Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Week van de Debutant: Debutanten bij Uitgeverij Palmslag!

29 juni 2019

Hebban organiseert elk jaar de Week van de Debutant, waarin Nederlandse auteurs die net hun debuut hebben uitgebracht in het zonnetje worden gezet. Dit jaar vindt alweer de vierde editie van de Week van de Debutant plaats, en om dat te vieren deelt Palmslag vandaag ook vier debutanten van het afgelopen jaar met jullie.

Ted Polet - De Batavier

In ‘De Batavier’ van Ted Polet volgen we het verhaal van Mark Schouten, een zeeman van rond de dertig. Mark raakt zijn baan kwijt op een vrachtschip, een boot koopt om mee naar de Middellandse Zee te zeilen. Wanneer hij een groep Syrische vluchtelingen redt uit een lekke rubberboot begint dit spannende en romantische verhaal tegen de achtergrond van de vluchtelingencrisis pas echt. Een pakkend zeeavontuur geschreven door een oud-zeeman!

Lucas Albert Dekker - Alberdina

Op 29 april verscheen ‘Alberdina’ bij Uitgeverij Palmslag, de debuutroman van Lucas Albert Dekker. Dit verhaal speelt zich af in het negentiende-eeuwse Noord-Holland, maar de krachtige, geëmancipeerde hoofdpersoon maakt het ontzettend actueel. Het is gebaseerd op het indrukwekkende leven van de sterke en zelfbewuste Alberdina de Waal, die door omstandigheden op de proef wordt gesteld. De auteur, haar kleinzoon, voert de lezer mee door een veelbewogen leven in de high society.

Bas Geeraerts – Met inkt uit de veren

Bas Geeraerts debuteerde op 13 mei met ‘Met inkt uit de veren’, een bundel waarin prachtige gedetailleerde vogeltekeningen vergezeld zijn van pure, korte gedichten. De continuïteit van twijfel, opnieuw beginnen, perfectionisme en verwondering zijn terugkerende thema’s in deze bundel. Het boek haakt mooi in op de recente vogelhype!

Jireël Verhage - Was het gras maar groen

Was het gras maar groen’ is de debuutroman van Jireël Verhage die op 18 mei uitkwam bij Uitgeverij Palmslag. In dit boek wordt het verhaal verteld van Tom, die naar Kameroen vertrekt om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. Op zijn reis komt hij erachter dat zijn verwachtingen echter niet helemaal aansluiten bij de realiteit. In 2012 is Jireël zelf als vrijwilliger in Kameroen geweest. Als hij de afgelopen jaren andere mensen sprak die vrijwilligerswerk hadden gedaan, zaten ook deze verhalen vol met vraagtekens. Omdat vrijwilligerswerk vaak als iets positiefs gezien wordt besloot hij een andere inkijk te geven door zijn vraagtekens in romanvorm op papier te zetten.

Social media

Volg ons en laat je informeren. Denk mee, praat mee en doe mee! We zijn actief op de volgende sociale media:

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

21 uur 56 min geleden
RT : Cadeautjes op de vrijdagmiddag. Heel Atheneum 5 van leest . "Volgens mij vinden ze het m… https://t.co/5RB6CR13R0
21 uur 56 min geleden
📢 Vandaag verschijnt 'Brommers kiek'n' van Marc-Jan Janssen! In Trouw verscheen onlangs een mooi interview over M… https://t.co/92089JVQ4e
2 dagen 22 uur geleden
🐟' 'Dichter Merel Morre gooit haar hengeltje uit' Heb jij deze recensie van Brabant Cultureel al gelezen?… https://t.co/o7r8h4GEDo

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine