Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Voorbereidingen Noord houdt woord 2014 in volle gang

20 januari 2014

Vorig jaar vond op initiatief van Palmslag de eerste editie van Noord houdt woord plaats. In de achterzaal van literair café De Wolthoorn in Groningen traden Drentse, Friese en Groningse schrijvers, dichters en muzikanten op en het was een groot succes. Voor de aankomende editie op zaterdag 8 maart besloot Boekhandel Van Der Velde (Groningen, Leeuwarden, Drachten, Sneek) zich bij de organisatie te voegen om er een nóg groter feest van te maken. Zodoende vindt Noord houdt woord nu plaats in de prachtige Der Aa-kerk in Groningen, en treden er naast de lokale helden ook nationaal bekende schrijvers op.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor Noord houdt woord 2014 in volle gang en is het programma rond. Zo komen onder andere Oek de Jong, Lieve Joris en Grytsje Schaaf voordragen (de muziek wordt verzorgd door La Crème Brûlée). Van Palmslag komt dichter Merel Morre voordragen en bemannen illustrator Wouter Gresnigt en Kasper Peters het rad van de poëzie, met dichtwerk uit Circusdieren in gedichten.

Voorprogramma
Naast het hoofdprogramma zijn er vrijdagmiddag 7 maart drie voorprogramma's in de boekwinkels van Van der Velde in Leeuwarden en Groningen en in boekwinkel Iwema Libris in Assen. De schrijvers en dichters die daar voordragen komen uit Groningen, Drenthe en Friesland. Namens Palmslag geeft auteur en dichter André Degen acte de présence. Andere dichters en schrijvers die komen voordragen zijn onder meer Harm Hendrik ten Napel, Laura Mijnders, Pauline Sparreboom, Obe Alkema, Emiel Joormann/Willie Darktrousers en Sigrid Kingma.

Wat is Noord houdt woord?
Voor die mensen die het even niet meer weten: Noord houdt woord is een nieuw jaarlijks literair evenement dat de Nationale Boekenweek opent voor Noord-Nederland. In de volksmond wordt het daarom ook wel 'het boekenbal van het Noorden' genoemd. Hoewel het festival een noordelijk karakter heeft, richt het zich niet alleen op dichters en schrijvers uit Groningen, Friesland en Drenthe; ook auteurs uit de rest van Nederland en uit het buitenland komen voordragen. Bovendien krijgen op Noord houdt woord zowel bekende als minder bekende schrijvers en dichters de gelegenheid hun werk aan een breed publiek te presenteren. En minstens zo belangrijk: naast poëzie en proza is er ruimte voor muziek, eten en drinken. 

Meer informatie over Noord houdt woord 2014 is te vinden op Facebook, Twitter en op www.noordhoudtwoord.nl. Alvast in de stemming komen? Lees het sfeerverslag van de vorige editie.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

9 uur 31 min geleden
Volhouden, want ‘Homo vanus’ van Harry Bleeker komt 11 september uit! 😱🎉 Dit boek bevat een selectie artikelen en e… https://t.co/Sx526Yz3Hm
1 dag 9 uur geleden
Vier sterren voor 'Stilleven'! Dankjewel Nienke! ⭐⭐⭐⭐ "De gedichten zijn toegankelijk, dus zelfs iemand die nieuw… https://t.co/fPLPXqgxvg
4 dagen 9 uur geleden
Er komt iets moois aan! Over drie weken komt namelijk de gedichten bundel ‘Ongedierte dat niet bevriest’ van Annet… https://t.co/jPqhBP5JIJ

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine