren dan alle stappen uit die nodig zijn voor de publicatie ervan bij Palmslag. Denk aan redactie, ontwerp, drukwerk en (verkoop)promotie. En omdat iedere auteur en ieder boek weer anders is, pakken wij het persoonlijk en met maatwerk aan. We zijn je sparringpartner, houden je een spiegel voor, inspireren je en begeleiden je!
 

Nog meer voordelen om bij Palmslag te publiceren

Omdat jij als auteur de uitgeefkosten voor je boek zelf betaalt, zijn de (netto) verkoopopbrengsten en alle gedrukte boeken van jou. Op die manier kun je de kosten terugverdienen of winst maken (Palmslag kan daar voorafgaand aan de publicatie echter geen garanties over geven). Wat onze uitgeefdiensten ook bijzonder maakt, is dat jij in de samenwerking met ons veel zeggenschappen hebt over hoe je publicatie eruit moet komen te zien. Samen met jou leidt dit tot de uiteindelijke publicatie van je boek onder de vleugels van Palmslag!
 

Manuscriptbeoordeling en selectie

We ontvangen veel manuscripten, maar we geven niet alles uit. Onze beoordeling van het door jou ingezonden (concept)manuscript of boekidee is helder en eerlijk. Want een duidelijke selectie aan de poort waarborgt de kwaliteit van ons fonds, dat we met veel zorg en liefde voor het boekenvak op hebben gezet en aantrekkelijk willen houden voor zowel onze auteurs, lezers, (online) boekwinkels, media en (maatschappelijke) organisaties.

Voordat je je (concept)manuscript of boekidee naar ons mailt, vragen we je te voldoen aan enkele eenvoudige voorwaarden. Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk om met alles wat je ons stuurt.

Hoe ziet het uitgeven van mijn boek bij Palmslag er in de praktijk uit?

Nadat we je manuscript positief hebben beoordeeld en je hebt besloten je boek of dichtbundel bij ons uit te geven, voeren we alle activiteiten uit die nodig zijn voor de publicatie ervan. Daarbij sturen we dus ook de mensen aan die een rol spelen in de totstandkoming van je boek, denk aan de redacteur, de ontwerper, de drukker en de promotiemedewerker. Kortom, we begeleiden jou en je boek van manuscript tot en met de publicatie ervan.

Hoe we dat doen? Door van start tot eind de volgende stappen in het uitgeven van je boek te zetten:

  • Uitgeef- en auteursbegeleiding
  • Redactie en correctie
  • Ontwerp omslag en binnenwerk
  • Drukwerk
  • Publicatie, verkoop en voorraadbeheer
  • Promotie, publiciteit en pers

We hebben alle deze uitgeefstappen die we zetten in de publicatie van je boek uitgebreid voor je op een rij gezet.

Je eigen inzet in de (verkoop)promotie

Hoewel we er ontzettend veel aan doen om je boek onder de aandacht van de lezer, de media en de boekwinkels te brengen, vragen we jou je ook in te zetten voor de (verkoop)promotie van je boek. Jij weet namelijk het beste voor wie jij je boek geschreven hebt! Denk dan bijvoorbeeld aan een boekpresentatie, voordrachten of lezingen, de inzet van social media, een eigen website of een e-mail naar bekenden en geïnteresseerden. Ook kun je plaatselijk boekwinkels attenderen op je boek.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je promotie of weet je niet hoe je dit precies moet aanpakken? Onze promotiemedewerkers geven je graag enkele tips en adviezen.

Prijsbewust publicatie van je boek

Hoewel je je boek zo duur kunt maken als je zelf wilt, blijft het een investering van jouw geld in de publicatie van je boek. Daarom zoeken we altijd naar een prijsbewuste totstandkoming van je boek en hanteren we betaalbare tarieven. Bovendien kunnen we putten uit een groot netwerk aan redacteuren, fotografen, ontwerpers, illustratoren en drukkers waar wij goede ervaringen mee hebben. Kwaliteit staat immers altijd voorop!

Wil je meer weten? Lees dan meer over ons of misschien vind je je antwoorden bij de veelgestelde vragen.

Crowdfunding en voorverkoop

Zoek jij financiële ondersteuning bij het uitgeven van je boek? Dan verwijzen we je graag door naar het crowdfunding- en voorverkoopplatform Slagboom. Een uitkomst voor schrijvers en dichters die de publicatie zelf financieren, maar nog net even een duwtje in de rug nodig hebben.

Iedereen die jou op weg helpt naar de publicatie van je boek kun je dankzij Slagboom een passende tegenprestatie geven voor zijn of haar donatie!

Slagboom