Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Uitgeefdiensten

Palmslag is een algemene uitgeverij die zich richt op zowel beginnende als op ervaren schrijvers. Maar ook het bedrijfsleven en (non-profit) organisaties kunnen bij ons terecht voor hun boekwensen.
Palmslag investeert jaarlijks slechts in een zeer klein aantal boeken. Doorgaans komt het uitgeven van een (e-)boek door Palmslag dan ook geheel voor rekening van u, de auteur of de opdrachtgever. Dat betekent dat alle verkoopopbrengsten uiteraard ook voor u zijn. Nieuw bij Uitgeverij Palmslag is onze eigen crowdfundingsite Slagboom, waar u door donaties uw boek tot stand kan laten komen!

Werkwijze

Afhankelijk van uw wensen kan Palmslag heel het uitgeeftraject van een boek of onderdelen ervan uitvoeren wanneer u bij Palmslag wilt publiceren of uw boek met onze hulp in eigen beheer wilt uitgeven. Dit geldt ook voor het publiceren van een e-boek. En of het nou om fictie of non-fictie, cultuur of literatuur gaat, Palmslag is breed georiënteerd.

Onze uitgeefdiensten
Palmslag biedt vier uitgeefdiensten aan, die samen heel het uitgeeftraject omvatten:

  1. Schrijfbegeleiding: constructieve en kritische begeleiding en feedback voor en tijdens het schrijfproces.
  2. Beoordeling manuscript of boekidee: is het manuscript publicabel, mogelijkheden boekuitgave en uitvoering mogelijke vervolgstappen.
  3. Correctie en redactie manuscript: de controle en het redigeren van spelling en stijl en inhoudelijke redactie.
  4. Uitgeven bij Palmslag (of in eigen beheer) en verkooppromotie: hieronder vallen productie-, ontwerp- en drukwerkbegeleiding, promotie en verkoop (o.a. via het Centraal Boekhuis).

Uw boekwensen staan voorop
Palmslag bestaat sinds 2006. Inmiddels weten we dan ook heel goed waar auteurs behoefte aan hebben als het gaat om hun boekwensen. En voor welke diensten u ons ook inschakelt, uw wensen staan voorop. Daarom heeft u tijdens onze samenwerking veel zeggenschap over het uitgeefproces en wordt uw boek desgewenst door Palmslag - een reguliere uitgeverij - uitgebracht. Dit in tegenstelling tot uitgeven in eigen beheer of bij POD-uitgevers, waar auteurs in veel gevallen niet of nauwelijk worden begeleid door een ervaren uitgever en/of redacteur. Van uitgeven hebben de meeste auteurs bovendien geen verstand en vaak willen ze er ook niet te veel tijd aan besteden, omdat ze zich liever bezighouden met de inhoud van hun boek. Daar hebben we alle begrip voor. Vandaar dat u het uitgeven met een gerust hart aan ons kunt overlaten. Uitgeven is een ambacht: er komt veel bij kijken!

Kritische en inspirerende sparringpartner
Enkele belangrijke kenmerken van onze werkwijze zijn dat we zoveel mogelijk samenwerken met onze auteurs. Tijdens het schrijf- of uitgeefproces zijn we uw sparringpartner, houden we u een spiegel voor, inspireren we u, begeleiden we u. Kortom, met onze 'Palmslag-werkwijze' helpen we u met het succesvol uitgeven van uw (e-)boek(en).

Uw boek crowdfunden via Slagboom
Sinds maart 2016 biedt Uitgeverij Palmslag de mogelijkheid uw boek te laten crowdfunden via de website Slagboom. Dit crowdfundingplatform is bedoeld voor beginnenden en gevorderde auteurs die hun boek bij Uitgeverij Palmslag willen uitgeven. Een uitkomst voor schrijvers en dichters die de publicatie zelf financieren, maar nog net even een duwtje in de rug nodig hebben.

Dankzij Slagboom heeft u direct contact met uw donateurs en lezers. Zo kunnen lezers naast het steunen van een auteur of een boek hun mening geven over bijvoorbeeld een boektitel of een cover. Een prachtige manier om het boek nog beter te maken en lezers in te zetten als ambassadeurs. Vanzelfsprekend krijgt iedereen die u op weg helpt naar de publicatie van een boek een passende tegenprestatie voor zijn of haar donatie!

Meer weten over Palmslag?
Bel of mail ons gerust voor informatie over onze werkwijze of als uw meer wilt weten over Slagboom (links onderaan op deze pagina leest u waar u op moet letten als u ons een e-mail wilt sturen over onze uitgeefdiensten). Als u eerst meer wilt weten over Palmslag, lees dan de antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Of bent u benieuwd hoe auteurs tegen de samenwerking met Palmslag aankijken? Lees dan meer over hun ervaringen.

Tarieven

Het uitgeven van een (e-)boek door Palmslag komt geheel voor uw rekening (bij hoge uitzondering en in overleg investeert Palmslag in boeken). U bepaalt als auteur of opdrachtgever in overleg met Palmslag dus welke stappen u zelf wilt uitvoeren en welke door ons moeten worden gezet. Samenwerking speelt daarbij continu een belangrijke rol.
Omdat u als auteur bij Palmslag zelf uw boekuitgave bekostigt, zijn bijna alle verkoopopbrengsten voor u (Palmslag ontvangt 10% van de verkoopopbrengst. In onze veelgestelde vragen leest u hier meer over).

Prijsbewuste kwaliteit
Hoewel u een boek zo duur kunt maken als u wilt - bijvoorbeeld door de drukvorm en de oplage - is en blijft het een investering. Daarom zoekt Palmslag naar een zo prijsbewuste totstandkoming van het boek en hanteren we betaalbare tarieven. Bovendien kunnen we putten uit een groot netwerk aan redacteuren, fotografen, ontwerpers, illustratoren en drukkers waar wij goede ervaringen mee hebben. Kwaliteit staat immers altijd voorop!

Vrijblijvende offerte en informatie aanvragen
Het bedrag dat u aan uw boekuitgave wilt besteden, hangt natuurlijk samen met uw wensen en uw budget. Wilt u met het oog daarop meer weten over onze tarieven, crowdfunding via onze site Slagboom of wilt u een offerte vragen, neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch (050-851 80 41) of per e-mail op manuscript@palmslag.nl. Als u mailt, vragen we u bij voorkeur het volgende mee te nemen in uw mail:

  • Wees in uw mail zo concreet mogelijk wat uw wensen zijn en wat u van ons wilt weten;
  • Voorzie uw mail van een korte toelichting en/of een samenvatting van uw boek(idee) en de beoogde doelgroep;
  • Vertel bovendien korts iets over uzelf;
  • We vernemen graag - wanneer mogelijk - het aantal woorden dat uw huidige manuscript telt of een te verwachten aantal woorden wanneer u uw manuscript nog niet (helemaal) af heeft;
  • Verder is het voor onze beeldvorming van uw verhaal of uw boekwens erg fijn als u het manuscript of een deel ervan bijsluit in de mail, als u al zo ver bent uiteraard;
  • Vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden, zodat we u wanneer nodig terug kunnen bellen.

Heeft u het manuscript al (gedeeltelijk) af en wilt u deze meesturen? Stuur dan een mail naar manuscript@palmslag.nl. Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk om met alles wat u stuurt. Vergeet ook hier niet uw telefoonnummer te vermelden. We nemen binnen vier tot zes weken telefonisch of per mail contact met u op.
 

 

 

"De samenwerking met Palmslag was erg goed en heb ik ervaren als zeer plezierig en professioneel."   Ronald van den Broek - schreef de thrillers Varkensbloed in chocolade, Beschermduivel en Mijn kartonnen broer

"Uitgever Maurice van Dijk van Palmslag toonde niet alleen het lef mijn boek uit te willen brengen, maar ook het vakmanschap en de nauwkeurigheid die je van een uitgever mag verwachten."   Ate Hoekstra - schreef het boek Vandaag rijst, morgen rijst

"Als je op zoek bent naar een uitgever die niet alleen oog heeft voor de inhoud van een boek maar ook voor de mens/de auteur, die duidelijk het doel voor ogen heeft en houdt en die je als auteur actief betrekt bij het totstandkomen van je boek dan ben je bij Palmslag aan het goede adres!"   Cecile Clappers - schreef het kinderboek Cezieltjes

Bekijk alle aanbevelingen

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 16 uur geleden
Op 2 februari verschijnt 'Aan u', de vierde dichtbundel van kunstenares Anneke Groot, waarin ze schrijft over de vo… https://t.co/6kDZTeZk9q
1 week 16 uur geleden
De taal die Jaco Wineke hanteert is helder, zo nu en dan lichtvoetig, maar blijft geheimvol. Het zijn gedichten die… https://t.co/YsdVCQ2lhd
1 week 19 uur geleden
'Totem' is de debuutbundel van Jaco Wineke en verschijnt 31 januari, maar is nu alvast te reserveren via onze websi… https://t.co/LX33JNjJm7

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2022
website door: wemagine